5 bästa personliga assistenter för Android år 2020

Personliga assistenter har varit tillgängliga länge nu. Lanseringen av Apples Siri-röstassistent redan 2011 markerade röstassistenters generella ankomst på mobila enheter. Det var inte förrän ett tag då Google utvecklade Google Now-röstkommandon, som nu har utvecklats till AI-toting till Google Assistant. Röstassistenter är dock inte begränsade till Googles eller Apples erbjudanden. Det finns flera nyanlända på scenen, vilket gör det möjligt för kunderna att prova olika röstassistenter. Vi kommer att prata om några av dessa erbjudanden här idag. Tänk på att dessa är tillgängliga gratis, så att du inte behöver spendera en krona för att få röstassistentupplevelsen. Vissa enheter levereras med röstassistenter, även om Android-plattformens mångsidighet gör att andra röstassistenter kan användas i tandem.

Med tanke på vilken typ av alternativ du har kan det vara ganska svårt att välja det bästa. Med detta i åtanke kommer vi att prata om några tillgängliga alternativ för kunderna just nu. Det är vettigt att använda dem alla eftersom de alla är ganska anständiga i sin egen rätt.

5 bästa personliga assistenter för Android 2017

Amazon Alexa

En av de mest populära röstassistenterna som går runt just nu, Amazon Alexa är smart och kan snabbt förstå dina kommandon. Denna assistent finns i ett gäng Amazon-produkter inklusive Echo-hemmar för högtalare samt ett gäng Amazon Fire-tabletter. Med tanke på produktens popularitet har Amazon till och med gjort den tillgänglig som ett nedladdningsbart erbjudande i Google Play Store och därmed befriat den från exklusiviteten med Amazons produkter. HTC U11 var en av de första telefonerna som stöder appen. Men senare har fler telefoner lagts till lineupen.

När det gäller funktioner har du möjligheten att snabbt få tillgång till all information du behöver, dra upp detaljer på dina parade Alexa-hemenheter och mer. Du kan till och med använda den här appen för att styra Alexa-enheter runt om i huset, vilket gör detta till en ganska speciell röstassistent att ha. Det är en gratis nedladdning, naturligtvis, och kräver inga investeringar för att använda. Om du inte har några Alexa-produkter hemma kan du helt enkelt använda detta som en smart röstassistent på din telefon. Röstassistenten har redan laddats ner nästan 10 miljoner gånger. Och med bra recensioner från kunderna är den här appen säkert värt ett försök.

Google Assistant

En av de smartaste virtuella assistenterna i vår tid, Google Assistant är smart, vittig och snabb. Tack vare den AI-motor som används här kan användare ha en normal konversation med Assistant medan de får sina uppgifter klar på nolltid. Förutom att dra upp dina påminnelser eller kontrollera vädret, kan Assistant också snabbt ta en selfie med ett kommando, vilket gör att den sticker ut från resten av tävlingen. Det kan till och med spela upp videor från YouTube. Den typ av aktiviteter som den kan utföra på din telefon är verkligen häpnadsväckande.

Google Assistant driver för närvarande företagets flaggskepp Pixel-sortiment, Google Home och Android Wear 2.0 smartur. Även om det ursprungligen antogs vara ett exklusivt för Pixel-enheter, har företaget sedan dess meddelat att det kommer att göras tillgängligt på Marshmallow- och Nougat-enheter, med Oreo-enheter att följa när uppdateringen går live för alla enheter. Detta betyder dock inte nödvändigtvis att du kan få Google Assistant på din Marshmallow eller Nougat som kör Android-smarttelefon. Google väljer selektivt de enheter som kommer att få uppdateringen baserat på okända faktorer. Men vid det här laget verkar det som om företaget bara inkluderar flaggskepps telefoner. Från och med nu hittas Assistant på LG G6, Samsung Galaxy S8 och OnePlus 5, medan äldre enheter som OnePlus 3T, Samsung Galaxy S7 / S7-kant och LG G5 får stöd gradvis.

Microsoft Cortana

Microsofts bud på det virtuella assistentutrymmet kom för ungefär tre och ett halvt år sedan. Det har inte varit massivt populärt på marknaden, men prestandan är mer än imponerande. Den kan utföra de flesta inhemska uppgifter som att ringa dina inställningspåminnelser, ge dig uppdateringar på dagen och så vidare. Naturligtvis kan det också hämta sökresultat från Bing om du gör ett röstkommando som ber om bilder eller information om ett ämne. Det är en väl avrundad tjänst och är på väg att göra det till en handfull enheter tack vare Amazon Alexa-integrationen.

Som med alla röstassistenter lär sig Cortana också med dina sök- och användningsmönster övertid. Det blir smartare och lär sig att anpassa sig till din röst när dagarna går. Denna funktion gör röstassistenter till ett mycket praktiskt verktyg i denna dag och ålder. Cortana rekommenderas också för kunder som är sammanflätade med Microsofts tjänster, eftersom det har ganska anständigt integration med deras tjänster. Men inte alla appar stöder Cortana, så se till att kolla. Det är en gratis nedladdning i Play Store och är kompatibel med enheter som kör Android 4.4 och senare.

jarvis

Det här är en intelligent röstassistent som kan fungera som ett alternativ till de nämnda tjänsterna. Även om det inte har så många knep i ärmen som de andra erbjudanden som vi nämnde, är det fortfarande värt ett skott eftersom det ger en annan uppsättning funktioner. Jarvis kommer också med en Android Wear-app nu, så att du kan göra snabba röstkommandon direkt från handleden. Jarvis låter dig ringa samtal, skriva meddelanden, ställa påminnelser och mer med bara röst. Vidare kan den till och med utföra vissa systemuppgifter som att slå på Wi-Fi, Bluetooth, blixt etc. Musikuppspelning stöds också.

Eftersom detta kommer från en oberoende utvecklare kommer röstassistenten med annonser och köp i appen. Detta borde inte komma i vägen för användning mycket. Appen stöder bara det engelska språket från och med nu.

lyra

Ytterligare en omfattande röstassistent från tredje part, Lyra liknar Jarvis men med det viktiga tillägget av översättning. Röstassistenten kan hjälpa dig att översätta meningar på 80 språk, vilket är en viktig funktion att ha om du är i ett främmande land. Det kan ställa in dina påminnelser, ta snabba anteckningar och göra mycket mer. Snabbåtkomst-widgeten på din hemskärm låter dig snabbt starta Lyra inom några ögonblick. Du kan till och med be Lyra berätta ett skämt eller kolla på vädret ute. Det finns helt enkelt ingen brist på de funktioner som denna röstassistent kan utföra. Med detta i åtanke är röstassistenten väl värt en titt. Lyra arbetar med enheter som kör Android 4.0.3 och senare och täcker ett brett utbud av smartphones och surfplattor.