5 bästa gruvpölar för Bitcoin år 2020

Borta är de dagar då du kan bryta hundratals bitcoins om dagen med en grundläggande CPU, eller till och med en GPU. Idag handlar bitcoin-gruvdrift om specialiserad gruvhårdvara som kallas ASIC (kort för applikationsspecifika integrerade kretsar) och bitcoin-gruvpooler.

Vill du effektivisera dina Bitcoin-beräkningar?

Letar du efter ett bättre sätt att spåra ditt kryptoportföljvärde live?

Vi rekommenderar CoinTracking

Bitcoin mining handlar om att lösa relativt enkla kryptografiska pussel. I själva verket kan pussel bitcoin gruvarbetare lösa, kallad SHA-256, till och med lösas med penna och papper, som YouTuber Ken Shirriff visar i den här videon.

Anledningen till att bitcoin gruvarbetare måste köpa mycket dyr gruvhårdvara trots att det kryptografiska pusslet de löser är så enkelt kommer från det faktum att de måste hitta ett speciellt nummer, kallad nonce. Eftersom de aldrig vet vilket pussel som innehåller antalet de letar efter måste de lösa ett otroligt stort antal av dem varje sekund.

Dessutom, ju fler människor som letar efter detta speciella nummer, desto svårare blir det att hitta det. Idag kräver så mycket beräkningsstyrka att hitta det speciella numret att solo-gruvdrift är som att försöka vinna lotteriet.

Eftersom de människor som tjänar pengar som bryter bitcoin föredrar att ha en stadig inkomstström istället för att förlita sig på tur, har de bildat det som kallas gruvpooler, som egentligen bara är grupper av gruvarbetare som bryter samman och delar belöningen. Gruvbassänger ökar chansen att hitta ett block på gruppnivå genom att kombinera beräkningsresurserna för enskilda gruvarbetare.

Tack vare bitcoin-gruvpooler har gruvdrift blivit förutsägbart och lönsamt även för relativt små aktörer som inte har tillgång till monströsa gruvriggar som består av hundratals grafikkort som tillsammans konsumerar lika mycket el som en liten by.

Storlek är viktig när du väljer en bitcoin-gruvpool. Större gruvpooler erbjuder vanligtvis mer regelbundna betalningar, lägre bearbetningsavgifter och högre belöningar. De erbjuder också bättre säkerhet än kommande gruvpooler, vilket är mycket viktigt med tanke på hur många cyberbrottslingar som arbetar övertid för att stjäla bitcoin-plånböcker från olika bitcoin-tjänster och enskilda användare.

Slush Pool

I drift sedan 2010 är Slush den första gruvpoolen för bitcoin i världen. Denna tjeckiska-baserade gruvpool har servrar distribuerade runt om i världen och förlitar sig på ett intelligent belastningsbalanserings- och fail-over-system för att säkerställa nästan 100 procents driftstid. För att förbli politiskt neutralt har Slush ett unikt röstsystem som ger varje användare en röst. Detta tillvägagångssätt har tjänat Slush extremt bra under årens lopp, vilket gör det till en av de mest populära bitcoin gruvpoolerna som finns.

Antpool

Antpool, som ägs och drivs av Bitmain, ett privatägt företag med huvudkontor i Kina, är den näst största bitcoin-gruvpoolen vid skrivandet av denna artikel. Även om Antpool är baserat i Kina, är dess webbplats helt översatt till engelska (såväl som ryska), och Antpools officiella mobilapp är tillgänglig för alla utan några begränsningar. Antpool erbjuder en mängd olika säkerhetsalternativ, och dess polerade mobil- och webbgränssnitt gör det mycket attraktivt för erfarenhet av bitcoin gruvarbetare som letar efter sin första gruvpool att gå med.

Eligius

Eligius är en öppen gruvpool som kan anslutas av vem som helst utan registrering. Till skillnad från andra bitcoin-gruvpooler debiterar Eligius inte avgifter och hanteras under CPPSRB-belöningssystemet till 100 procent värde. Gruvarbetare betalas vanligtvis direkt från blockbelöningen, vilket innebär att Eligius nästan aldrig har några pengar i sin inre plånbok, vilket gör den mycket transparent och oattraktiv för hackare. Eftersom Eligius inte är lönsamt för sina operatörer erbjuder den bara grundläggande funktioner.

BTC.com

BTC.com är världens största bitcoin-gruvpool. Precis som Antpool drivs BTC.com av Bitmain, som förvärvade det 2016. Förutom gruvpoolen driver BTC.com också en mycket populär bitcoin-plånbok och ett block explorer-verktyg.

ViaBTC

ViaBTC är en relativt ny Kina-baserad gruvpool för bitcoin. Poolen har använt PPS + och PPLNS betalningsmetoder och håller sina avgifter så låga som är nödvändiga för att garantera poolsäkerhet och dagligt underhåll. Poolen förvaltas av ett professionellt tekniskt team med erfarenhet av utveckling och drift av distribuerade tjänster med hög samtidighet och hög tillgänglighet. Sedan lanseringen har ViaBTC haft en driftstid på 99.999 procent.

Vill du effektivisera dina Bitcoin-beräkningar?

Letar du efter ett bättre sätt att spåra ditt kryptoportföljvärde live?

Vi rekommenderar CoinTracking