5 Bästa gratisprogram för ljudredigering för Android år 2020

Om du vill komma ifrån studion och börja redigera ljud när du är på språng, bör du veta att det är fullt möjligt idag. Du behöver inte längre en dedikerad studio för att sitta och klippa, splitsa och trimma ljud. I vissa fall behöver du inte ens speciell programvara på Mac eller PC, eftersom Android-ljudredigeringsprogramvara idag kan göra mycket av benarbetet. Och bäst av allt, mycket av denna ljudredigeringsprogramvara där ute är gratis. Visst kan de ha några köp i appen för att utöka vad programvaran kan göra, men för det mesta kan du börja redigera ljud gratis. Men vilka alternativ finns det för dig? Här är våra bästa val.

MP3-skärare

Först upp på vår lista är MP3 Cutter-appen. Detta är ett grundläggande redigeringsverktyg för ljud som gör att du kan redigera musikfiler. Den här applikationen var designad för konsumenter eller tillfälliga audiofiler för att kunna redigera musik när du är på språng - du kan slå samman ljudfiler, klippa, splitsa, klippa etc. Du kan spara dina redigeringsfiler, du kan dra redigeringsfiler och du kan till och med ställa in dina egna filer som en ringsignal direkt i applikationen. Det finns några annonser som kan komma i vägen, men om du upptäcker att du använder MP3 Cutter-appen ganska regelbundet kan du använda ett köp i appen för att bli av med annonserna för $ 1, 99.

Media Converter

Media Converter är ett annat bra alternativ där ute. Den är fullpakad med fantastiska funktioner, som att hugga och klippa ljudfiler, ställa in dina redigerade filer som en ringsignal och att till och med ställa in din ljudbithastighet och ljudprovfrekvens. Det finns några videofunktioner här också - beskära och rotera video, videobithastighet, upplösningsinställningar och till och med bildhastighetsalternativ. Det finns några snygga konverteringsfunktioner också - du kan konvertera till alla typer av filtyper, till exempel mp3, mp4, ogg, avi, mpeg, flv och så många fler. Det erbjuder dina grundläggande ljudredigeringsverktyg, såväl som lite mer, till exempel filkonverteringar. Kolla in det själv på länken nedan.

WavePad Audio Editor

WavePad Audio Editor är ett av de mer avancerade applikationerna för ljudredigering på listan. Det har många av de grundläggande funktionerna som du kan förvänta dig, till exempel klippning, klippning, skärning, sammanslagning och så mycket mer. Men utöver det kan du spela in direkt från appen, möjligheten att redigera inspelningen i appen och sedan finns det massor av effekter som du också kan redigera och anpassa till dina ljudfiler. Du kan redigera flera ljudformat, men dessutom finns det vissa specifika förstärknings-, normaliserings- och ekofunktioner. Det finns många extra funktioner som du kan lägga till WavePad Audio Editor som kommer att kosta dig lite pengar genom ett köp i appen. Du kan verkligen runda den till en professionell ljudredigeringsapp om du börjar använda den ofta.

Lexis Audio Editor

Lexis Audio Editor är ett annat bra alternativ och kanske har det mest användarvänliga gränssnittet på den här listan. En av de snygga sakerna är att du kan skapa nya ljudfiler med en inspelningsknapp och redigera dem i farten med de olika redigeringsfunktionerna. Det har några fina konverteringsfunktioner, så att du kan spara filer i olika format, till exempel .mp3, .wav och mer. Det finns massor av redigeringsfunktioner i Lexis Audio Editor också - du kan förvänta dig att se saker som radera, infoga tystnad, trimma, bleka in, bleka ut, normalisera, brusreducering, ändra tempo, hastighet, tonhöjd och otaliga andra funktioner - ännu fler funktioner kan läggas till i Lexis Audio Editor genom köp i appen också.

MixPad

Senast upp, men säkert inte minst, vi har MixPad. Detta är ett stycke gratis ljudredigeringsprogram som låter dig ta studion när du är på språng. Du kan ta all kraften i din ljudutrustning och inspelningsutrustning och lägga den i MixPad, så att du kan skapa professionella ljudfiler i en nypa (dvs. album, musik, podcasts, etc.). Kom igång med det på länken nedan.

Dom

Som ni ser finns det många fenomenala bitar med gratis ljudredigeringsprogram för Android - om du var tvungen att välja en eller två, rekommenderar vi att du hämtar Lexis Audio Editor eller WavePad Audio Editor. Båda är professionella programvara som du kan mata ut riktigt bra ljud med. Vad är ditt favoritprogram för ljudredigering?