5 bästa gratis planlösningsprogramvara

Letar du efter att bygga ditt nya hem eller till och med renovera ditt befintliga? Det finns mycket som går in i båda dessa projekt, men mer det tidigare. Lyckligtvis finns det en handfull olika verktyg där ute som inte bara gör det enklare att bygga hus utan också att renovera hem. En av dessa typer av programvara är golvplanerare. Ladda ner en bit gratis planlösningsprogramvara till din iPhone eller iPad så kan du kartlägga alla idéer du har snabbt och enkelt.

Är du inte säker på vilken gratis planlösningsprogramvara som ska hämtas för din iPhone? Inga problem - vi har sammanställt några av de bästa alternativen för dig. Följ med nedan, så visar vi några av våra favoriter ut idag. Låt oss dyka rätt in.

Magisk plan

Magic Plan kommer upp som första på vår nedräkning, och är faktiskt lätt för alla att använda. Det beror på att Magic Plan använder telefonens kamera för att skapa planlösningar för dig. Det finns lite galen teknik bakom det, så att du kan skanna ett rum på upp till 30 sekunder - du kan faktiskt bygga upp kompletta planlösningar på några minuter. Denna app har faktiskt massor av funktioner i den för att göra planlösningar. Du kan ansluta en laseravståndsmätare via Bluetooth, visa planer i 2D- eller 3D-lägen, men du kan till och med exportera planer som PDF, JPG, PNG, SVG, CSV, DXF, vilket är användbart för, säg, arkitekter och byggare som du planerar att hyra.

PlanKit Floor Plan Creator

Nästa plats i andra positionen på vår nedräkning är Floor Plan Creator av FloorKit. FloorKit låter dig skapa exakta och 3D-planlösningar. De har faktiskt massor av mångsidighet för dem, så att du kan skapa projekt som har flera våningar med rum av vilken form som helst, det kan göra en automatisk beräkning av rum, väggar och till och med jämna ytor, perimetrar och mer. Det viktigaste av allt är att det har Apple Pencil-stöd, vilket ger dig vägen mer exakt kontroll över dina planlösningar.

Rumsplanerare

Vill du göra en planlösning i ett 3D-utrymme? Det är inget problem alls för Room Planner. De gör ett bra jobb med att låta dig skapa 3D-planlösningar och göra massor av inredning. Du kan faktiskt utforma din interiör snabbt och enkelt med det här, med verktyg som låter dig välja det objekt du vill, knacka på golvet för att placera det och hålla och dra fingret för att placera objektet exakt. Du kan enkelt ladda upp ditt rum till molnet och dela det med designers och byggare för att hjälpa dig få det du vill ha i ditt hem.

Amikasa

Om du vill se till att du använder en prisbelönt app för dina golvplanerings- och inredningsbehov, kommer du definitivt att kolla vad Amikasa har att erbjuda. Med en app för både iOS- och Android-plattformar är Amikasa en av de bästa du kan få för dina planlösningsbehov.

Med Amikasa kan användare faktiskt designa sina drömrum och golv. Du kan enkelt utforma ditt rum med möbler och dekor från riktiga märken som finns tillgängliga idag. När du har fått ditt ruminställning kan du faktiskt använda förstärkt verklighet för att se hur möbler verkligen ser ut i ditt rum innan du köper.

Hemdesign 3D

Senast på vår nedräkning, men verkligen inte minst, vi tittar på Home Design 3D. Home Design 3D är enkelt att använda gratis planlösningsprogramvara som gör att du kan skapa en fysisk bild av det du avbildar för ditt hem. Du kan enkelt utforma din idealiska planlösning i 2D- och 3D-utrymmen, rita din tomt, rum och till och med skapa avdelare. Du kan ändra höjden eller tjockleken på väggarna, skapa hörn och till och med lägga till dörrar och fönster med helt ändrade storlekar av snickeri.

Och den bästa delen av Home Design 3D? Du kan inreda och dekorera din interiör med riktiga märken som finns tillgängliga idag. Titta på ditt rum i ett 3D-utrymme och bestäm om du är redo att köpa!

Dom

Som du kan se finns det massor av utmärkta bitar av gratis planlösningsprogramvara. Du kan använda vilken som helst av dessa för att börja planera din hemdesign, eller till och med renoveringar till enskilda rum och golvnivåer. De flesta av dessa är gratis att ladda ner, men det finns köp i appen som hjälper dig att expandera