5 bästa hacka-appar för Android år 2020

Med rätt appar kan du förvandla din Android-enhet till ett användbart verktyg för penetrationstest och övervakning av trådlöst nätverk. Möjligheten att identifiera sårbarheter kan komma till nytta när du installerar ett nytt trådlöst nätverk eller testar säkerheten för ett befintligt. Tänk på att de flesta hacka appar för Android bara fungerar som de annonseras på rotade enheter. Vissa appar kan erbjuda begränsad funktionalitet även utan root-åtkomst, men förvänta dig inte att de ska göra något användbart.

Wifi Analyzer är en bedrägligt enkel trådlös analysapp för Android. När du startar den upptäcker Wifi Analyzer automatiskt alla trådlösa nätverk runt dig (även dolda) och visar deras trådlösa kanal och styrka på en graf. Du kan sedan zooma in på något av nätverket för att se mer information om det. Allt detta är användbart av två skäl: för det första kan du använda appen för att upptäcka potentiella mål runt dig; för det andra kan du upptäcka vilka trådlösa kanaler som används mest och vilka som används minst. Om du har ett trådlöst hemnätverk som inte fungerar som det ska, räcker det ofta att växla till en mindre rörig kanal för att prestandaproblemen ska försvinna.

Tänk på Nmap (Network Mapper) som ett mer sofistikerat alternativ till Wifi Analyzer. Den första versionen av denna app släpptes för 20 år sedan, och appen har sedan dess blivit ett mycket populärt sätt att upptäcka värdar och tjänster i ett datornätverk. Nmap bygger en karta över nätverket genom att skicka specialtillverkade paket till målvärd / värden och analyserar sedan svaren. Till skillnad från Wifi Analyzer är Nmap en kommandoradsapp som startade som ett Linux-verktyg. För att använda den på Android måste du installera installationspaketet manuellt med en terminalapp. Lyckligtvis förklaras hela installationsprocessen i detalj på Nmaps officiella webbplats.

Wi-Fi Protected Setup (WPS) är en nätverkssäkerhetsstandard som gör det möjligt att enkelt skapa och ansluta till ett säkert trådlöst hemnätverk. Tyvärr har denna standard flera konstruktionsfel som gör det möjligt för angripare att använda brute force attack-metoden för att få tillgång till ett trådlöst nätverk. Tillverkarna av många moderna routrar har hanterat dessa designfel, men det finns fortfarande otaliga sårbara routrar som bara sitter och väntar på skadliga angripare för att utnyttja dem. Med WIFI WPS WPA TESTER kan du testa din router för att se om den är sårbar eller inte, och du behöver inte ens någon avancerad hackingfärdighet för att göra det. Slå bara på appen och låt den göra sitt jobb.

cSploit beskrivs som den mest kompletta och avancerade IT-säkerhetsverktygssatsen på Android. Appen kan köras på alla UNIX-baserade system, och dess funktioner inkluderar möjligheten att räkna upp lokala värdar, hitta sårbarheter, hitta exploater för dessa sårbarheter, använda dessa exploater för att få tillgång till målet, knäcka Wi-Fi-lösenord, installera bakdörrar för senare åtkomst. Med cSploit kan du analysera dina elektroniska enheter och korrigera alla sårbarheter du upptäcker för att förhindra skadliga angripare från att utnyttja dem.

ZANTI är inriktat på säkerhetschefer och är en verktygssats för mobil penetrationstest som kan bedöma risknivån för ett nätverk med en knapptryckning. Appen kan avslöja autentiserings-, bakdörr- och brute-force-attacker, DNS- och protokollspecifika attacker och oseriösa åtkomstpunkter med hjälp av ett omfattande utbud av fullständigt anpassningsbara nätverksundersökningar. zANTI simulerar samma attacker som verkliga hackare använder för att få tillgång till kritiska system och trådlösa nätverk. Därefter rapporterar resultaten med avancerad molnbaserad rapportering genom zConsole och producerar automatiskt en automatiserad nätverkskarta som belyser varje sårbarhet för ett visst mål.