5 bästa appar för kaloriräkning för Android

Med tanke på hur teknisk kunniga vi har blivit har det blivit en stor del av våra liv att ha kontroll över praktiskt taget alla aspekter, inklusive vårt kaloriintag. Detta är mycket nödvändigt för att bättre utvärdera din hälsa och säga något om hur du leder ditt liv. Men det kan vara nära omöjligt att manuellt spåra alla dessa kalorier som du konsumerar regelbundet. Det är här som vissa mobilapplikationer är praktiska för att hjälpa dig att bättre utvärdera maten du tar och även göra en personlig dagbok med detaljer om alla kalorier du har konsumerat under en tid. Naturligtvis finns det en hel del appar där ute som tjänar syftet, så du som användare måste vara mycket försiktig innan du väljer den app som passar dina behov bäst. Detta kan vara en tuff fråga med tanke på den stora mängden applikationer som finns tillgängliga där ute.

Det är aldrig klokt att gå med en app som bara går efter den typ av bilder eller beskrivning som utvecklaren erbjuder. Ibland är en app mycket mer än vad som ser ut för ögat. Det är därför vi har beslutat att sammanställa en hälsosam lista med fem kaloriräknande appar för att göra dina liv enklare. Så se till att titta närmare på dem alla nedan.

Kalori Counter - MyFitnessPal

En av de mer populära fitnesstjänsterna där ute, MyFitnessPal, erbjuder en egen kaloritäknare-app med en mängd funktioner för att locka till sig kalorimedvetet. Den kopplas ihop med en mängd olika fitness trackers där ute, så dess kompatibilitet är inte begränsad till utvecklarens egen hårdvara. Att registrera sig för tjänsten är gratis, så du förlorar ingenting om du provar det. Det hjälper också att detta är en av de mest populära apparna för kalorispårning där ute, vilket garanterar dig exakta resultat på lång sikt.

Naturligtvis behöver du inte manuellt lägga till den typ av näringsämnen du har konsumerat, och bara att mata in maten du har ätit kommer automatiskt att beräkna allt. Detta är en vanlig funktion med alla kaloriprogram och gör livet mycket enklare för alla inblandade. Appen kommer också med en streckkodsskanningsfunktion, så att du helt enkelt kan registrera maten du konsumerar utan att behöva skriva in detaljerna. Naturligtvis finns det manuella alternativet också, så det finns ingen brist på val här. Appen gör mycket för att motivera användare genom att hjälpa dig att sätta mål. Utvecklarna lovar viktminskning om du använder appen i minst sju dagar och följer regimen strikt.

Det är naturligtvis en gratis nedladdning och Android-versionen som krävs för appen varierar från enhet till enhet. Du kommer att gå med i en lista med 50 till 100 miljoner människor som redan har laddat ner och haft nytta av appen, så se till att prova.

Kaloriträknare - MyNetDiary

Det är inte riktigt förvånande, men det finns flera appar där ute som bär "Calorie Counter" moniker. Det enda sättet som tillverkare kan skilja mellan sina appar är genom att nämna namnet på deras tjänst direkt efter. Den här appen kommer från MyNetDiary, som inte är lika populär som appen som vi talade om ovan men fortfarande kommer att fungera som ett genomförbart alternativ för kunderna. Även om många kanske inte har hört talas om appen, visas den ofta i Play Store-sökresultaten, främst för att den redan har laddats ner nästan 5 miljoner gånger av användare. Funktionsuppsättningen är ganska enkel här. Du sätter ett viktminskningsmål, och appen tränar dig regelbundet genom att nå ditt mål. Kaloriintaget måste matas in när du konsumerar en måltid. Detta är återigen ett standardprotokoll med någon kaloriräknande app där ute.

American Journal of Prevensive Medicine har rankat detta som diet 1-appen där ute, som borde tala volymer om det arbete som anordnats för att göra detta till en framgångsrik applikation. Användarrecensionerna är generellt ganska bra, vilket borde vara tillräckligt med motivation för nya kunder att prova appen. Det levereras med ett stort bibliotek med restauranger, livsmedel och butiker som hjälper dig att katalogisera dina artiklar på ett bekvämt sätt. Om du inte ser maten du väljer på listan kan du helt enkelt ta en bild av den och appen kommer att märka den i enlighet därmed. Den synkroniseras också med en mängd olika fitnessdräkter med Google Fit. Naturligtvis hjälper appen dig också att spåra dina steg, träningspass och allt annat som rör fitness. Detta gör det till en tuff app att slå i Play Store just nu. Appen kräver enheter med Android 4.0 och senare, och kan köpas gratis från Play Store.

MyPlate Calorie Tracker

Den här kommer från en av de bästa fitnessmotivatorerna där ute, livestrong.com. Det levereras med en ganska anständig uppsättning funktioner ombord, som du kan förvänta dig av alla fitness- eller kalorispårningsapplikationer där ute. Företaget erbjuder ett stort bibliotek med matvaror som du kan logga in som en del av ditt fitnessprogram, med över 2 miljoner att välja mellan. MyPlate, som alla andra fitnessappar, kan kopplas ihop med Google Fit och synkronisera dina körningar, steg som tas och mycket mer automatiskt. Du kan också sätta mål för din viktminskning eller muskelökningsprogram, så att du kan få en omfattande titt på dina framsteg när du går igenom dina träningspass och kosttillskott. Appen kan till och med skanna streckkoder och automatiskt logga matvaror till din kost.

Appen ger dig också en detaljerad titt på makronäringsämnen för att få en granulär bild av din näring dagligen. Detta hjälper dig ytterligare i din konditionsträning och hjälper dig att konsumera rätt mängd näringsämnen som krävs av din kropp. Du kan prenumerera på LIVESTRONGs guldmedlemskap för några extra fördelar tillsammans med den här appen, som rekommenderas av experterna. Kalorieräknande appar som dessa är oerhört populära i Google Play Store. Den här applikationen har redan laddats ner nästan 1 miljon gånger, så det har sett ett stort antal användare från och med nu. Kunder kommer att kräva enheter som kör Android 4.1 eller senare för att kunna köra denna app. Vi rekommenderar starkt fitness buffs för att prova denna app direkt.

Kaloriträknare - EasyFit gratis

Detta är också en ganska populär app och kommer med nästan samma funktioner som apparna vi har pratat om ovan. Men det kommer med en mängd olika UI-animationer, som utvecklaren markerar på applistans sida. Användare kan välja färgerna som de vill för att ge det sin egen unika känsla. Naturligtvis erbjuder appen också en mängd funktioner som hjälper dig att registrera kalorierna du har tagit på en viss dag. Förutom att det är en ganska anständig kalori tracker, kan appen också spåra dina träningspass, vilket gör det till ett mångsidigt erbjudande. Appen är för närvarande tillgänglig på fyra språk, inklusive engelska, tyska och arabiska och franska, vilket gör den tillgänglig för ett brett spektrum av kunder över hela världen.

Naturligtvis berättar appen också om de näringsämnen du har konsumerat en viss dag. Detta illustreras med ett cirkeldiagram för att ge dig en kort översikt av kolhydrater, proteiner etc som du har konsumerat. Appen ger detaljerad statistik över de fitnessmål du har uppnått eller kalorierna som du har bränt under en viss tid, vilket gör det till en mycket praktisk applikation att äga för fitnessentusiaster. Till skillnad från andra appar på den här listan är den här helt gratis och kommer inte heller med köp i appen. Nackdelen med detta är att utvecklaren tjänar pengar på tjänsten med hjälp av annonser. Enligt min erfarenhet dyker inte appar upp hela tiden och det kom inte i vägen för min användning alls. Med detta i åtanke föreslår vi den här appen till varje fitness / kalori buff som finns. Appen fungerar med alla enheter som kör Android 4.1 och senare.

YAZIO

Den sista appen på vår lista är YAZIO. Inte många har hört talas om den här applikationen, men det är fortfarande en ganska fascinerande app med tanke på vilken typ av funktioner det ger till bordet. Förutom att spåra dina kalorier, kan appen också hålla ett öga på vilken typ av näringsämnen du får och lämna förslag i enlighet därmed. Appen kan till och med hålla reda på dina blodsockernivåer, vilket gör den till ett ganska mångsidigt erbjudande totalt sett. En av de viktigaste funktionerna i kalorispårningsappar är att erbjuda användarna motivation att driva hårdare och göra mer. Detsamma kan också sägas om fitness- och träningsappar. Med YAZIO kan användare också hålla ett öga på de vinster de har gjort under en tid, så att de kan pressa hårdare varje gång. Utvecklaren anger att all data som samlas in på YAZIO är krypterad som standard, vilket sparar dig för onödig oro när det gäller integritet. Appen kommer också med en startsida-widget för att motivera dig bättre.

Appen har hittills laddats ner av mer än tre miljoner användare, som talar volymer om dess popularitet över hela världen just nu. YAZIO kommer också med köp i appen som låter dig låsa upp några ytterligare funktioner som hjälper dig med dina mål ännu bättre. Sammantaget kan man bekvämt säga att YAZIO går med i elitlistan där ute som erbjuder det bästa när det gäller funktionalitet och funktioner. Det är en gratis app till att börja med, så användarna förväntas inte skicka ut några pengar för att använda några av de grundläggande funktionerna i appen. Om du vill använda några av de mer avancerade funktionerna i appen kan du dock behöva piska ut din plånbok. Appen uppdaterades mycket nyligen, vilket är lugnande för kunderna. YAZIO arbetar med olika enheter, även om utvecklaren nämner att kompatibiliteten varierar med enheten. Vi rekommenderar starkt fitness buffs för att prova denna app från Play Store direkt.