5 bästa Google-telefoner 2020

Android är, som ni alla vet, ett operativsystem som ägs och drivs av Google. Utgivningen av denna öppna programvara skapade en enorm armé av Android-smartphones, och trenden har inte slutat till detta datum. Med varje år som går, ökar antalet Android-telefoner exponentiellt, och med plattformen som var öppen, fick en stor del av tillverkarna lägga till sin egen unika hud till programvaran. Detta var uppenbarligen en hit eller en miss med allmänheten.

Så vad skulle fansen göra om de ville ha en riktigt oklart "vanilj" Android-smartphone? Nåväl, Google-telefoner eller Pixel-telefoner är svaret idag. Företaget startade sitt projekt med HTC Nexus One, och linjen har vuxit till att HTC gjorde Pixel 2 idag. Google kontrakterade också sitt rena Android-varumärke till andra tillverkare som LG, Samsung etc.

Medan dessa telefoner tillverkades av andra, var den använda programvaran identisk med vanilj Android utan bloatware eller rör. Är du inte säker på vad de är? Här är fem av våra bästa val 2020.

ProduktvarumärkenamnPris
GoogleGoogle Pixel 2Kolla pris på Amazon

MotorolaMoto X (fjärde generationen) - med handsfree Amazon AlexaKolla pris på Amazon

GoogleGoogle Pixel Phone - 5 tums skärm (fabrikslåst amerikansk version) (32 GB, ganska svart)Kolla pris på Amazon

HUAWEIHuawei Nexus 6P upplåst smartphone, 32 GB Silver (USA-garanti)Kolla pris på Amazon

LGLG Nexus 5X LG-H791 32 GB GSM fabrikslåst smartphoneKolla pris på Amazon

* Länkar i den här tabellen innehåller affiliate-länkar, vilket innebär att du inte får någon extra kostnad, vi kommer att tjäna en provision om du klickar genom länken och gör ett köp. Tack för ditt stöd. För mer information, besök vår sida om sekretesspolicy.

Pixel 2

Smarttelefonen, tillverkad av HTC, har gjort ganska många nyheter sedan den lanserades. Telefonen uppdateras förra årets måttligt populära Pixel. Handenheten kommer med Android 8.0 Oreo ur lådan och är en av de få telefonerna som har ära just nu.

När det gäller funktioner packar telefonen en 5-tums AMOLED-skärm på 1080p, den octa-kärnan Snapdragon 835 SoC, 4 GB RAM, 64/128 GB icke utbyggbart lagringsutrymme, en bakre kamera på 12, 2 megapixel, en 8-megapixel framkamera, Android 8.0 och ett 2 700 mAh-batteri. Telefonen är IP67-certifierad för vatten / dammbeständighet, vilket snabbt blir en förutsättning för flaggskeppstelefoner.

I en tid med gränslösa eller ringlösa telefoner försvinner Pixel 2 något med sina relativt stora botten- och toppramar. Designen är ganska fantastisk, men dubbla tonfärgerna på baksidan ger ett premiumutseende. Pixel 2 säljs i Kinda Blue, Just Black, Clearly White-varianter. Handenheten kan köpas via Verizon eller Project Fi i USA och via en handfull transportörer och detaljhandlare utomlands.

Moto X4 (Android One)

Denna speciella smartphone kan jämföras med en tidigare Nexus-telefon, eftersom den levereras med samma mellanliggande hårdvara med vissa premiumfunktioner ombord. Ännu viktigare är att telefonen är mer rimligt prissatt jämfört med Pixel-sortimentet, vilket gör detta till en tilltalande fångst.

Vad som är viktigare är att detta är ett Android One-erbjudande, som är Googles ambitiösa projekt för att sälja Vanilla Android-telefoner till utvecklingsländer. Men detta är den första Android One-telefonen som någonsin tar sig till USA, vilket gör den speciell. För det första är Moto X4 verkligen en utmärkt start.

När det gäller hårdvara, kommer Moto X4 med samma 5, 2-tums 1080p-skärm, ett 12-megapixels dual-kamera-system på baksidan, en 16-megapixel framkamera, 3 GB RAM, 32 GB utbyggbart lagringsutrymme, okta-kärnan Snapdragon 630 SoC, Android 7.1 Nougat (kan uppdateras till 8, 0 Oreo) och ett 3 000 mAh-batteri.

Telefonen är IP68-certifierad även vatten- / dammbeständig. Eftersom detta är en officiell Google-produkt, lovar företaget konsekventa programvaruuppdateringar under två år. Enbart denna faktor gör detta till ett mycket spännande mellanklassalternativ för många kunder.

Pixel (Gen 1)

Telefonen som startade allt för Google. Detta markerade det officiella slutet på Nexus-sortimentet för Google, eftersom företaget ersatte den med en premium smarttelefonuppställning med fokus på funktioner och ny hårdvara. Den resulterande Pixel och Pixel XL (båda tillverkade av HTC) lyckades glädja experterna och användarna.

Lyckligtvis kan den här modellen köpas till en relativt billigare kostnad tack vare ankomsten av nästa genmodeller för inte så länge sedan.

Handenheten har en 5-tums AMOLED-skärm på 1080p, den fyrkärniga Snapdragon 821 SoC, 4 GB RAM, 32/128 GB icke utbyggbart lagringsutrymme, Android 7.0 Nougat (uppgraderbar till Oreo) och ett 2 770 mAh-batteri. Telefonen levereras också med en bakkamera på 12, 3 megapixel och en 8-megapixel framskjutare.

Medan du får Pixel nu kanske inte är mycket meningsfullt, om du får enheten till ett anständigt pris, är det säkert värt en titt. Du är inställd på ytterligare ett år eller två åtminstone när det gäller programuppdateringar. Eftersom den här produkten kommer direkt från Google kommer uppdateringar att prioriteras till sortimentet.

Nexus 6P

Genom att ringa tillbaka klockan ännu längre tittar vi på 2015s Nexus, Nexus 6P (fortfarande en utmärkt smartphone idag). Den här luren visade mycket löfte och tillverkades av Huawei, vilket gjorde det till företagets enda Nexus-enhet i sin historia.

Handenheten är ganska bra packad med avseende på hårdvara, med en 5, 7-tums 2560 x 1440 upplösning AMOLED-skärm, den octa-kärnan Snapdragon 810 SoC, 3 GB RAM, 32/64/128 GB icke-utbyggbart lagringsutrymme, en 12, 3- bakre kamera med megapixel, en 8-megapixel framkamera, Android 6.0 Marshmallow och ett 3.450 mAh batteri. Med tanke på vilken typ av hårdvara den förpackar, känner vi att Nexus 6P är ett anständigt köp även idag.

Nexus 5X

Den mindre syskon till Nexus 6P, LG gjorde Nexus 5X designades efter den massivt populära Nexus 5. Handenheten har en ganska lik design som Nexus 6P, om än i en betydligt mindre ram.

Handenheten säljs i Carbon, Quartz och Ice, även om det är svårt att se om alla färgvarianter finns till försäljning nu. Nexus 5X kommer med en 5-tums AMOLED-skärm på 1080p, en 12, 3-megapixel bakkamera, en 5-megapixel framkamera, 2 GB RAM, 16/32 GB intern lagring, Android 6.0 Marshmallow och ett 2 700 mAh-batteri.

Telefonen packar Hexa-core Snapdragon 808-chipset. Sammantaget är Nexus 5X inte lika kraftfull som de andra telefonerna vi har nämnt på den här listan, men är fortfarande ett bra köp förutsatt att du hittar en hel del på den. Eftersom det redan är två generationer gammalt är det troligt att du hittar en anständig affär online.

ProduktvarumärkenamnPris
GoogleGoogle Pixel 2Kolla pris på Amazon

MotorolaMoto X (fjärde generationen) - med handsfree Amazon AlexaKolla pris på Amazon

GoogleGoogle Pixel Phone - 5 tums skärm (fabrikslåst amerikansk version) (32 GB, ganska svart)Kolla pris på Amazon

HUAWEIHuawei Nexus 6P upplåst smartphone, 32 GB Silver (USA-garanti)Kolla pris på Amazon

LGLG Nexus 5X LG-H791 32 GB GSM fabrikslåst smartphoneKolla pris på Amazon

* Länkar i den här tabellen innehåller affiliate-länkar, vilket innebär att du inte får någon extra kostnad, vi kommer att tjäna en provision om du klickar genom länken och gör ett köp. Tack för ditt stöd. För mer information, besök vår sida om sekretesspolicy.

Dom

Som ni ser finns det fortfarande några utmärkta Google-telefoner idag. Pixel 3 och Pixel 3 XL är också värda att nämna, men sågs mer som stegvisa uppgraderingar jämfört med Pixel 2. Med det sagt ser vi fram emot att se vad Google gör nu med Pixel 4.