5 bästa MOBA Android-spel 2020

Multiplayer online Battle Arena (MOBA) -spel är den överlägset mest populära undergenren i realtidsstrategispel, och de blir allt mer populära på Android-smartphones och surfplattor. Deras klickbaserade kontrollscheman fungerar bra med pekskärmskärmar, och moderna mobila GPUer har inga problem med att göra episka slagsmål i HD-upplösningen. Vi har undersökt spelare i MOBA Android-spel för att ta reda på vilka titlar som är de mest populära, och här är resultaten.

Första släppt för iOS 2014 och senare släppt för Android 2015, är Vainglory det mest populära MOBA-videospel i alla mobila operativsystem. Spelet drivs av EVIL-motorn, som kan göra 1, 3 miljoner polygoner vid 60 bilder per sekund med under 30-meters kontrollrespons.

Enligt Vainglorys lore har varje hjälte i spelet fått krafter tack vare Halcyon Well och antik energikälla som ger otrolig kraft för både teknik och magi. Emellertid släpper detta väl sin kraft endast i sällsynta tillfällen. Hjältar måste kämpa för dess kontroll, för kraftfulla allianser och behärska intrikata strategier.

Varje hjälte i spelet tillhör en av fem olika kategorier. Det finns skyddare, som kämpar på nära håll, krypskyttar, som har behärskat långsträckt strid, magiker, som använder trollformler för att decimera sina motståndare, mördare, som slår obemärkt från skuggorna, och krigare, vars rena fysiska styrka slår rädsla in i hjärtan av fiender som är dumma nog att stå i vägen.

Till skillnad från många andra MOBA-spel är Vainglory tillgängligt för både nykomlingar och erfarna MOBA-veteraner. Matcher tar vanligtvis cirka 20 minuter, och spelet har översatts till nästan 20 språk.

Heroes of SoulCraft är tillgängligt för datorer och Android-enheter och är ett gratis-att-spela MOBA-spel utvecklat av MobileBits. I början av varje match väljer spelare vilka hjältar de vill spela som, vilket i hög grad påverkar den övergripande spelstilen. Vissa hjältar är mer actionorienterade, medan andra utmärker sig för att ge stöd till andra spelare.

Det är möjligt att välja mellan två olika spellägen: snabba 3vs3-strider eller längre 5vs5-strider. Valet av spelläge påverkar vilka kartor som är tillgängliga. Om du råkar vara på din smartphone med bara några minuter innan bussen anländer är en snabb 5-minuters 3vs3-match ett utmärkt sätt att spendera tiden på. Om du är på din PC och vill njuta av en längre match är ett 15 minuters 5vs5-spel vägen att gå. I båda fallen spelar alla spelare på samma server, oavsett vilket operativsystem de använder.

Heroes of SoulCraft är utvecklad av ett mycket litet team av passionerade utvecklare som älskar MOBA-spel precis som deras fanbase gör. Deras kärlek till genren framgår av den höga poleringsgraden och utmärkta tillgängligheten för deras unga MOBA-spel. Nya funktioner tillkännages regelbundet, och om utvecklarna håller det uppe tror vi att Heroes of SoulCraft snart kan gå med i berömmelseshallen samtidigt ockuperade av DOTA 2, League of Legends och Vainglory.

Trots sin unga ålder har MOBA-genren visat brist på innovation. De flesta MOBA-titlar förlitar sig på samma föråldrade spelmekanik, som linjer och minions. Ofta är det enda som skiljer två MOBA-spel från varandra valet av hjältar, och till och med de tenderar att följa en viss formel.

Call of Champions är inte rädda för att gå sin egen väg, dacka körfält och minions till förmån för power-ups och Orb of Death, som reser på ett spår, och tvingar spelare att delta i ett spännande dragkamp. Heroes in Call of Champions ingår i fem kategorier: magiker, krigare, stridsvagnar, mördare och stödhjältar.

Mages är långfärdiga förstörelsespecialister, kämpar är flexibla och kan fylla praktiskt taget varje roll, stridsvagnar utmärker sig när de är i frontlinjen av attacker och försvar, mördare strejker med kirurgiska precisions utan att upptäckas, och stödhjältar hjälper sina lagkamrater bakifrån .

Spelet är och kommer alltid att vara gratis att spela, och alla spelare får en gratis hjälte under sin första vecka. Call of Champions har redan valts ut som det bästa mobila MOBA-spelet av många granskare, och vi förväntar oss att denna trend kommer att fortsätta i framtiden.

Med över 1 000 000 spelare från hela världen är Ace of Arenas ett av de mest spelade MOBA-spelen på Android. Spelet har innovativa kontroller som gör inriktningen mycket enklare och förlitar sig på svepning istället för att knacka. Det stora mästerskapet inkluderar kämpar, magiker, mördare, stridsvagnar, skyttar och stödmästare.

Det finns Genzo, en ensam varg och en Kendo-utövare; Camellia, en söt trollkarl vars öde har förändrats när hon förlorade sin mor till kriget; Electa, en äventyrare som har besökt nästan varje pjäs i Ace of Arenas värld; Thor, en älskare av krig från det gudomliga riket Valhalla; eller Lenneth, en mystisk Elve som är djupt kopplad till naturen. Utvecklarna lägger till nya mästare regelbundet, vilket gör att spelet känns ständigt friskt.

Nya spelare uppmuntras att först träna mot bots tills de känner sig bekväma att spela mot riktiga spelare, vilket inte borde ta lång tid tack vare de enkla kontrollerna och det polerade användargränssnittet.

Utvecklarna av Heroes Evolution förstår att bra MOBA-action under resan handlar om mer än bara vackra bilder och ett stort urval av olika mästare - det handlar om att omedelbart kunna hitta motståndare och hoppa rakt in i handlingen. Det borde också handla om en noggrann balans mellan spelmekanik, inte köp i appen och betalväggar.

Heroes Evolution förkroppsligar dessa principer, vilket ger spelarna en utmärkt MOBA-upplevelse med snabb matchmaking, revolutionerande kontroller, över 30 unika karaktärer och samma djup som PC-versionen.

Tusentals spelare över hela världen spelar Heroes Evolution när som helst på dagen, och du kan gå med dem direkt nu. Utvecklarna har nyligen lagt till en helt ny sydostasiatisk server, vilket gör spelet tillgängligt för ännu fler spelare än tidigare.