5 bästa antivirusprogram för Android år 2020

Mobila enheter, ungefär som datorer har utvecklats mycket under åren. Även om detta har några uppenbara fördelar, finns det ett antal problem också. Malware, till exempel, har plågat Android-plattformen under ganska lång tid. Medan Google har gjort allt för att begränsa detta hot, finns det fortfarande några användare där ute som lyckas besöka skuggiga länkar och få skadliga attacker på sina enheter.

Så hur kan du skydda dig mot detta? Tja, precis som på en Windows-PC kan du också få antivirusprogram för din smartphone. Alla större namn som du kommer ihåg från PC-antivirusprogramvaran finns också för Android. Vi kommer att prata om fem av de bästa antivirusprogramvaror som finns i Google Play Store för att skydda dina enheter mot skadlig programvara eller virus i allmänhet.

5 bästa antivirusprogram för Android

AndroHelm AntiVirus

Namnet här är ganska självförklarande och appen gör ett solid jobb med att skydda din smartphone från attacker mot skadlig programvara. Det kommer med funktioner som att skanna appnedladdningar från tredjepartskällor, ett dedikerat karantänläge för att hålla skadlig programvara borta från dina viktiga appar och spårfunktioner mot stöld. Detta gör den till en mycket funktionell app eftersom den inte bara kan skydda din enhet från virus eller skadlig programvara utan också hjälpa dig vid stöld. Du kan också låsa dina känsliga appar från nyfikna ögon, vilket gör detta till en mycket omfattande lösning för alla dina integritets- och säkerhetsproblem.

Medan appar som laddas ner från Play Store inte behöver skanna, letar appen efter virus i befintliga appar och kontrollerar också nya nedladdningar. Detta är en viktig säkerhetsfunktion för att se till att du inte av misstag laddar ner infekterade program från skadlig programvara från internet. Appen är gratis att ladda ner, men kommer med annonser. Det finns köp i appen ombord också, så att du kan ta bort annonser och få tillgång till några fler funktioner i appen.

Avira Antivirus Security 2020

Avira kanske inte är känd för alla där ute, men det förändrar inte det faktum att det är en fantastisk antivirusprogram. Utvecklarna har också ett Stagefright Advisor-verktyg efter det pinsamma Stagefright-felet som dyker upp för ett par år sedan över Android. Det bästa med den här appen är att den är lätt på din enhet, så att den inte äter upp för mycket RAM vid användning.

Appen låter dig göra realtidsscanningar av hela enheten, kontrollera nedladdningar av SD-kort och till och med varna dig när det finns några hot ombord. Dessa funktioner ger ett problemfritt antivirusskydd, och vi rekommenderar alla Android-användare att prova detta. Liksom andra antiviruserbjudanden har Avira en gratis och en betald version. Den gratis versionen kommer också med annonser.

Avast Antivirus 2020

Avast har funnits ett tag, och många av er kanske till och med har provat det på Windows. Du får samma typ av skydd på din Android-enhet med hjälp av Avast, inklusive funktioner som samtalsblockering, stöldskydd och omfattande skanning av hela enheten. Om du har en rotad Android-enhet kommer du gärna att veta att appen också har en dedicerad brandvägg. Det finns ett fotovalvsfunktioner för att hålla dina privata minnen borta från andra som kan komma åt telefonen. Detta har blivit funktionen för de flesta antivirusprogram, så vi är inte förvånade över att se det här.

Appen har också en funktion för att rensa upp RAM-minnet direkt. Detta har inte fungerat som förväntat i min erfarenhet, även om vi inte helt utesluter dess fördelar. Avast kan laddas ner gratis men kommer med en 14-dagars kostnadsfri provperiod, varefter du måste köpa ett prenumeration för att fortsätta använda. Gratisappen kommer också med annonser ombord. Appen uppdateras ofta med nya funktioner, så du kan vara säker på att du kommer åt de senaste funktionerna när och när de blir tillgängliga. Avast är kompatibel med enheter som kör Android 4.1 och senare.

AVG AntiVirus 2020

AVG är ett namn som många av våra läsare kommer att vara synonyma med. Den har tillhandahållit antivirusprogram i ganska många år nu och har upphöjts till att bli ett av de ledande namnen bland antiviruserbjudanden. Android-versionen är inte annorlunda och är oerhört populär bland användarna. När det gäller funktioner kommer AVG AntiVirus 2020 med alla omfattande antivirusfunktioner som skanning av din enhet och till och med Wi-Fi-nätverk för skadlig programvara.

Appen har också ett gäng säkerhetsfunktioner som hjälper dig att hitta din förlorade telefon via Google Maps eller lagra alla dina foton i ett hemligt valv. Det finns en Power Save-funktion här som standard, så att du kan eliminera onödiga uppgifter på enheten och spara batteri. Speed ​​booster-funktioner är också tillgängliga som standard, även om det inte rekommenderas. Känsliga applikationer kan låsas med PIN, mönster eller till och med ditt fingeravtryck (endast enheter som stöds). Med hänsyn till dessa faktorer kan man säga att AVG är ett av de bästa antiviruserbjudandena för Android idag. Det är gratis att ladda ner men kommer med annonser och köp / prenumerationer i appen.

Kaspersky Mobile Antivirus

Kaspersky är ännu en populär tillverkare av antivirusprogram för datorer, och det är bara naturligt att de också har ett Android-erbjudande. Det kan köra omfattande skanningar på din enhet för att kontrollera om virus och trojaner. Du får också tillgång till ett webbfilter som varnar dig när du besöker en webbplats som är känd för att utgöra risker för användarna. Du kan också blockera uppringare, lösenordsskydda dina appar och dölja känslig ekonomisk information bort från nyfikna ögon när du handlar online.

De flesta av antiviruskontrollerna sker i bakgrunden, så användarna behöver inte kontrollera manuellt varannan dag. En intressant Find my Phone-funktion finns också, så att du kan hitta din förlorade telefon. Du kan ladda ner gratisversionen av appen för att kolla in dess funktioner. Den här versionen har inga annonser men har köp i appen. Appen fungerar med enheter som kör Android 4.1 och högre.