5 bästa Google Play Store-alternativ för nedladdning av Android-appar

Android kan vara synonymt med Googles stora ekosystem av appar och multimediainnehåll som är tillgängligt via Google Play Store, men det betyder inte att alternativa sätt att ladda ner Android-app inte finns. I själva verket finns det en hel massa av dem, var och en som erbjuder en något annorlunda anledning till varför du ska ge det ett tag.

Innan vi går vidare med vår beskrivning av Amazon App Store, vill vi korrigera en vanlig missuppfattning: Amazon Underground är INTE begränsat till Amazon Kindle-tabletter. Det är precis hur Amazon skiljer mellan Amazon-appen du kan ladda ner från Play Store och den du kan ladda från deras webbplats. Bortsett från skillnaden i installationsmetoden är båda apparna desamma.

Amazon lanserade sin App Store 2011 med cirka 3 800 appar och spel. Det tog inte lång tid för den digitala marknadsplatsens popularitet att skyrocket, och den har nu nästan 340 000 appar. Huvudattraktionen för detta alternativ till Google Play Store är Amazons funktion "Free App of the Day". De som flitigt checkar tillbaka varje dag kan ladda ner många populära titlar utan att betala en enda dollar. Den nuvarande programlistan med gratis titlar (inklusive allt nedladdningsbart innehåll) inkluderar Goat Simulator, Office Suite Pro 8, Monument Valley, DuckTales: Remastered, Looney Tunes Dash!, Frozen Free Fall, Angry Birds Slingshot Stella och många, många andra.

GetJar är en oberoende mobilappbutik baserad i Litauen. Tjänsten startade 2004 som en beta-testplattform för app för utvecklare. Efter en kort stund började de göra sina appar offentligt tillgängliga, vilket väckte uppmärksamhet från Android-entusiaster. En stor förändring skedde 2014, efter att ett kinesiskt företag Sungy Mobile förvärvade GetJar.

Sungy tog GetJar affärsmodell till nästa nivå, och tjänsten tillhandahåller nu nästan 1 miljon mobilappar över alla större mobilplattformar, naturligtvis inklusive Android. På en bra dag överstiger antalet nedladdningar via appen 3 miljoner nedladdningar.

GetJar presenterar sig stolt som den största open source-appbutiken för Android, och deras stora urval av appar, som sorteras i lämpliga kategorier är iögonfallande. Några av dessa kategorier inkluderar spel, social & meddelanden, produktivitet, underhållning, utbildning, ekonomi, mat, hälsa, nyheter, personalisering, shopping och många andra.

Uptodown är ett bra Play Store-alternativ för människor att njuta av att använda Android-smartphones men inte så mycket Googles app-butik, Google Play Store. Uptodown för Android-operativsystem ger dig fullständig åtkomst till alla Android-appar, inklusive deras senaste uppdateringar, från en bekväm plats som inte kräver att du har ett Google-konto.

Appen belyser vilken betalningsmodell en viss app eller spel använder, så att du kan undvika de som ger dig bara en liten inblick i vad de kan och sedan kräva pengar för nästan alla extra funktioner. Ett annat fantastiskt drag i Uptodown är förmågan att rulla tillbaka till en äldre version av vilken app eller spel som helst. Om en uppdatering orsakar mer skada än nytta kan du gå tillbaka en version eller två och vänta tills utvecklarna sorterar allt. Sist men inte minst använder Uptodown vad de kallar “neutrala skärmdumpar” för att ge sina användare en exakt representation av vad de håller på att ladda ner och installera på sina enheter, istället för ofta mycket alternerade skärmdumpar som knappt liknar hur den verkliga appen eller spelet ser i handling.

Som beskrivs på sin officiella hemsida, “en F-Droid är en installerbar katalog över FOSS (gratis och öppen källkodsprogram) för Android-plattformen. Klienten gör det enkelt att bläddra, installera och hålla reda på uppdateringar på din enhet. "

Precis som alla tredjepartsappar kan du ladda ner och installera F-Droid på din Android-enhet genom att ladda ner den officiella .apk-filen och installera den manuellt. Se bara till att du har aktiverat tredje parts appkällor i inställningsmenyn. När du väl är inne i appen kan du bläddra igenom dess innehåll med hjälp av kategorier och popularitetsfilter.

Den typ av Android-app som du hittar på F-Droid är vanligtvis, men inte alltid, mindre, oberoende projekt och lågnivåverktyg som skapats för att göra din Android-smarttelefon så användbar som möjligt. Deras användargränssnitt är inte längre så polerade som du kanske är vana vid från venture-backade appar som finns i Play Store, men de är ändå värda ett försök.

Det kan hävdas att Samsung alltid har strävat efter att skapa sin egen gren av Android. Deras smartphones har ett anpassat användargränssnitt, de producerar sitt eget sortiment av smarta tillbehör och de har sin egen app-butik, som samlar alla "appar som är designade för din Galaxy eller Gear på ett ställe."

Den typ av app du hittar på Samsung Galaxy Apps har speciellt valts ut för dina Galaxy- eller Gear-enheter och sorterats i olika kategorier. Kategorin Best Picks innehåller en samling av några av de bästa Samsung-klara appar där ute, kategorin For Galaxy samlar alla appar som är optimerade för Galaxy-enheter och kategorin Gear har appar som är skräddarsydda specifikt för dina Gear-tillbehör.

Samsung GALAXY Apps-appbutik är regelbundet värd för specialerbjudanden som erbjuder populära spel gratis eller till ett betydligt rabatterat pris.