5 bästa e-postappar för Android-smarttelefoner

Hatar dem eller älskar dem, e-postmeddelanden är en av de mest använda kommunikationsformerna, med över 205 miljarder e-postmeddelanden som skickas varje dag. Naturligtvis hamnar de flesta i skräppostmappen, men någon måste läsa de som inte gör det. Att någon är du. Och om du är som oss gör du det mesta av din e-postläsning och skrivning på din Android-smartphone.

Den goda nyheten är att din enhet troligen redan kommer med en utmärkt e-app-app som är förinstallerad - Gmail från Google - och att alternativen är rikliga. I den här artikeln kommer vi att täcka de sju bästa e-postapparna för Android-smartphones. Låt oss komma igång, ska vi?

Boxare

Som en Webby Award-nominerad för bästa mobil produktivitetsapp 2015, är Boxer ett värdigt alternativ till mer etablerade Android-e-postklienter. Det stöder Gmail, Exchange, Outlook, Yahoo, Hotmail, iCloud, Office 365, IMAP & POP3 e-postkonton, integreras bra med tjänster som Dropbox och Box och Evernote, och det har även en inbyggd att göra-lista-funktion.

Med hjälp av ett stort antal praktiska genvägar kan du svepa för att arkivera, skräp eller blockera e-postmeddelanden. Och om det inte räcker, finns det totalt 12 alternativ för ytterligare anpassning. Det finns ingen anledning att skriva ut alla svar - bara välja ett från en lång lista med förkonfigurerade meddelanden och hålla fokus på ditt arbete.

Boxer finns i tre versioner: Boxer för Exchange, som lägger till utbytesstöd via ActiveSync, Boxer Pro och Boxer Pro + Exchange. Pro-versionen kommer med flera kontosupport, anpassade snabbsvar och anpassad signatur. Pro + Exchange-versionen kastar bara in extra Exchange-stödet, för att ha fyra versioner är tydligen bättre än bara två.

Gnista

Spark är skapat av Readdle och är en enkel och intuitiv e-postapplikation som gör det enkelt att ta kontroll över din inkorg genom att minska röran och fokusera på det som är viktigast.

En av funktionerna som vi särskilt älskar med Spark är att appen avlägsnar bullret genom att bara meddela dig om e-postmeddelanden från personer som du känner. Du får inte meddelande för varje e-postmeddelande. På samma sätt skjuts alla dina viktigaste e-postmeddelanden direkt till toppen, så du är alltid bara en kran bort från det som är viktigast.

Som en extra bonus är Spark mycket minimalistisk och ren också. Det slår röran och bullret som många e-postappar idag har.

Gmail

Gmail-appen startade som en gratis, reklamstödd e-posttjänst som tillhandahålls av Google. Tjänsten lanserades 2004 som en beta-utgåva som endast var inbjudande och öppnade sina portar för allmänheten den 7 februari 2007. För sin tid erbjöd Gmail en imponerande lagringskapacitet på 1 GB per användare. Som jämförelse erbjöd Hotmail, nu Outlook, cirka 5 MB lagringsutrymme. Nu ger Gmail alla sina användare 15 GB gratis lagringsutrymme.

Med tanke på att Gmail har mer än 1 miljard användare, är det ingen överraskning att det var den första appen i Google Play Store som träffade en miljard anläggningar på Android-enheter. Idag har den ett bra betyg på 4, 3-stjärnor från nästan 2 miljoner användare, och appens popularitet växer bara när dess funktioner ökar.

Saken är att den aktuella iterationen av Gmail-appen för Android kan göra mycket mer än bara ge dig åtkomst till ditt Gmail-konto. Det stöder icke-Gmail-adresser, som Outlook.com, Yahoo Mail eller andra IMAP / POP-e-posttjänster. Att lägga till ytterligare e-postkonton i Gmail-appen är smärtfritt och nya e-postmeddelanden visas i en enda enhetlig inkorg.

Du kan markera e-postmeddelanden som skräppost, arkivera dem, sortera dem i separata mappar, ställa in din egen semestersvarare, stänga av trådar som du inte vill följa och göra mycket mer användbara saker.

Det är möjligt att använda en Android-enhet utan ett Google-konto, men bara en mycket liten andel Android-användare gör det. Chansen är stor att du inte hör till dem, och om det verkligen är så har du redan en Gmail-adress och är redo att använda Gmail-appen. Tyvärr är din Gmail-adress sannolikt inte ens på liknande sätt som ditt riktiga namn. När allt kommer omkring, med mer än 1 miljard aktiva användare, har de flesta namn och deras olika versioner registrerats.

Det kan vara en dålig nyhet ur den professionella synvinkeln, eftersom Gmail-appen fungerar bäst när den är parad med ett Gmail-konto. Förutom detta är Gmail Go-to-e-postklienten för Android-smarttelefon och surfplattor, och det kommer förmodligen att förbli så länge.

K-9 Mail

Många dödhårda Android-fans som använder det mobila operativsystemet sedan dess barndomen är förtjust i K-9 Mail-appen, eftersom det är en av de ursprungliga alternativa e-postklienterna på Android. Appen är också populär bland öppen källkod, inte minst för att det är ett helt samhällsutvecklat projekt.

Alla kan chimera in och bidra på olika sätt. Denna gemensamma ansträngning har gett oss en stor e-postklient med öppen källkod med sökning, IMAP-e-poststöd, Exchange 2003/2007 (med WebDAV) -stöd, synkronisering med flera mappar, flaggning, arkivering, signaturer, bcc-self, PGP, e-post på SD och andra användbara funktioner.

PGP-stödet är förmodligen den mest intressanta funktionen, med tanke på det nuvarande klimatet kring personlig integritet och säkerhet i den digitala eran. Som beskrivs av säkerhet-i-en-rutan, ett projekt av Tactical Technology Collective och Front Line Defenders,

K-9 Mail integreras sömlöst med Android Privacy Guard, som är en gratis och öppen källkodsprogram som låter dig kryptera, dekryptera och signera filer, meddelanden eller e-post med hjälp av Public Key Encryption (som OpenPGP) eller kryptera / dekryptera filer eller meddelanden med symmetrisk kryptering, säkra dem med ett lösenord.

Med dina OpenPGP-nycklar importerade till APG är allt du behöver göra för att aktivera e-postkrypteringen att markera kryssrutan "kryptera" som finns under mottagarfältet. Detta är en måste-funktion för journalister, människor som bor i länder som styrs av förtryckande regeringar och alla de som inte är förtjust i idén om att regeringen snuffar på e-post.

Nackdelen är att K-9 Mail, som så många andra open-source-appar, saknar den fina graden av polering och sammanhållning som den moderna användaren nu är van vid. Men kom över den första puckeln och du kommer att belönas med en fullständig Android-e-postklient som vet hur du håller din personliga kommunikation privat.

Microsoft Outlook

Microsoft Outlook spårar sitt ursprung till en e-posttjänst av Sabeer Bhatia och Jack Smith, som hette den HoTMaiL. Det förvärvades av Microsoft 1997 för uppskattningsvis $ 400 miljoner och döpte omedelbart till Windows Live Hotmail, bara för att ersättas av Outlook.com 2013. Outlook representerar Microsofts svar på Gmail och hela paradigmet med snygga, webbaserade applikationer åtföljd av lika kapabla mobilappar.

Outlook-appen för Android stöder Microsoft Exchange, Office 365, Outlook.com, Gmail, Yahoo Mail och till och med gamla Hotmail-konton. Dess viktigaste försäljningsplats kallas Fokuserad inkorg. Syftet med den här funktionen är att hålla de viktiga meddelandena nära toppen av skärmen så att du inte missar dem.

Microsoft har gjort det mycket enkelt att få åtkomst till kalendrar och filer direkt från inkorgen, vilket gör produktionen under farten roligare. Dessutom är Microsofts app-program ett mycket övertygande alternativ till produkter från Google, särskilt för personer som använder Microsoft Windows och spelar på Microsoft Xbox.

Dom

Här har vi visat dig sju av de bästa e-appar som du kan hämta för Android-smartphones. Med de flesta av dessa kan du bara ladda ner e-postappen till din smartphone och sedan logga in med befintliga e-postadresser, oavsett om ditt e-postkonto är via Microsoft, Google eller något annat.

Som sagt är vår favorit e-postklient enkelt Spark. Spark är ett modernt e-postprogram som du kan arbeta med de flesta e-postklienter där ute. Det är ett utmärkt sätt att kategorisera e-postmeddelanden som är viktigast och att hålla allt annat rörigt.

Vad är din favorit-e-app? Låt oss veta i kommentarerna nedan.