5 bästa fildelningsappar 2020

I internetåldern har fildelning blivit en funktion som de flesta av oss tar för givet. Dessa tjänster har funnits länge nu, mestadels i form av disketter eller CD-skivor. I dag har det förändrats dramatiskt tack vare uppkomsten av online- och molnfildelning. Det finns en hel handfull erbjudanden som låter dig konvertera filer mellan varandra med internetuppkoppling. Vi kommer att prata om några av dessa appar idag för att hjälpa dig att få ut mesta möjliga av din Android-smartphone eller surfplatta. Det bästa är att de flesta av dessa är gratis att ladda ner, även om vissa av dem kräver prenumeration för att använda eller få åtkomst till vissa funktioner.

Det är troligt att du har hört talas om en handfull av dessa appar på marknaden eftersom de är mycket populära namn. Vi inkluderar också ett par olika appar här så att du har en bredare spridning att välja mellan. Så utan att vänta längre, låt oss komma till vår lista.

5 bästa fildelningsappar

Filer Gå av Google

Denna app kommer från Google, vilket gör det till en omedelbar nedladdning i våra böcker. Men vad gör den här appen? Det kan låta dig smidigt överföra innehåll från en enhet till en annan, förutsatt att båda parter har appen. Det bästa är att den inte behöver en internetanslutning för att initiera en filöverföring, eftersom den kan konfigurera en säker Wi-Fi-anslutning för filöverföring. Google nämner att hastigheter kan röra upp till 125 Mbps, vilket är ganska snabbt. Visst, detta är inte den första appen i sitt slag där ute, men det faktum att Google erkände behovet av en dedicerad app för den här funktionen är prisvärt. För alla användare som inte litar på tredjepartsappar är det värt att prova.

Förutom att du kan överföra filer låter appen dig också leta efter innehåll på din enhet snabbt och effektivt. Du kan också hantera enhetslagring genom att skjuta en del av innehållet till SD-kortlagring. Appen kommer även att rekommendera vilket innehåll du vill ta bort på din telefon för att rensa utrymme, vilket är en mycket praktisk funktion. Du kan också lägga till filer till din Google Drive, vilket också är ett effektivt sätt att rensa data. Att hitta och söka efter appar blir otroligt enkelt tack vare appen. Den använder filter för att organisera filer, så att innehållet inte går förlorat i en mängd mappar. Som du kan förvänta dig är appen gratis att ladda ner och har inga köp eller annonser i appen.

Amazon Drive

Denna app skiljer sig något på det sättet att den tillåter användare att dela filer med varandra, men är ändå en praktisk app. Detta är i grunden en molnlagringsapp. eftersom det kan låta dig gå igenom din molnlagring och hitta filer eller ändra dem när du är på språng. Det finns förhandsgranskningar för dokument, vilket kan vara till stor hjälp när du skurar igenom många filer. Dessutom kan du också skapa mappar, flytta filer, radera dem etc. Hur du kan dela filer här är genom att skapa en delbar länk som du kan skicka runt via texter, e-postmeddelanden eller andra sociala medieplattformar. Om du har något som ett snabbmeddelandeprogram kan du skicka filer direkt, även om det tar tid beroende på din internetanslutning.

Till skillnad från Files Go låter Amazon Drive inte skicka filer till en annan enhet genom att skapa en säker anslutning, i stället hålla dig till den konventionella metoden. Även om funktionaliteten skiljer sig åt, är funktionerna som den erbjuder ganska desamma, även om de inte alltid är praktiska. Amazon Drive låter dig posta obegränsade bilder utan kostnad, vilket är ett stort plus. Amazon Drive kan laddas ner gratis från Google Play Store sans-annonser och köp i appen.

Skicka vart som helst

Detta är en oerhört populär app just nu för filöverföringar eftersom den erbjuder alla funktioner i Files Go, men med några fler funktioner. Detta utvecklas oberoende och använder 256-bitars kryptering för filöverföringar, vilket säkerställer att dina filer hålls säkra från avlyssning av skadliga källor. Det skapar en Wi-Fi-anslutning runt sig själv och delar en kod som måste matas in eller skannas manuellt med mottagarens telefon och du är bra att gå. Överföringshastigheterna är ganska anständiga och de flesta filer går igenom utan problem. Utvecklaren försäkrar att alla filer som är lagrade på din enhet kommer att delas utan att ändra dess ursprungliga innehåll. Du kan till och med dela koden via en länk om mottagaren inte är i närheten av din telefon.

Du kan också dela appar med andra användare. Även om användaren måste bära konsekvenserna av kränkningar av upphovsrätt, om några. Användargränssnittet är ganska intuitivt och kontrollerna är lätta att förstå också. Skicka var som helst är en gratis nedladdning i Play Store just nu, men kommer med annonser ombord. Du kan dock få dem att försvinna med ett köp i appen.

Dela det

Detta är kanske den mest populära fildelningsappen som finns på marknaden just nu. Appen kommer från Lenovo så du kan förvänta dig att det här är ganska väl inställt för den moderna användaren. Det var en av de första apparna som kom till scenen och så småningom gjorde den stor. Till skillnad från Bluetooth-anslutningar eller USB- och NFC-anslutningar sparar SHAREit mycket tid eftersom överföringshastigheterna är otroliga. I likhet med appen som vi nämnde ovan, kommer appen med möjligheten att dela praktiskt taget alla filer du önskar, vilket gör den otroligt mångsidig bland fildelningsappar.

Appen kräver inte data för att dela filer, vilket är ett annat plus. När Googles dedikerade app kommer till detta tror vi att folk på SHAREit har en sak eller två att oroa sig för. Du kan ladda ner SHAREit gratis från Play Store om du inte bryr dig om annonser ombord. Det finns inga köp i appen så att du inte kan bli av med dem.

Dropbox

Detta namn är populärt för alla som är medvetna om molnlagringstjänster. Dropbox har funnits länge och har överlevt ankomsten av iCloud, Google Drive och en mängd andra molnlagringserbjudanden. Med detta i åtanke kan det betraktas som en branschveteran. Android-appen för Dropbox kommer med en ganska anständig uppsättning funktioner, även om det inte finns några snabbliga filöverföringsförmågor. Appen har dock möjligheten att dela filer via länkar, vilket kan göra jobbet gjort vid de flesta tillfällen. Men till skillnad från de andra apparna här är Dropbox bara upp till 2 GB filer. Utesluter denna tröskel måste du köpa ett prenumeration.

Dokumentscannerfunktionen ombord gör att du kan förvandla pappersdokument till vanliga PDF-filer, vilket är ett bra tillägg och otroligt praktiskt i vissa situationer. Du kan ta en bild av dina kvitton, anteckningar osv och snabbt konvertera dem till en delbar online-fil. Dropbox är gratis att ladda ner och har inga annonser. Lagring kan köpas från appen med ett köp i appen.