5 bästa appar för skidåkare och snowboardåkare 2020

I dagens värld finns det en app för praktiskt taget vad som helst. Med tanke på att väderrapporter är viktiga när vi gör våra planer för framtiden finns det några detaljerade appar som hjälper dig att planera dina framtida skidresor också. Om du är en professionell snowboardåkare eller en skidåkare är det alltid viktigt att ha tillgång till rätt information under dina resor. Och när du är på resan är det ibland viktigt att ha rätt kommunikationsverktyg om, gud förbjudet, att något går fel under din skidsession. Tack och lov har Android appar för båda, och vi kommer att prata om några av dem i detalj idag. Den här artikeln kommer att berätta allt du behöver veta innan du åker på skidor, förutsatt att du har utrustningen till ditt förfogande.

De flesta appar som vi pratar om är gratis, men det är troligt att några av dem kommer att ha dolda funktioner som kräver ett köp i appen för att låsa upp. Vi har inte nödvändigtvis något emot detta eftersom utvecklarna måste hitta sätt att uppdatera och göra appen bättre övertid. Så utan att vänta längre, låt oss prata om de 5 bästa apparna som är avsedda för skidåkare och snowboardåkare i år. Du kanske känner till några av dessa appar eftersom vi bara pratar om det bästa där ute.

5 bästa appar för skidåkare och snowboardåkare

OnTheSnow skid- och snörapport

Detta är en omfattande information om snö och skidåkning som alla snowboardåkare behöver ha. Det täcker ett stort område över hela världen och ger dig information om väder och snö i realtid från över 2 000 platser. Detta gör det tillgängligt även för utlandsresor och inte bara inom USA Att ha kunskap om snön och de lokala förhållandena kan hjälpa dig att planera dina resor i enlighet därmed. Namnen på orterna listas också på appen för att ge dig en bättre uppfattning om den egendom som diskuteras. Varje skidort som listas på appen har sin egen väderrapport som uppdateras ofta. Detta är också en gemenskapsbaserad app, vilket innebär att användare som har besökt en viss lodge kan dela sina erfarenheter och foton på appen och därmed hjälpa framtida besökare.

Appen erbjuder också regionala väderprognoser varje vecka via Meteorolog Chris Tomer. Du kan till och med spara de orter du har varit på och därmed hjälpa dig att hitta dem bekvämt på ett ställe. Det är en ny app övergripande och rekommenderas starkt för skid entusiaster. Appen uppdateras ofta, så det kommer att finnas fler funktioner och resorts som läggs till övertid. Appen är gratis att ladda ner och är kompatibel med enheter som kör Android 4.4 och senare. Även om appen är gratis har den en handfull inköp i appen ombord.

Zello PTT Walkie Talkie

Detta är en något okonventionell app att nämna på den här listan, men ändå värt att titta. Här är varför. De flesta skidorter saknar vanligtvis anslutning, och därför är det viktigt att ha en walkie-talkie. Denna app, Zello, ger dig exakt det. Detta är en app som använder radiovågor (med en kombination av trådlös data) för att överbrygga klyftan mellan två användare. Naturligtvis måste användare i båda ändarna ha den här appen installerad för att den ska fungera. Det är lätt att använda och du är fri att dela en privat kanal med någon speciell eller ens delta i konversationen i ett av de offentliga radioforum.

När det gäller skidåkning är dock denna app oerhört användbar, särskilt om du behöver omedelbar uppmärksamhet eller söker hjälp från räddningsoperatörer. Bara att trycka på en knapp kan initiera walkie talkie-knappen, vilket gör detta till en måste-app för alla skidåkare. Det har laddats ner nästan 100 miljoner gånger, så det är ganska populärt där ute. Appen är gratis att ladda ner och har inga annonser eller köp i appen. Kolla gärna det från Play Store.

bergfex / Ski Lite

Denna app erbjuder specifikt information om orter från Alperna med de flesta orter från Österrike, Schweiz, Tyskland, Norditalien, Frankrike och Slovenien som omfattas här. Appen är tillgänglig på de flesta språk, så om du är infödd i Europa bör det inte vara några problem att använda appen. De flesta skidåkare kommer att känna till tjänsten eftersom det är ett oerhört populärt erbjudande. Utvecklaren gör det tydligt att det här bara är den kostnadsfria versionen av appen som saknar funktioner som snöprognoskartor, timmars dagväder, väderstationer, skidvideor och mer. Dessutom kommer gratisversionen med annonser, som enkelt kan tas bort genom att få den betalda licensen. Om du åker skidor ofta i Europa är den här appen ett måste för alla dina skidresor. Det rekommenderas starkt att få Lite-versionen av appen i förväg, prova dess funktioner och först då få den betalda licensen eller Pro-versionen som utvecklaren uttrycker.

Utvecklare är medvetna om de ständiga förändringarna som krävs och uppdaterar appen i enlighet därmed. Se till att kolla in det.

Ski Tracker

Som namnet antyder hjälper den här appen dig med detaljerad information om dina skisessioner, så att du kommer framför kurvan och göra några efterfrågade ändringar av din teknik. Men ha tillgång till alla detaljer i dina skid sessioner, inklusive detaljerade analyser med kartläggning. Du kommer att kunna spåra dina sessioner exakt, vilket ger dig en mycket god uppfattning om hur du presterade. Det hjälper dig också att bestämma din maximala hastighet, hissar / vila och mycket mer. Medan du har tillgång till alla dessa mätvärden får det att se ut som en professionell app, men det är utan tvekan en app som alla skidentusiaster behöver ha, helt enkelt för den analys som den erbjuder. Appen är gratis att ladda ner, men du måste ta itu med annonser. Att göra ett köp i appen bör dock bli av med annonserna.

Skidspår

Denna app har visats på stora publikationer och nätverk, inklusive CBS, Independent, T3, Telegraph, New York Times och Engadget, vilket gör detta till en populär app för skidanalys. Om du är en av de människor som gillar att spåra alla dina rörelser i backarna är denna app ett måste. Den har all information som du eventuellt kan spåra på en skisession. Det bästa här är att appen kan lagra alla dina data utan att behöva en mobil dataförbindelse. Emellertid nämner utvecklarna att appen förmodligen inte kommer att fungera korrekt inomhus med tanke på begränsningarna med GPS inomhus. Det är helt klart en genomtänkt applikation, och kanske den enda app som de flesta snowboardåkare kommer att behöva. Det kan användas av praktiskt taget vem som helst och informationen som spåras kan förstås av de flesta användare. Appen är gratis att ladda ner och har inga köp eller annonser i appen.