5 bästa appar för tethering för Android

Alla moderna smartphones har möjlighet att erbjuda internetuppkoppling när du är på språng. Det är detta som gör dem så tilltalande, eftersom den enorma tillväxten i sociala medier också är en bidragande faktor för att främja Internet-färdigheter i viss utsträckning. Du måste också vara medveten om det faktum att internet från din telefon kan vidarebefordras till andra enheter genom trådlös tethering. Denna funktion är som standard tillgänglig för alla telefoner, även om vissa operatörer kan inaktivera eller begränsa dess funktionalitet för att undvika missbruk. USB-koppling är dock en något annorlunda teknik och är inte så lättillgänglig för alla.

Tack och lov finns det dedikerade appar där ute som låter dig dela ditt internet med en bärbar dator eller dator via en USB-anslutning. Om du har undrat hur du gör detta och helt enkelt inte har kunnat hjälpa den här listan med appar mycket. Vi har valt ut fem av de bästa tethering-apparna för Android i hopp om att hitta den bästa lösningen för alla. Så låt oss ta en titt.

5 bästa appar för tethering för Android

Tether It

Denna app skapar en säker anslutning via WPA2 för att konfigurera internet för dina andra enheter. Det finns tillgång till USB, Wi-Fi eller Bluetooth med ett klick med ett klick, så att du enkelt kan välja det alternativ som passar dig bäst. Uppgifterna du kopplar till kommer att användas mot dina primära data utan att behöva en separat kopplingsplan från ditt nätverk. Medan de flesta appar kräver root-åtkomst till din smartphone för att uppnå detta, gör Tether It utan några sådana krav. Utvecklarna är medvetna om att en del av funktionerna i tethering kan ändras av operatörerna genom en programuppdatering. Standard USB-koppling bör dock fortfarande fungera sömlöst på din enhet.

Eftersom du inte behöver få en separat kopplingsplan från din operatör, kommer du helt klart att spara en hel del pengar med den här appen. Det är viktigt att notera att det här är testversionen av appen, som har vissa begränsningar. Detta innebär att du inte kommer att kunna använda den längre än 15 minuter åt gången utan att starta om. Vi rekommenderar att du får utvecklarens betalda app för att få obegränsad användning. Den här gratisversionen har inga annonser eller köp i appen och är kompatibel med enheter som kör Android 2.2 och senare.

PdaNet +

Denna app har uppdaterats för att hålla kontakten med de förändringar som gjorts av företag när det gäller hotspot och tethering-funktionalitet. Det levereras bara med ett Wi-Fi-läge och USB-läge, med Bluetooth-läge effektivt föråldrat nu. Wi-Fi-hotspot-funktionen är något detaljerad här eftersom den kräver att du eventuellt ställer in en proxy på enheten. Men hjälpknappen på appen bör ge dig alla nödvändiga instruktioner med ett par klick.

Det är också viktigt att notera att vissa operatörer (som Sprint och AT&T) kanske inte tillåter installation av denna app på din enhet. För detta rekommenderar utvecklarna att ladda ner apk-filen direkt genom att kringgå Play Store under processen. Liksom för alla apper för tethering fungerar det bara om din operatör inte tillåter tethering som standard eller tar ut en premie för att koppla upp data till dina andra enheter. PdaNet + har också mjukvara för operativsystem för stationära datorer, så att du kan ställa in hotspots på din dator. Appen är gratis att ladda ner i Play Store och saknar annonser eller köp i appen.

Klink

Den här appen är specifikt utformad för att möjliggöra koppling på din enhet utan den komplicerade processen att rota. Appen pratar bara om tethering via USB eftersom trådlös tethering är en funktion som erbjuds som standard på de flesta enheter, och utesluter vissa operatörsrestriktioner. Eftersom detta bara använder USB för koppling kan användarna vara säkra på att inte tömma sitt batteri under hela dagen. Den kan hantera flera uppgifter samtidigt och kommer med stöd för Windows såväl som Mac-operativsystem.

Appen innehåller också omfattande installationsinstruktioner för att hjälpa dig skapa en anslutning till din dator. Det bästa är att konfigurationen är ganska lik den för andra appar som PdaNet +, så du hittar dig själv hemma med Klink. Detta är en betald app, prissatt till $ 4, 99. Naturligtvis finns det inga annonser eller köp i appen. Denna app har funnits under lång tid, varför den är kompatibel med enheter så gamla som Android 1.5 som lanserades för 9 år sedan.

ClockworkMod Tether

Alla som är involverade i utvecklargemenskapen eller har vag information om anpassade ROM: er kommer att vara medvetna om det arbete som utförs av ClockworkMod i samhället. Detta är en omfattande USB-kopplingslösning för Windows, Linux och Mac-operativsystem. Detta är en lösning utan rot, vilket innebär att du kan behålla din enhet som den är och helt enkelt aktivera koppling. Att rootera din enhet öppnar upp några fascinerande alternativ, men det är vanligtvis en ansträngande process som kräver viss nivå av förståelse och expertis för Android-plattformen.

Detta är en testversion av appen, medan pro-versionen kan låsas upp med ett köp i appen om $ 4, 99. Vi rekommenderar användare att testa den här appen för standard USB-koppling eftersom det gör processen otroligt enkel. Denna gratisapp har inga annonser och är kompatibel med enheter som kör Android 2.3 och senare.

FoxFi

FoxFi är ett massivt populärt alternativ för trådlös koppling för enheter som inte tillåter det (på grund av operatörsstörningar eller andra skäl). Men eftersom ingen app är utan förbehåll fungerar FoxFi inte längre med enheter som kör Android 7.0 eller högre. Så den här appen är meningsfull bara om du har en lite äldre smartphone. Detta är den gratis versionen av appen, vilket innebär att den bara fungerar ett tag och kräver en omstart för att aktivera funktionen igen. Den betalade versionen av FoxFi, å andra sidan, låter dig använda den under en obestämd period utan att behöva starta om appen. FoxFi levereras också med USB-läge, så att du kan koppla upp telefonens internet med en dator. Appen är gratis att ladda ner och har inga annonser eller köp i appen.