5 bästa live-radioappar för AM / FM-radio med eller utan WiFi-data

Förra året, efter att orkanerna Maria, Harvey och Irma drabbade Puerto Rico, Texas respektive Florida, bad FCC-kommissionär Ajit Pai Apple att aktivera iPhone: s dolda FM-radio. Apple svarade snabbt och förklarade att "iPhones har ingen radio och har inte på över ett år nu." Men det betyder inte att iPhones inte kan göra vad någon billig transistorradio kan göra för mer än ett halvt sekel sedan .

Även om Apple inte har lämnat någon officiell förklaring till varför den inte inkluderar AM / FM-radio i sina smartphones, kan vi identifiera minst tre olika orsaker.

Till att börja med har Apple alltid strävat efter att skapa en felfri användarupplevelse för ägarna av sina produkter. Den traditionella radioen har låg bithastighet och plågas av väsande, statisk och olika andra brister. Det har helt enkelt ingen plats i Apples ekosystem.

Därefter äger och driver Apple en av de största onlinebutikerna med digital musik i världen - iTunes Store. Utan någon AM / FM-radio är iPhone-ägare mer benägna att köpa musik på iTunes än de annars skulle göra.

Slutligen väckte den ursprungliga iPhone ensam den mobila renässansen på internet utan vilken vi inte skulle kunna strömma högupplösta videor över LTE och chatta med vänner och familj, även i avlägsna områden.

Med andra ord ser Apple Internet som framtiden och är inte angelägen om att gå tillbaka till analog radio. Även om det betyder att vissa användare av dess produkter måste leta efter alternativa lösningar för att lyssna på AM / FM-radio med och utan WiFi eller mobildata.

iHeartRadio

iHeartRadio är en gratis sändnings- och Internetradioplattform. Det samlar 850 lokala AM- och FM-radiostationer över hela USA, inklusive ESPN Radio och Fox Sports. Det är också ett musikrekommendationssystem med on-demand-funktion som gör det möjligt för lyssnare att spela upp låtar och lägga till dem i sina digitala spellistor.

Du kan lyssna på iHeartRadio gratis med annonser eller uppgradera till antingen iHeartRadio Plus eller iHeartRadio All Access. Med iHeartRadio Plus kan du hoppa över så många låtar du vill, spela valfri låt på begäran, spara låtar från radion till din spellista och omedelbart spela upp alla fängslande låtar du snubblar på med ett knapptryck. iHeartRadio All Access mot en avgift inkluderar alla funktioner i iHeartRadio Plus och lägger till lyssnande offline och några andra spännande funktioner.

iHeartRadio är designad för både iPhone och iPad, och det är också en av de första musikapparna som har lanserats på Apple Watch, vilket gör att du enkelt kan styra din musik oavsett vad du gör.

TuneIn Radio

Endast en handfull Internetradioappar kommer till och med nära det stora antalet AM- och FM-radiostationer som erbjuds av TuneIn Radio. Det uppskattas att TuneIn Radio erbjuder över 100 000 sändningsradiostationer och fyra miljoner on-demand-program och podcast till 60 miljoner aktiva användare varje månad över hela världen.

Med TuneIn Radio kan du lyssna på live sporttäckning, prenumerera på dina favoritprogram, hitta radiostationer efter musikgenre eller upptäcka vad de nuvarande topphitsen är i något land eller globalt. När du tränar i gymmet kan du strömma musik från TuneIn Radios Apple Watch-app och sedan sömlöst fortsätta lyssna i din bil när du kör hem med TuneIn för CarPlay.

TuneIn Radio är gratis med annonser, men du kan prenumerera på TuneIn Premium via appen eller köpa TuneIn Radio Pro mot en engångsavgift. TuneIn Premium inkluderar live NFL-, MLB-, NBA- och NHL-spel, mer än 600 kommersiella fria musikstationer och en annonsfri upplevelse. TuneIn Radio Pro är banner-annonsfri och låter dig spela in radiosändningar till din iPhone.

Enkel radio

Som namnet antyder vill Simple Radio göra den digitala AM / FM-upplevelsen så enkel som möjligt. Med appen kan du söka i över 30 000 musik-, nyhets-, prat- och sportradiostationer och spara dina favoriter för senare med ett enda tryck på din iPhone, iPad eller Apple Watch. Simple Radio kan också hjälpa dig att hitta radiostationer baserade på dina specifika intressen inom musik och underhållning, så att du alltid har något nytt att lyssna på.

Simple Radio är gratis och stöds av annonser, men du kan också prenumerera varje månad för att låsa upp appens sömntimerfunktion.

Alternativ: FM-sändaradapter

Internetradioappar som iHeartRadio, TuneIn eller Simple Radio, kan bara ersätta den traditionella transistorradioen om du har en obegränsad internetanslutning och bor i ett aktivt signalområde. Men en FM-sändaradapter, som den här från Doosl, kan elegant lägga till förmågan att lyssna på FM-radiostationer till alla iPhone, och det fungerar även utan data.

Doosl FM-sändaradaptern ansluts till ett 3, 5 mm ljuduttag och har ett 300 mAh uppladdningsbart batteri som tar upp till 10 timmars kontinuerlig uppspelning. Integrerad i adaptern är en digital rördisplay för visning av aktuell FM-frekvens. Adaptern styrs med två knappar, som låter dig välja valfri frekvens från 88, 1 till 107, 9 MHz.

Pandora

Pandora är ett annat utmärkt val. Det finns otaliga "radio" -stationer som du kan lyssna på, vilket ger dig en konstant ström av din favoritmusik och talkshows.

Appen stöder också Podcasts, där du kan lyssna på dina favorit-talkshows och komedi-specialerbjudanden.

Pandora är gratis att använda, men du kan uppgradera till ett månadsabonnemang för massor av uppgraderingar, till exempel högkvalitativ musik, inga annonser, nedladdningsbar musik och så mycket mer.

SiriusXM

Medan SiriusXM Radio inte är en exakt AM / FM-ersättning, är denna satellitradiostation ett utmärkt sätt att få en FM-liknande radioupplevelse, men utan annonserna. Det kommer att använda din dataplan för att strömma, men du får åtminstone en ganska nära upplevelse av hur FM-radio är, men bättre.

SiriusXM har hundratals olika kanaler som du kan ställa in på. Oavsett om du pratar med program, komedi, sport, countrymusik eller andra, har SiriusXM troligen det du letar efter.

Nu kräver de en månatlig eller årlig prenumeration, men SiriusXM kör ibland perioder med gratis lyssnande så att du kan se vad det handlar om!

Dom

Som du ser finns det så många fantastiska val när det gäller appar som åtminstone kan ge dig en liknande AM- eller FM-upplevelse. För det tror vi att SiriusXM-appen är det bästa valet där ute, med satellitradio-stilen som ger dig många alternativ för nästan lookalike AM- och FM-upplevelser.

Har du en favoritapp som ger din iPhone en AM / FM-liknande radioupplevelse?