5 bästa PlayStation-emulatorer för Android år 2020

Emulatorer kan vara mycket roliga, så att du kan besöka dina favoritspel på en gammal konsol från år sedan. Om du har en kärlek till den ursprungliga PlayStation och några av de superkuliga spelen som medföljde, kan du spela dessa spel igen på din Android-enhet med hjälp av en emulator. Om det är något du vill göra är du på rätt plattform, eftersom Google Play-butiken är full av emulatorer för den ursprungliga PlayStation.

Om du vill börja spela klassiska PlayStation-spel igen, se till att följa med nedan - vi visar dig våra fem bästa favoriter för de bästa PlayStation-emulatorerna.

Matsu PSX

Först upp på vår lista har vi Matsu PSX. Denna emulator stöder massor av olika konsoler - SNES, NES, GameBoy, you name it. Men viktigast av allt, det erbjuder PlayStation 1. Med den här emulatorn kan du spela alla dina favoritspel från det ursprungliga PlayStation 1. Du måste gå runt på internet och leta efter PlayStation 1-spel-ROM-skivor för att ladda in i din emulator, men denna emulator kommer fortfarande att kunna spela dem felfritt.

Det har några av de mer grundläggande funktionerna du kan förvänta dig av en emulator - spara tillstånd, spola framåt, spola tillbaka och liknande.

Ladda ner det nu: Google Play

ePSXe

ePSXe är en fantastisk PlayStation 1-emulator och har massor av unika funktioner. Den har bra hastighet, exakt ljud och stöder faktiskt upp till fyra spelare på en enda skärm. Det finns till och med ett 2-spelars delat skärmläge för att ha kul med arkadspel med dina vänner. Det finns stöd för pekskärmsdynor och till och med hade stöd för hårdvaruknappar om du ville använda en kontroller. Kolla in det själv nedan!

FPSE

Därefter har vi FPse. FPse annonseras som den bästa, snabbaste och effektivaste PlayStation 1-emulatorn som för närvarande finns på marknaden. Det gör samma sak som resten av emulatorerna på den här listan: spela PlayStation 1-spel, men hanterar det lite bättre. Till exempel får du högupplöst grafik med OpenGL-stöd. Det finns skuggor för att förbättra återgivningen av programvaran och kan även komprimera dina PlayStation 1-spel för att frigöra lagringsutrymme. I likhet med ePSXe finns det stöd för flera spelare.

FPse har massor av andra funktioner också - det finns bara alldeles för många att lista här. Du kan kolla in dem själv i appbeskrivningen på länken nedan.

ClassicBoy

ClassicBoy är en annan emulator som du utan tvekan vill överväga. Det har stöd för ett par olika konsoler här, inklusive Nintendo 64, GameBoy Advance, GameBoy Classic, GameBoy Color, NES och så många fler. Det viktigaste är att det har stöd för PlayStation 1 så att du återigen kan njuta av alla dina favoritklassiker från Sony. Det finns massor av inställningar tillgängliga för ClassicBoy, till exempel möjligheten att spara ditt spelläge, stöd för gest- och sensorkontroller, kontrollprofiler, hårdvarustöd (dvs. att kunna ansluta en Bluetooth-kontroller till din telefon och spela spel med den i denna emulator) och så mycket mer.

PS2-emulator

Senast upp har vi PS2 Emulator. Vill du spela något utöver bara PlayStation 1-spel? Då bör du överväga PS2 Emulator. Som namnet antyder kommer du att kunna spela dina favorit-PlayStation 2-spel med denna emulator. Ta utrymmet i Star Wars: Battlefront eller i gravarna med Tomb Raider III med denna emulator. Det stöder många spel och tillåter till och med att du laddar olika spel här med nedladdade ROM-skivor.

Det är värt att komma ihåg att detta bara är en PlayStation 2-emulator. Det betyder att du bara kan använda det för PlayStation 2-spel - det finns inget stöd för andra konsoler här, inte ens den ursprungliga PlayStation eller PSP. För det måste du titta någon annanstans. Emulatorn i sig stöder emellertid stora hastigheter och grafik, så du borde få en fantastisk PlayStation 2-upplevelse här.

Dom

Så vilken emulator ska du hämta? Vi rekommenderar att du går med antingen Matsu PSX, ePSXe eller ClassicBoy. Alla dessa tre emulatorer har fantastiskt stöd och kan ta dina spel till nästa nivå på din Android-enhet, även om många av dessa spel har varit ute från generationer sedan. Har du en favorit PlayStation-emulator? Var noga med att meddela oss i kommentarerna nedan!