5 bästa kommande Android-telefoner för 2017

Året 2016 har onekligen spännande för smarttelefonanvändare och entusiaster. Vi blev bedövade av Xiaomis smarttelefonprototyp-kom-till-liv, Xiaomi Mi Mix, det var hela fiaskot orsakat av Samsung Note 7: s exploderande batterier, och mobil VR slutligen mognades från barndomen.

Ändå verkar det som att nästa år kan bli ännu mer intressant. Flera stora smartphone-tillverkare håller på att lansera nya produkter som vi verkligen är glada över. Dessutom förbättrar tillverkarna av chipset ständigt prestandan medan de sparar energi. Vissa tror att 2017 kommer att handla om mobil virtuell verklighet, andra ser 4K som nästa stora sak, och många skulle uppskatta en ny batteriteknologi, en som skulle kunna flytta den genomsnittliga batteritiden från bara timmar till dagar, om inte veckor .

Vår lista över de fem bästa kommande Android-smartphonesna för 2017 ger dig en inblick i framtiden, vilket ger dig en chans att själv se vad 2017 kan handla om.

BlackBerrys första förflyttning till Android-marknaden mottogs väl. Priv var en fantastisk enhet med en lång lista med imponerande funktioner riktade mot företagens behov. Det var dock en mycket avancerad enhet, vilket gjorde den ouppnåelig för många intresserade kunder.

Privs efterträdare, BlackBerry Mercury, kommer troligen inte att vara någonstans nära så dyra som Priv var och är fortfarande. Vissa rykten föreslår ett pris på cirka $ 500, vilket låter troligt. Med Mercury tar BlackBerry ett steg tillbaka från deras tidigare fokus på innovation. Istället parar den kommande smarttelefonen ett icke-glidande QWERTY-tangentbord med en avgörande produktivitetsorienterad 3: 2-skärm. Kombinationen av de två skapar en smartphone som skriker "textkommunikation."

Eftersom Mercury inte kommer att vara en verkligt avancerad smarttelefon, skulle det vara dumt att förvänta sig topp-of-the-line hårdspecifikationer. Obekräftade rykten föreslår en mellanstor Snapdragon 625-processor, 3 GB RAM och 32 GB lagring. Mercury kameror kommer sannolikt inte att vara lika bra som Priv var, men de borde vara tillräckliga för målmarknaden.

Under åren har vi sett många begrepp om fällbara smartphones eller smartphone-liknande enheter. Men det är Samsung som gör konceptet till verklighet. Information om Samsung Galaxy X har läckt ut i månader nu, och vi har äntligen tillräckligt för att se hela bilden.

I slutet av september 2016 registrerade Samsung ett visningspatent hos Förenta staternas patent- och varumärkekontor. De medföljande ritningarna visade en clamshell-enhet som kunde vikas ut till en rektangulär smartphone. När de är vikta visar kanterna på skärmen olika användarprofiler, vilket gör att flera användare kan använda en enda enhet och alltid börja med sin personliga miljö laddad.

En smartphone som denna kräver bara den bästa tillgängliga hårdvaran, och Samsung Galaxy X förväntas leverera stor tid. Vi pratar om en 4K-skärm, den senaste Snapdragon-chipseten, gott om RAM och utbyggbart lagringsutrymme. 4K-skärmen kan visa sig vara idealisk för mobil VR, särskilt när du tar hänsyn till smarttelefonens förmåga att ändra form så att den passar bättre till formen på huvudet på den som använder den. Ingen vet riktigt när Samsung Galaxy X kommer att släppas, men det är möjligt att vi kunde se det på Mobile World Congress i februari 2017.

Samsung anses av många vara den ledande tillverkaren av Android-smarttelefoner. När företaget håller på att släppa de senaste flaggskeppsenheterna, ser alla på dem. Både Samsung Galaxy S8 och S8 Edge förväntas lanseras vid Mobile World Congress nästa år. Egentligen kan Samsung bryta traditionen och gå med ett annat namn istället för Edge. Det beror på att det inte finns ryska modeller. Samsung Galaxy S8 har helt enkelt en mindre böjd skärm. Hur liten? Enligt den sydkoreanska nyhetshandlaren The Bell kommer den mindre smarttelefonen med en 5, 7-tums skärm och den större modellen - kanske Samsung Galaxy S8 Plus - kommer att ha en 6, 2-tums skärm.

Andra förändringar förväntas beträffande designen. Hemknappen för signatur kommer förmodligen att försvinna för alltid till förmån för en större skärm. Det som också kan försvinna är hörlursuttaget. Världen rör sig i riktning mot USB Type-C och Samsung är inte rädd för att vara lika progressiva som Apple och andra tillverkare som redan har tagit detta språng.

Som alltid kan du bara förvänta dig den bästa bildkvaliteten från Samsungs nya kameror bak och fram. Företaget rapporteras arbeta med en helt ny sensor med förbättrade kapaciteter med låg belysning och överlägsen överlägsen kvalitet. Vi tvivlar inte på att Samsung kommer att leverera något fantastiskt, särskilt eftersom kvaliteten på deras kameror redan är utmärkt. På liknande sätt kommer Samsung Galaxy S8 och S8 Edge (eller kommer det att vara Plus?) Med de senaste Snapdragon- eller Exynos-chipseten. Företaget gillar att packa in sina flaggskeppssmartphones så mycket RAM och lagringsutrymme som de kan, så 8 GB minne och 128 GB lagring skulle inte vara överraskande alls.

Alla vet att HTC kämpar. Deras försök att reignitera kundens passion med HTC 10 var inte exakt framgångsrika, men som så många HTC-smartphones blev enheten glömsk. Fortfarande har HTC lyckats bygga en Android-smartphone som är det motsatta av glömska, Google Pixel. Med HTC Ocean måste företaget visa hela världen att de kan göra samma sak med en enhet som bär sitt eget namn.

HTC var en gång överst i Android-smarttelefonspelet eftersom de lyckades göra den ynkligt fruktansvärda Android 2.x-upplevelsen mycket mer uthärdlig med sitt Sense-användargränssnitt. Tyvärr för företaget överträffade den takt med vilken Google förbättrade Android-upplevelsen mycket mer än den takt som HTC förbättrade Sense. Inte bara det, men det tog också lång tid att inse att det är dags att flytta sig från tredjeparts UI: er och omfamna Android i sin aktieform.

Det som också tog dem ett tag att inse är att intetsägande telefoner inte ger nyheterna. Tillverkarna måste skilja sig från varandra med unika funktioner, attraktiv design och en viss grad av djärvhet. Lyckligtvis ser det ut som att HTC äntligen fick meddelandet.

HTC Ocean är tänkt att ha beröringskänsliga zoner runt telefonen, vilket gör fysiska knappar helt föråldrade. Det kommer också troligt att dike 3, 5 mm-hörlursuttaget för att underlätta vattentätningen. HTCs Google Pixel har den bästa Android-kameran som för närvarande finns, och vi skulle bli förvånade över att inte se den i Ocean.

Maskinvarespecifikationer kan sammanfattas i en fras: top-of-the-line. Men hur är det med skärmen? HTC 10 använde en Super LCD 3-panel och jämfört med smartphones från Samsung och andra tillverkare som använder AMOLED-skärm såg det ganska tråkigt ut. Förhoppningsvis kommer de att lära sig och gå med en AMOLED-skärm med en upplösning på 2560 x 1440 pixlar eller högre.

Modulariteten som introducerades med LG G5 var rolig, men vi kommer förmodligen inte se den igen. LG G6 kommer istället att försöka få flaggskeppsapparater från LG att känna sig mer premium än någonsin tidigare. Företaget kommer sannolikt att försöka åstadkomma detta med härdat glas eller polerad metall på baksidan av telefonen.

LG berömmer universellt för sin utmärkta installation med dubbla kameror, så det skulle vara förvånande att inte se det igen. Men den här gången kommer den att förenas av en allt-i-ett-kamera och iris-skanner som ligger ovanför skärmen. Med hjälp av skannern kan användare bekvämt och automatiskt låsa och låsa upp sina smartphones utan någon inmatning från deras sida.

LG G6 kommer med den senaste versionen av Android, den senaste chipset från Qualcomm, gott om RAM och inte mindre än 32 GB internt lagringsutrymme. Det kommer tyvärr inte med det ryktade nya trådlösa laddningssystemet, den böjda OLED-skärmen och troligen inte ens en microSD-plats. LG vill öka sitt vattentätningsspel och allt som skulle göra det svårare för dem måste göra det.