5 bästa appar för röstinspelare för Android

Det finns flera användningsområden för att ha en dedikerad röstinspelare till ditt förfogande. Du kan använda dessa för att spela in konversationer eller helt enkelt spela in idéer som du kan ha vid en viss tidpunkt. Det är dock inte längre nödvändigt att investera i en dyr röstinspelare med tanke på att de flesta Android-telefoner har möjlighet att spela in ljud när som helst. Men vad händer om du inte är nöjd med alternativet för röstinspelning på din smartphone?

Röstinspelning är en av de grundläggande funktionerna i dagens smartphones. Men inte varje röstinspelningsapp är värt sitt salt. Vilka är några av de viktigaste funktionerna som vi letar efter i en röstinspelningsapp? Tja, det måste spela in högkvalitativ ljud, medan vissa appar också kan blockera bakgrundsljud för att förbättra kvaliteten ytterligare.

Så låt oss prata om några av de bästa röstinspelarapparna som finns tillgängliga för Android.

5 bästa appar för röstinspelare för Android

Hi-Q MP3-röstinspelare

Utvecklarna av den här appen hävdar att med stöd för högkvalitativ 44 kHz ljudsampling sätter den sig bortom alla andra konventionella röstinspelningsprogram. Appen lagrar inspelningar som Mp3-filer så snart du trycker på inspelningsknappen, med möjlighet att lagra den i den ursprungliga lagring eller SD-kortlagring beroende på din bekvämlighet. Appen erbjuder också möjligheten att ladda upp dina filer automatiskt till molntjänster som Google Drive eller Dropbox, vilket garanterar dig säkerheten för dina inspelningar. Du kan välja att ladda upp filer när du använder Wi-Fi eller mobildata, beroende på din bekvämlighet.

En funktion för att skydda diskretionen låter dig växla på knappen så att den inte öppet syns. Du kan också överföra inspelningarna direkt till din dator med en Wi-Fi-funktion. Den enda varning här är att den gratis versionen bara låter dig spela in klipp på upp till 10 minuter. Du måste köpa app-versionen av appen för att spela in längre ljudfiler (obegränsad varaktighet). Gratisversionen har inga annonser eller köp i appen.

LectureNotes

Denna app är speciellt utformad för att hjälpa dig spela in föreläsningar och anteckningar från klasser för senare granskning. Det kan hjälpa både lärare och elever att presentera anteckningar eller att spela in dem enligt deras bekvämlighet. Med det sagt kan det också användas för presentationer i flera andra inställningar, så dess användningsfall är inte begränsat till akademin. Förutom att spela in ljud- eller videoinspelningar kan appen också hjälpa dig att ta ner handskrivna anteckningar och i princip göra det till en virtuell anteckningsbok. Dessa anteckningar kan sedan projiceras på en större skärm för presentationer och föreläsningar.

Denna app är dock inte gratis och kommer att få dig tillbaka med $ 5, 99. Lyckligtvis erbjuder utvecklarna också en gratisversion av appen så att du kan prova dess funktioner. Gratisversionen är begränsad och erbjuder bara vissa funktioner, eftersom den är utformad för att ge dig en känsla av appen och dess funktioner. LectureNotes är inte din konventionella röstinspelningsapp, och det är inte en dålig sak. Appen fungerar med alla enheter som kör Android 3.0 och högre.

SnipBack

Denna speciella röstinspelningsapp är helt annorlunda än de appar som vi redan har pratat om, genom att den kan spela in ljud även om du inte har initierat en inspelning manuellt. När du vill att en ljudinspelning ska hämtas går du helt enkelt till appen och får inspelningen från de senaste minuterna. På det här sättet har du bara en inspelning av de viktiga delarna av en konversation och inte hela saken. Naturligtvis kan du också spara stora inspelningar om du är på en föreläsning eller ett möte.

Appen erbjuder som standard brusreducering, vilket ger dig ljud av hög kvalitet i alla situationer. Gränssnittet är enkelt att använda, och du kan hitta alla nödvändiga funktioner inom några kranar. Den alltid lyssnande funktionen gör detta till en mycket bättre inspelningsapp än konventionella ljudinspelare, vilket ger den en betydande fördel jämfört med konkurrensen. Appen är gratis att ladda ner, men kommer med annonser och köp i appen. Snipback är kompatibelt med enheter som kör Android 5.0 och högre.

Otter Voice Notes

Detta är en revolutionerande röstinspelningsapp som gör att du kan få utskrifter av konversationer, vilket kan vara bekvämt för journalister och studenter som antecknar. Den använder konstgjord intelligens för att upptäcka röstinspelningar och skapa exakta avskrifter. Användare kan lägga till sina röstutskrifter så att appen kan veta vem som pratar och till och med tagga andra användare för enklare upptäckt. Ljudinspelningarna kan exporteras till Mp3-filer och delas till och med på nätet som endast visningslänkar. Om du vill få utskrifter av telefonsamtal rekommenderas en separat app som heter Call Recorder - ACR av företaget.

Eftersom detta är den gratis versionen av appen, finns det några varningar. Du får bara 600 minuters transkript med den här versionen. Det går upp till 6000 minuter om du får Pro-versionen. Appen körs på en prenumerationsmodell och kostar $ 9, 99 per månad eller $ 79, 99 per år. Den gratis versionen av appen har inga annonser utan bara köp i appen. Otter Voice Notes fungerar med alla smarttelefoner som kör Android 4.4 och senare.

Enkel röstinspelare

Som namnet antyder är detta kanske den enklaste appen för röstinspelning där ute. Det kan hjälpa dig att ta långa inspelningar med den kvalitet som förblir konsekvent även om högtalaren är på lite avstånd från dig. Appen är idealisk för inspelning av föreläsningar och intervjuer. Som utvecklaren noterar kan spirande musiker använda appen för att spela in idéer och melodier tack vare den högkvalitativa ljudinspelningstekniken ombord.

Med tanke på den enkla appen erbjuder är det inte förvånande att det är Editor's Choice-appen i Google Play Store. Den här versionen är gratis att ladda ner men stöds av annonser. Utvecklarna erbjuder också en Pro-version som kommer med en massa andra funktioner, inklusive borttagning av annonser och automatisk uppladdning av inspelningar till molntjänster som Dropbox eller Google Drive. Kolla in appen från Play Store.