5 bästa batterisparappar för Android år 2020

Smarttelefonstillverkarna har äntligen insett att batteriets livslängd för de flesta är viktigare än prestanda eller skärmupplösning. Men även om smartphones med sub-3000 mAh-batterier blir sällsynta, har vi fortfarande en lång väg att gå tills vi kan lämna våra laddare hemma och fortsätta i dagar utan dem. För tillfället kan du använda batterisparappar för Android för att förlänga batteriets livslängd, till exempel de fem bästa som finns i den här artikeln.

Greenify

Många moderna appar sover aldrig - även när du stänger dem. De körs i bakgrunden och kontrollerar ständigt efter uppdateringar, visar pushmeddelanden och tar emot händelser från fjärrservrar. Naturligtvis tar detta en avgift på batteriets livslängd, och situationen blir bara värre ju fler appar du har installerat på din enhet.

Med Greenify, en av de bästa och mest nedladdade apparna för batterisparare för Android år 2020, kan du enkelt övervaka alla felaktiga appar när du inte aktivt använder dem för att hindra dem från att tömma ditt batteri och bearbeta kraft.

Greenify fungerar bäst på rotade enheter, men det stöder också enheter som inte är rotade, förutsatt att du ger appadministratörsbehörigheter. Greenify respekterar din integritet och den samlar aldrig in någon personlig information från din enhet. Eftersom appen redan har installerats mer än 10 miljoner gånger kan du lita på att den gör det den lovar att göra.

Förstärka

Amplify erbjuder ett annat sätt att spara batteri jämfört med Greenify. Istället för att stänga av enskilda appar styr Amplify hur ofta din enhet kan vakna upp för att leta efter uppdateringar eller push-aviseringar. Den huvudsakliga fördelen med detta tillvägagångssätt är att det nästan inte finns någon konfiguration att oroa sig för. Du kan helt enkelt använda de rekommenderade inställningarna och genast få en mycket längre batteritid.

Tyvärr fungerar Amplify bara på rotade Android-enheter med Xposed Framework, vilket är ett ramverk för moduler som kan ändra beteendet hos systemet och apparna utan att beröra några APK: er. Eftersom alla ändringar som gjorts av Xposed Framework görs i minnet, så du behöver bara inaktivera modulen och starta om för att få ditt ursprungliga system tillbaka.

Om du aldrig har hört talas om Xposed Framework och inte vet hur du installerar det har vi goda nyheter för dig: Amplify kommer att installera det åt dig.

LeanDroid

LeanDroid är en avancerad batterisparare för Android-enheter som förlänger batteriets livslängd genom att automatiskt inaktivera Wi-Fi, mobildata, mobilradio, Bluetooth och platstjänster (nätverk och GPS). Appen upptäcker när skärmen stängs av och väntar ett tag innan den dödar alla strömsunga radioer på din enhet. Det gör dem då regelbundet en kort stund så att push-aviseringar kan komma igenom.

Om du har en viss app som du vill hålla igång oavbruten i bakgrunden, till exempel en navigering eller musikspelare, kan du enkelt lägga till appen till undantag. Du kan också ange undantag med Wi-Fi-namn, Bluetooth-enhet och till och med dataöverföringshastighet. LeanDroid integreras också bra med Tasker, en applikation för Android som utför uppgifter baserade på sammanhang i användardefinierade profiler.

Ice Box

Ice Box är en avancerad app-frys för rotade enheter. Det kan också installeras på icke-rotade enheter, men processen är så komplicerad att det kanske inte är värt din tid. Läs denna handledning för att lära dig hur du installerar Ice Box på enheter som inte är rotade.

Tänk på Ice Box är en speciell startfunktion för appar du inte använder så ofta. När du lägger till en app i Ice Box försvinner den från din startsida och startskärm och kommer inte att kunna stjäla ditt batteri eller mobildata genom att köra i bakgrunden. För att komma åt den igen öppnar du bara Ice Box och startar den precis som du skulle göra från hemskärmen.

Appar i Ice Box kan skyddas med ett fingeravtryckslås, och Ice Box stöder Tasker precis som LeanDroid gör.

Automatisera

Automate är inte en traditionell batterisparar-app som våra tidigare val. Istället kan du enkelt skapa automatiseringsflöden med hjälp av flödesscheman för att i princip ändra alla inställningar på din enhet, inklusive ljudvolym, Bluetooth, GPS, Wi-Fi eller NFC.

Automate levereras med över 300 byggstenar, som inkluderar åtgärder, villkor, händelsestrigare, slingor och mer. Med hjälp av dessa förbygda byggstenar kan du till exempel skapa ett automatiseringsflöde som upptäcker att du har lämnat ditt hem och omedelbart stänga av Wi-Fi på din enhet för att hindra din enhet från att söka efter tillgängliga Wi-Fi-nätverk.

Ett annat exempel på ett batteribesparande automatiseringsflöde kan vara en rutin som inaktiverar alla radioapparater, låt oss säga, 11.00 så att du kan sova utan att ständigt avbrytas av push-aviseringar.