5 bästa appar att lyssna på musik utan data eller WiFi år 2020

Folk älskar musik universellt. Tack vare uppkomsten av streamingtjänster har vi stött på en hel del av dessa appar som låter oss njuta av musik från praktiskt taget var som helst. Strömning kräver dock en stabil internetanslutning. Detta kan göra saker svåra ibland, särskilt när vi reser och det finns ingen tillgång till en stabil internetanslutning på din telefon eller surfplatta. Därför kan det vara extremt praktiskt att spara dem på din enhet för uppspelning offline.

Vi kommer att prata om några streaming-tjänster idag som gör att du kan njuta av din musik utan internetuppkoppling. Vissa appar kallar det "offline-läge", vilket innebär att du kan lyssna på musiken även om telefonen är offline.

Så låt oss komma rätt till det.

5 bästa appar att lyssna på musik utan data eller WiFi

Spotify

Utan tvekan en av de mest populära streaming-tjänsterna för musik där ute, har Spotify mycket att erbjuda för sina kunder. Offlineuppspelning är möjlig med liten ansträngning. Om du har en spellista som du vill vara tillgänglig i sin helhet, måste du helt enkelt knacka på ”ladda ner” -knappen till höger om spellistan. Kom ihåg att offline-spellistor och låtar bara lagras på din enhet och inte någon annanstans. Så om du använder Spotify på webben kommer du fortfarande att kräva en stabil internetuppkoppling för att den här funktionen ska fungera.

Med fler användare än någon annan plattform för musikströmning är Spotify ovanpå musikströmningsbranschen just nu. Men med konkurrenter som Apple Music som minskar stadigt, förväntar vi oss inte att dominansen kommer att hålla länge, såvida inte Spotify tar upp takten framöver. Det är troligt att någon du känner har ett Spotify-konto, så se till att vidarebefordra denna information för att göra deras liv lättare. Spotify är gratis tillgängligt med annonser, men har också en betald prenumeration från $ 9, 99 per månad och $ 4, 99 per månad för studenter.

Pandora

Pandora är kanske inte så populär som Spotify, men det finns många lyssnare som litar på dess stationer för deras dagliga fix av musik. Med tanke på detta är många användare angelägna om att veta hur de kan njuta av Pandoras stationer och spellistor offline. Tja, processen är lite knepig och inte lika lätt som på andra plattformar. Till att börja med måste användaren se till att spellistan eller stationen de vill lägga till har lyssnats på några gånger så att den visas på listan. Vidare måste du också skapa Pandora-stationer för att de ska vara tillgängliga offline.

Efter detta är det lika enkelt som att knacka på skjutreglaget uppe till vänster och knacka på “Offline Mode”. Detta gör alla de fyra bästa stationerna tillgängliga för offline-användning. Det tar lite tid att synkronisera, så se till att hålla telefonen åt sidan när du startar offline-läge på din enhet. Vi rekommenderar också användare att stanna kvar på en Wi-Fi-anslutning för att säkerställa oavbruten nedladdning och synkronisering av dina stationer. Du kanske behöver en Pandora Plus- eller Premium-prenumeration (prissatt till $ 4, 99 respektive $ 9, 99) för att lyssna på dina stationer offline. Det finns flera andra förmåner involverade i att få en betald prenumeration på Pandora.

Amazon Music

Amazons ambitioner inom musikströmningstjänsten är inte nya. Tjänsten startades ursprungligen redan 2008 under moniker "Amazon Mp3". Men när marknaden nu anpassas till streamingtjänster är det bara rättvist att företaget erbjuder en egen streamingtjänst. När det gäller funktioner är det ganska mycket som alla andra streamingtjänster och ingår i ett Prime-prenumeration i de flesta delar av världen.

Musik kan strömmas via internet eller spelas offline, även om den senare inte är så enkel som den verkar. Så om du har ett Amazon Music-konto och vill njuta av musik offline kan du lägga till ljudspår till "My Music". När den är där är det så enkelt som att knacka på trepunktsknappen till höger om ljudspåret och slå på "nedladdning". Det är ganska mycket allt du behöver göra för att njuta av problemfri ljud på Amazon Music.

Även om Amazon kör flera kampanjer har priset på en Prime-prenumeration gått upp till $ 119 under ett helt år, vilket innebär ungefär 9, 99 dollar per månad. Men för detta pris får du också tillgång till Prime-frakt på produkter och Prime Video, Amazons dedikerade videostreamingssida med massor av originalt innehåll.

Google Play Musik

Play Music-appen för alla Android-smartphones, Play Music har också ett stort bibliotek med innehåll till sitt förfogande. Dessutom kan användare ladda upp upp till 50 000 låtar på Play Music utan kostnad, vilket gör att kunder kan ta över gammal musik till sitt nya bibliotek. Ett offlineuppspelningsalternativ finns som standard och du måste helt enkelt trycka på trepunktsknappen bredvid en låt för att göra den tillgänglig offline.

När det gäller användbarhet är Play Music en av de mest intuitiva musikspelarna där ute, och kanske den enda strömningstjänsten som erbjuder plats på musikrekommendationer efter Spotify. Google Play Music är tillgängligt för $ 9, 99 per månad, medan ett familjeabonnemang för sex medlemmar kostar $ 14, 99, vilket naturligtvis är det föredragna alternativet för många. Varje Android-telefon som kör Android 4.4 eller högre har Play Music som standard, så du behöver inte ladda ner en separat app för att komma igång.

Soundcloud

SoundCloud är en populär musikabonnemangstjänst för indie-artister, vilket gör det till en av de hetaste destinationerna att lyssna på nytt och nytt innehåll från hela världen. På Spotify kan du spara ljudspår som du tidigare gillade eller till och med hela spellistor för offlineuppspelning med en knapptryckning bredvid spellistan eller den låt du väljer.

Ett premiumabonnemang krävs inte för att spara musik för offlineuppspelning, vilket gör det tillgängligt för praktiskt taget alla där ute. SoundCloud har också en premiumabonnemangstjänst, men eftersom offlineuppspelning är gratis tillgänglig med (SoundCloud Go) är detta inte särskilt nödvändigt.