5 bästa Bluetooth-tangentbord för din Android-telefon eller surfplatta år 2020

Moderna Android-smartphones är så kapabla att de helt kan ersätta stationära datorer och hemunderhållningscentra. Du kan använda dem för att titta på högupplösta filmer på din TV, redigera Excel-kalkylark och skriva Word-dokument, surfa på nätet, spela spel, chatta med dina vänner eller läsa nyheterna. Och du kan göra alla dessa saker ännu mer bekvämt med ett bra Bluetooth-tangentbord.

Bästa Bluetooth-tangentbord 2017

ImgAmazon.com-länk varumärkeProductAmazon.com-länkPris på Amazon.com

LogitechLogitech K780 trådlöst tangentbord med flera enheter66, 89

FosmonFosmon Portable Lightweight Mini Wireless Bluetooth Keyboard Controller24, 99

AnkerAnker Bluetooth Ultra-Slim Keyboard19, 88

1byone1 av det fällbara Bluetooth-tangentbordetKontrollera pris

BattopBATTOP Uppgradera fällbart Bluetooth-tangentbord med KickstandKontrollera pris

Logitech är kanske den mest populära tillverkaren av kringutrustning för datorer, och företaget misslyckas aldrig med att introducera produkter som skriker "köp mig!" K780 Bluetooth-tangentbord är inte billigt, men låt oss säga direkt att det är värt priset.

Som namnet antyder är huvudfunktionen möjligheten att växla mellan flera enheter utan att alltid behöva upprepa parningsprocessen. F-raden har tre vita tangenter, som låter dig hoppa från din PC eller Mac till din telefon eller surfplatta med ett knapptryck.

Integrerat i tangentbordet är en smartphonestablettstativ. Stativet är inte justerbart, men vi har funnit att vinkeln är helt rätt - Logitech testade definitivt noggrant tangentbordet innan det släpptes på marknaden.

Eftersom detta är ett tangentbord i full storlek, kommer det med en integrerad numpad och rymliga knappsatser. Kapsylerna är runda och lätt bukade, vilket hjälper dina fingrar att pålitligt landa mitt i mitten. Vi var nöjda med skrivupplevelsen och tyckte att det var jämförbart med avancerade tangentbord för bärbara datorer. Logitech K780 kan lätt användas som huvudtangentbord för alla PC eller Mac - det är inte något vi kan säga om många Bluetooth-tangentbord.

Ibland är den mest grundläggande lösningen den bästa. När det gäller Bluetooth-tangentbord är liten storlek och inbjudande pris de två huvudsakliga sakerna vi vill se när vi handlar för ett tangentbord som kommer att tillbringa större delen av sitt liv i en ryggsäck, där det oundvikligen kommer att stöta på alla typer av otäck ryggsäck.

Anker har kokt upp ett briljant grundläggande Bluetooth-tangentbord som är 30% mindre än traditionella tangentbord i full storlek och väger endast 6, 7 uns. Tangentbordet tar två AAA-batterier, som ger tillräckligt med ström för mer än tre månader semi-reguljär användning.

Precis som med det mycket dyrare Bluetooth-tangentbordet från Logitech, fungerar Anker Ultra-Slim Keyboard med alla moderna operativsystem och har bekväma genvägar för iOS, Android, Mac och Windows.

Tangentbordet använder membranomkopplare, som är kända för att de inte är lika exakta som saxbrytare i bärbar stil eller fullständiga mekaniska omkopplare. Faktum är att du förmodligen inte skulle skriva en roman på det här tangentbordet, och att försöka göra det skulle besegra syftet med denna produkt. Det här tangentbordet är tänkt att användas ibland, och det åstadkommer det som det skulle göra utan problem.

Detta hopfällbara tangentbord från 1byone är inte mycket större än en plånbok, men det använder ganska stora knappsatser och en välkänd layout. När det är vikt är tangentbordet mindre än 6 ”brett och skyddat av ett robust plastskal från alla sidor. Du kan slarvigt slänga den i ryggsäcken medvetet om att ingenting kommer att hända med den.

Det fällbara tangentbordet 1byone använder Bluetooth 3.0, vilket säkerställer kompatibilitet med de flesta Bluetooth-aktiverade enheter på marknaden. Du kan enkelt para den med din enhet genom att trycka på Fn + C, och funktionen Smart On / Off stänger automatiskt av tangentbordet när som helst det upptäcker att du inte använder det.

I stället för att använda utbytbara batterier har detta smala tangentbord ett integrerat 210mAh uppladdningsbart litiumbatteri, som fungerar under 64 timmars kontinuerlig användning eller 114 dagar i vänteläge. Batteriet laddas med en medföljande USB-kabel på mindre än fyra timmar.

Tills vi fick handen på det hopfällbara tangentbordet BATTOP, hade vi alltid antagit att det skulle vara en ork att ta anteckningar på en smartphone. Å ena sidan riskerar du att tappa tummen till följd av att du försöker skriva med ett virtuellt tangentbord, och å andra sidan riskerar du att förlora ditt rykte eftersom du kopplar ihop en smartphone med ett Bluetooth-tangentbord i full storlek löjligt, särskilt om du också kastar en smartphone-stativ till mixen.

BATTOP-tangentbordet är mindre än 10 tum brett i sitt öppna läge och är inte mycket större än moderna phablets. Tangentbordet kan vikas in i en tunn grå ruta som liknar ett pennfodral. Tangentbordets profil är smal, även om den har en integrerad kickstand. Du kan fritt justera stativens vinkel som du vill, och gångjärnet är tillräckligt starkt för att stödja även stora tabletter.

Naturligtvis med alla tangentbord som är så små som det här kommer din skrivkomfort att drabbas. Det tar ett tag att vänja sig till de mindre nyckelknapparna, men det är genomförbart. Om du vill ha ett Bluetooth-tangentbord som du kan passa i valfri ficka och ta med dig hela tiden, bör det inte vara något stort problem att spendera några timmar på att anpassa sig till dess mindre storlek.

Det sista Bluetooth-tangentbordet på vår lista är ett perfekt komplement till ditt Chromecast-drivna hemunderhållningssystem. Fosmon har skapat ett litet tangentbord med inbyggd pekplatta och LED-bakgrundsbelysning, och de erbjuder det till ett lockande pris. Ett tangentbord som detta passar bäst för webbläsning eller tillfällig chatt. Det fungerar inte bara med Android-enheter, Apple-produkter och Windows-bärbara datorer och smartphone, utan det stöder också PS3 och PS4. Den enda begränsningen är att pekplattan inte fungerar med Apple iPhone och iPad.

Bästa Bluetooth-tangentbord 2017

ImgAmazon.com-länk varumärkeProductAmazon.com-länkPris på Amazon.com

LogitechLogitech K780 trådlöst tangentbord med flera enheter66, 89

FosmonFosmon Portable Lightweight Mini Wireless Bluetooth Keyboard Controller24, 99

AnkerAnker Bluetooth Ultra-Slim Keyboard19, 88

1byone1 av det fällbara Bluetooth-tangentbordetKontrollera pris

BattopBATTOP Uppgradera fällbart Bluetooth-tangentbord med KickstandKontrollera pris