5 bästa off-messaging-appar för att skicka text utan internet

Att skicka meddelanden idag är en av de saker som vi tar för givet. Tack vare onlinechatt-appar som WhatsApp, Line, Instagram etc finns det inte längre behovet av att oroa dig för att skicka ett meddelande till din älskade. Men vad skulle du göra om du inte har en dataförbindelse och ändå vill ha ett meddelande? Skicka dem ett SMS, naturligtvis. Men om detta inte är något du vill göra, finns det flera andra appar där ute som kan hjälpa dig att skicka offline-meddelanden till dina nära och kära.

Med detta i åtanke kommer vi att diskutera några av dem för att hjälpa dig att bredda dina horisonter när det gäller appar för offlinemeddelanden. Så utan att vänta längre, låt oss titta på vår lista.

5 bästa off-messaging-appar för att skicka text utan internet

Bridgefy

Denna app litar helt enkelt på telefonens Bluetooth-signaler för att skicka meddelanden till din familj och vänner. Denna teknik når inte så långt ut som ett vanligt online-meddelande, men förlitar sig på nätteknologi, den kan förmedla meddelanden till dem i deras omedelbara närhet (upp till 330 fot). Du kan också välja att prata med människor längre bort om det finns andra Bridgefy-användare i mitten och fungerar bokstavligen som en bro till dina meddelanden. Även om det förlitar sig på andra användare som du kanske inte känner, klargör tillverkarna av Bridgefy att människorna i mitten inte kan läsa dina meddelanden och att alla dina meddelanden är säkra.

En av de avgörande funktionerna här är förmågan att sända meddelanden. Detta låter dig helt enkelt lägga upp ett meddelande som kommer att visas för alla Bridgefy-användare runt omkring dig, vilket gör detta till en extremt användbar app i nödsituationer. Detta är en gratis app i Google Play Store och har inga annonser eller köp i appen.

FireChat

Detta är ännu en användbar app som bekvämt kan hjälpa dig att nå din familj eller vänner även om du inte har en internetuppkoppling eller ens en signal på din telefon. I likhet med Bridgefy förlitar sig appen på andra användare som har FireChat-appen. För att meddelanden ska skickas utan data måste du fortfarande hålla Bluetooth och Wi-Fi på för att skicka meddelanden till närliggande användare. En app som denna kan vara väldigt praktisk om du är omgiven av mobiltelefonstoppare och behöver kontakta någon snarast.

Som regel är det vettigt att varje vän installerar den här appen, så att du kan nå dem även utan data eller signal. Mycket beror dock på hur många användare som är anmälda till appen nära dig, så det kanske inte är så fruktbart som man kan förvänta sig. Möjligheten att skicka meddelanden även på flygplan eller till sjöss utan korrekt nätverks- eller mobilanslutning är ganska cool. FireChat är en gratis nedladdning i Google Play Store och saknar annonser eller köp i appen. Appen fungerar med enheter som kör Android 4.2 eller senare.

Signal Offline Messenger

Detta är ett säkert program för snabbmeddelanden som förlitar sig på Wi-Fi Direct för att upprätta anslutning mellan två enheter. Precis som de appar vi har talat om ovan, kräver Signal också en användare med samma app för att fungera korrekt. Men med denna app kan du också skicka mediefiler som bilder, videor samt musik och dokument utan internetuppkoppling.

Höghastighetsöverföringshastigheten säkerställer att inget av media du skickar komprimeras eller modifieras på något sätt. Chattar kan etableras en på en eller i grupp, med funktionerna som gäller över hela linjen. Signal har emellertid bara en räckvidd på cirka 100 meter att arbeta med Wi-Fi Direct. Signalens höjdpunkt är dock att det är helt säkert och inte lagrar någon information på molnet, så att du kan vara säker på att alla dina meddelanden är säkra med Signal. Detta är en gratis app i Play Store och har inga annonser eller köp i appen. Du kommer att kräva en smartphone eller surfplatta som kör minst Android 4.1 eller högre för att använda Signal Offline Messenger.

Nära Peer

Den här appen låter dig i princip chatta med dina "kamrater" som ligger inom din närhet. Det skapar en anslutning via Wi-Fi, varför det är ganska viktigt att hålla den påslagen för att Near Peer ska fungera. Även om det inte är så polerat som några av de andra apparna som vi har pratat om i den här listan, erbjuder det några av samma funktioner. Användare kan också prata med främlingar anonymt eller på annat sätt och till och med skapa grupper, allt utan internetuppkoppling. Denna aspekt gör det extremt enkelt att använda, och det faktum att det inte finns någon komplicerad installationsprocess hjälper också mycket.

Denna app stöder också fildelning tack vare Wi-Fi Direct, vilket gör att du kan överföra relativt större filer utan internetuppkoppling eller ens en signal. Användare kan blockera användare de inte vill prata med, vilket är en nödvändig säkerhetsfunktion i varje chatapp. Den här appen levereras med annonser, men det finns inga inköp i appen. Denna app kräver enheter med Android 4.4 och senare.

Briar

Detta är en extremt praktisk app för journalister eller aktivister som behöver en säker plattform för att kommunicera med sina vänner och familj mitt i krisen. Meddelandena på Briar synkroniseras direkt mellan användarnas enheter, vilket säkerställer att det inte finns några molndata eller säkerhetskopior av dina chattar. Meddelandena kan synkroniseras via Bluetooth och Wi-Fi när det inte finns någon signal- eller datanätverk på din telefon. Om du har internet kan appen emellertid synkronisera meddelanden via det ultrasäkra Tor-nätverket och se till att dina privata meddelanden är ogenomträngliga.

Med tanke på appens begränsningar är det inte möjligt att skicka bilagor i chattkonversationer. Även om detta kan vara obekvämt, har det utformats som en säkerhetsfunktion för att undvika störningar och potentiellt stjäla känslig information. Den här appen kan sakna klockor och visselpipor i en konventionell offline-meddelanden-app, men den får jobbet gjort effektivt. Briar är en gratis nedladdning i Google Play Store.