5 bästa Kodi-alternativ

Mediaströmlådor är massivt populära på marknaden. Med dessa enheter kan du strömma innehåll från olika tjänster, samtidigt som du får åtkomst till ditt lokala mediebibliotek via Wi-Fi. Ett av namnen som kommer att tänka här är Kodi, som för närvarande används av tusentals användare över hela världen. Men användargränssnittet är inte nödvändigtvis det bästa där ute, vilket betyder att det inte finns någon brist på människor som söker alternativ.

Med tanke på mångsidigheten i mobilplattformar idag, kommer du att vara glad att veta att det finns ett gäng alternativ till Kodi där ute. Eftersom alternativen är för många har vi beslutat att sammanställa en lista med fem av de bästa Kodi-alternativen som finns där ute.

Så utan att vänta längre, låt oss kolla in dem.

5 bästa Kodi-alternativ

Stremio

Detta är ett utmärkt alternativ till Kodi och kommer med en mycket mer förfinad användarupplevelse. Du kan komma åt ditt lokala nätverk tack vare Windows-, Linux- och Mac-apparna. Att ha detta i åtanke, att para detta med vilken dator som helst omkring dig bör vara en bris. I sin kärna är Stremio en app som låter dig effektivisera ditt innehåll för bättre visning. Du kan använda ett tilläggssystem för att registrera dig med strömmningstjänster, så att du kan se allt ditt innehåll på en enhet.

Stremio tillåter också användare att kasta innehåll till eller från en Google Chromecast eller Apple TV, vilket gör det till en livskraftig partner för dina befintliga strömningsenheter. Om det finns innehåll du behöver hyra eller köpa, kommer Stremio att lista dem ut tillsammans med deras priser. Du kommer att omdirigeras till en webbsida för att slutföra betalningen, men det är ganska enkelt utöver det. Appen är en gratis nedladdning i Google Play Store och saknar annonser och köp i appen. Appen fungerar med enheter som kör Android 5.0 och senare.

Kokotime

Detta är ännu ett mediecenterapplikation som har omfattande funktioner för att erbjuda dig den bästa strömningskvaliteten och videospelaren. Appen levereras också med en inbyggd Chromecast-fjärrkontroll, så att du kan kasta innehåll bekvämt. Naturligtvis stöder appen också strömning från din lokala server via Wi-Fi. Appen stöder också tredjeparts-tillägg, vilket är värt att kolla in.

En funktion som jag särskilt gillar med den här appen är att den låter dig anpassa undertexter och teckensnittet som de visas i. Appen kan också användas som filhanterare för att navigera in på ditt SD-kort eller inbyggd lagring. Appen genererar automatiskt affischer och annat innehåll för titlar på din lokala server, vilket är en fin funktion att ha. Eftersom detta bara är en mediacenter-app, innehåller den inget innehåll överhuvudtaget. Detta innebär att du antingen måste installera en lokal server eller installera det ovan nämnda tillägget från tredje part för att para ihop med gratis streamingtjänster.

Kokotime är en gratis app i Google Play Store och stöds av annonser. Det finns inget sätt att bli av med annonserna, eftersom det inte finns några köp i appen här. Kokotime fungerar med smartphones som kör Android 4.1 eller bättre.

Plex

Plex är ett välkänt namn inom streamingbranschen och med goda skäl. Appen har varit grundpelaren bland konventionella mediaspelarappar för Android. Plex låter dig ordna allt ditt medieinnehåll på ett organiserat sätt och kommer också att ladda ner konstverk för din musik och media automatiskt. Appen stöder också strömmande musik från Tidal med tillgång till över 59 miljoner låtar. Detta är också en fantastisk app att lyssna på podcast med ett snyggt upptäcktsgränssnitt, så att du kan lära dig om några nya podcasts via appen.

Med en kompatibel tuner och antenn kan du också strömma gratis live-tv (i luften) och även spela in dem med Plex Pass, företagets premiumerbjudande för betalande kunder. Det bästa med Plex är att den också fungerar som en utmärkt Android-videospelare, så att du kan spela innehåll direkt från appen. Alla ljudfiler kan spelas med Plex, med stöd för format som MP3, M4A, FLAC, ALAC och mer. Plex är en gratis nedladdning i Google Play Store. Appen kommer med annonser och köp i appen. Det rekommenderas att få Plex Pass-prenumerationen för att låsa upp appens fulla potential.

TVerrarium TV

Denna app kommer med ett enkelt att använda gränssnitt och tar inte lång tid att vänja sig. Den har över 50 4K-filmer från och med nu, och massor av HD- och Full HD-titlar också. När du väljer titeln eller avsnittet du vill titta på har du möjlighet att välja videokvalitet och undertexter om du behöver det. Du kan söka efter program manuellt, medan Terrarium TV också kommer att rekommendera program som trender just nu. Appen låter dig inte strömma direkt, men du kommer att kunna ladda ner innehåll för senare granskning utan internetuppkoppling.

Utvecklaren listar detta som en guide-app, och du bör behandla den som sådan. Men om du är kort intryckt för alternativ, är det definitivt värt att kolla in. Appen är en gratis nedladdning med några annonser ombord.

Emby för Android

Detta är en omfattande mediebibliotek-app som samlar alla dina viktiga mediefiler under ett tak (eller app). Den konverterar automatiskt alla videor så att du kan spela dem på valfri enhet. Dessutom kommer varje videofil som du laddar upp till servern automatiskt att få affischer och andra metadata ombord, vilket är i linje med de andra apparna som vi har talat om i den här artikeln. Emby är emellertid en spännande funktion med spännande tillägg samt skyddsåtgärder i form av föräldrakontroll.

Du kan också välja att strömma innehåll från molnservrar, samtidigt som du tittar på ditt DVR-innehåll förutsatt att du har en plan med din live-TV-leverantör. Appen är en gratis nedladdning i Play Store utan annonser. Det finns dock köp i appen. Se till att kolla in det från Play Store.