5 bästa appar för matspårare

Vad är matspårning? Det är där du spårar vilka livsmedel du äter inklusive näringsämnen och kostinformation. Jag vet vad du tänker, hur är det möjligt att spåra vad du äter? Tja, du kommer att vara glad att veta att med bara din smartphone kan du spåra alla näringsämnen som du får från en viss produkt. Detta är inte så svårt som det verkar heller. Allt som krävs är rätt app på din smartphone som låter dig skanna streckkoderna på produkter för att veta hur mycket proteiner och andra makronäringsämnen du konsumerar.

Det finns flera appar i Google Play Store som låter dig göra det, men vi kommer att prata om fem av de bästa apparna som hjälper dig att spåra matintag. Så utan att vänta längre, låt oss titta på vår lista.

5 bästa appar för matspårare

Kaloriräknare

Som namnet antyder låter denna app dig spåra de kalorier du konsumerar regelbundet. Även om det är möjligt att skanna produkter och samla information om näringsämnen, kan du också manuellt ange data om du föredrar precision. Denna app kommer med en dedikerad streckkodsscanner som låter dig skanna streckkoder på livsmedelsprodukter, vilket gör att du automatiskt kan registrera alla näringsämnen du konsumerar. Förutom att spåra ditt livsmedel och kaloriintag, hjälper denna app dig också att gå ner i vikt, hålla dig i form och äta sunt.

Du kan sätta mål för dig själv som gör att du kan gå ner i vikt eller komma igång med ett fitnessprogram. Appen stöder också ett gäng träningsspårare, särskilt Fitbit och andra, så att du kan hämta in data från dessa enheter. Calorie Counter av MyFitnessPal är en gratis nedladdning i Google Play Store med annonser och köp i appen.

Fooducate

Denna produkt har en stor produktdatabas med cirka 250 000 och mer. Det betyder att det finns massor av produkter som du kan skanna med denna app ensam. Genom att göra detta kan du automatiskt logga in näringsämnen såväl som makronäringsämnen som fett, kolhydrater och protein. Appen kan också ge ett näringsvärde för varje mat (A, B, C eller D). Dessutom kommer appen att rekommendera vilka livsmedel man ska äta för att leda en hälsosammare livsstil.

Fooducate-samhället är ganska stort och du kan lära av andra användare på tips och tricks som fungerar för dem. Appen ger också expertråd om viktminskning och en bra kost. Vad jag gillar med den här appens matspårningsförmågor är det faktum som kan berätta om alla dolda ingredienser som tillverkaren förmodligen inte vill att du ska veta om (MSG, högfruktos majssirap osv). Appen har också rekommenderats av flera läkare och specialister på området. Fooducate är en gratis app med över en miljon installationer och stöds av annonser. Det finns inga köp i appen här.

Protein Tracker

Den här appen har inte klockorna och visselpiporna i appen som vi talade om ovan, men är fortfarande en ganska robust app som hjälper dig att logga in mat och spåra dina näringsämnen. Du måste dock ange dessa mätningar manuellt eftersom den inte har en streckkodsskanningsfunktion för produkter. Detta är lite besvärligt om du inte känner de näringsämnen du konsumerar och endast rekommenderas för användare som bara spårar sitt proteinintag tillfälligt baserat på informationen i detaljhandelsförpackningen för en produkt.

Genom att bara spåra ditt proteinintag och ställa in proteinmål visar appen dig en detaljerad graf som låter dig förstå exakt hur mycket protein du har konsumerat på en dag eller en vecka. Appen har också en proteinberäknare som berättar exakt hur mycket protein du behöver på en dag. Det är en snygg app och rekommenderas starkt för enkel och okomplicerad matspårning. Det är en gratis nedladdning i Play Store och kommer med annonser och köp i appen. Appen är kompatibel med Android 4.0.3 och senare.

MyPlate Calorie Tracker

Denna app ger streckkodssökning, manuell matspårning och mycket mer till bordet. Det kan hjälpa dig att hålla dig i form, gå ner i vikt och nå dina personliga fitnessmål på din egen tid. Appen har också en träningsloggningsfunktion som låter dig välja från en omfattande lista med träningspass som du vill lägga till i din fitnessprofil. Appen visar en bild av vardagsprotein, kolhydrater och fettförbrukning på din hemsida, vilket hjälper dig att minska eller öka ytterligare beroende på din träningsprogram.

Även om appen är gratis att ladda ner är vissa av dess toppfunktioner reserverade för betalande kunder eller "guld" -abonnenter. Detta inkluderar prioriterad kundsupport, ett exklusivt guldmärke för din profil samt tillgång till en ren ätguide med 21 recept för en hälsosam livsstil. Det är upp till dig om du tycker att ett premiumabonnemang är värt dessa fördelar, men gratisappen är ganska bra på egen hand, så det är definitivt värt ett försök. MyPlate har inga annonser, men kommer med köp i appen.

Dumma enkla makron

Detta är kanske det bästa sättet att komma i form, eftersom det inte finns några strikta begränsningar för vad du äter, medan det inte nödvändigtvis äventyrar din allmänna hälsa heller. Det är en perfekt balans mellan roligt och hälsosamt, så att du kan göra näring och matspårning en problemfri process för alla. Användaren får äta vad de vill så länge det passar med deras makrodietplan. Appen kommer också med en streckkodsscanner med över 500 000 artiklar i sin databas, vilket gör att du kan logga in praktiskt taget alla livsmedel du kan hitta från mataffären. Du kan få en fågelperspektiv över dina totala framsteg och göra nödvändiga justeringar i enlighet därmed.

Stupid Simple Macros är en utmärkt app att ha, särskilt om du inte vill bli trasslad i komplexiteten i matspårning. Det är en gratis app i Play Store men stöds av annonser och köp i appen.