5 bästa Android-smarttelefoner som körs på Qualcomm Snapdragon 820 eller 821-processor 2020

Det är svårt att tro hur snabbt har bearbetningskraften för smartphones ökat under de senaste åren. Android-smartphones som kör på banbrytande mobila processorer, såsom Qualcomm Snapdragon 820 och 821, kan lätt tävla med många stationära datorer på marknaden.

Bästa Snapdragon 820- eller 821-telefoner

ImgAmazon.com-länk varumärkeProductAmazon.com-länkPris på Amazon.com

ZTEZTE Axon 7529, 99

GoogleGoogle Pixel259, 99

LGLG V20kontrollera pris

Som ossASUS Zenfone 3 Deluxe Special Edition ZS570KL 5.7kontrollera pris

I den här artikeln tittar vi närmare på några av de mest kraftfulla smarttelefonchipserna, skillnaderna mellan dem och topp 5 bästa Android-smarttelefonen som drar full nytta av deras överlägsna processorkraft, batterieffektivitet och anslutning. Som med alla Snapdragon 820- och 821-telefoner har alla 5 telefoner nedan dubbel simfunktion, men Google Pixel erbjuder inte den här funktionen i hårdvaran.

Exynos 8890 är Samsungs premium applikationsprocessor byggd på 14nm FinFET LPP-processteknik, enligt deras officiella webbplats. Den har åtta CPU-kärnor inklusive Samsung specialdesignad CPU-kärna baserad på 64-bitars ARMv8-arkitektur och ger över 30 procent förbättring i prestanda och 10 procent i effekteffektivitet jämfört med Exynos 7 oktober. Processorn har Mali T880 GPU för smidig 3D spel, virtual reality och upp till 4K UHD (4096 × 2160) & WQUXGA (3840 × 2400) stöd för upplösning.

Trots att Snapdragon 820 är byggd på samma 14nm FinFET LPP-processteknik, har den "bara" 4 Qualcomm Kryo-processorer. Även annorlunda är GPU: istället för Mali T880 sportar Snapdragon 820 Adreno 530 GPU. Utöver detta är processorn jämförbar i huvudsak varje kategori, inklusive anslutningsmöjligheter, energieffektivitet och minnessupport.

I AnTuTu, den mest populära Android-smarttelefonen och surfplattans benchmarking-app i världen, poängterar 820 cirka 136 000 poäng och 8890 poängsätter cirka 130 000 poäng. Som jämförelse får den nu mellanklassiga Helio X10-processorn, som fortfarande känns smidig och hanterar alla moderna spel med lätthet, bara 50 000 poäng, vilket gör Exynos 8890 och Snapdragon 820 väldigt lika i detta avseende.

För att hitta en skillnad måste man köra SunSpider, ett webbläsares hastighetstest som mäter prestandan för JavaScript-motorn i en webbläsare. Där presterar Exynos 8890 nästan två gånger bättre än Snapdragon. Å andra sidan, i GPU-tungt GFXBench Manhattan-test, var det motsatta sant.

Så, det enkla svaret är att Snapdragon 820 är bättre för att köra grafik och Exynos 8890 är bättre för att ladda appar snabbare.

”Tack vare det tekniska ledarskap som introducerats med Snapdragon 820-plattformen är 821 konstruerad för att leverera snabbare hastighet, förbättrad energibesparing och större applikationsprestanda, vilket säkerställer 821-drivna enheter i takt med användarnas växande prestandakrav för att leverera oöverträffade användarupplevelser Snapdragon 800-nivån är känd för, förklarar Qualcomm i deras officiella pressmeddelande för Snapdragon 821.

Den nya versionen av den avancerade processorn kan nu nå hastigheter upp till 2, 4 GHz, vilket ger en 10% högre prestanda jämfört med 820. Qualcomm säger att 821 "är utformad för att komplettera och utöka konkurrenskraften i vår Snapdragon 800-serie, " snarare än att ersätta den.

Med andra ord vill företaget se till att när Samsung eller MediaTek kommer med en ny mobilprocessor, kommer kunderna inte att frestas att få en ny, blank enhet.

Samsung Galaxy S7-kanten finns antingen med Exynos 8890 Octa CPU eller Qualcomm MSM8996 Snapdragon 820, så du kan välja om du vill ha bättre applikationsprestanda eller högre bildhastigheter.

I båda fallen ser 5, 5 ”smarttelefonen vacker ut, särskilt tack vare sin böjda Quad HD super AMOLED-skärm med 534 ppi pixeltäthet. S7 är IP68-klassad, vilket gör den vattenbeständig upp till 30 minuter i 5 fot vatten. Det levereras med ett stort 3600 mAh-batteri, som borde ta dig igenom hela dagen utan att behöva luta dig tillbaka på den snabba batteriladdningsfunktionen som kan ladda batteriet till 60 procent av dess maximala kapacitet på bara 30 minuter.

Som med alla smartphones från Samsung får du en utmärkt bild- och videoinspelningskvalitet. 12 MP-sensorn stöder samtidig 4K-video- och 9MP-bildinspelning, pekfokus, ansikts- / leendedetektion, Auto HDR och andra praktiska funktioner.

Den mest exklusiva smarttelefonen från LG, V20, kommer ännu inte att släppas, och otaliga kunder från hela världen väntar redan angeläget på att se om den kommer att fullfölja sina löften. Och det finns många av dem. V20 har en teknik som heter Steady Record 2.0, som bara är ett fint namn för optisk bildstabilisering och Hi-Fi Quad DAC tillsammans med tre intelligenta mikrofoner för Hi-Fi-ljudinspelning.

Det är också en av de första smartphones som levererades med Android: s senaste operativsystem, Android Nougat. Med Nougat får du njuta av vyn med flera fönster på V20s underbara 5, 7-tums skärm med pixeldensitet på ~ 513 ppi. Men bäst av allt, LG V20 kommer att vara kompatibel med Googles Daydream VR-ansträngningar, så att du kan uppleva enastående äventyr med virtual reality.

ZTE: s flaggskepp Axon 7 och dess lilla bror, Axon 7 mini, visar teknikförmågan hos det kinesiska multinationella telekommunikationsutrustnings- och systemföretaget med huvudkontor i Shenzhen, Guangdong.

ZTE Axon 7 har 4 GB RAM, Qualcomm MSM8996 Snapdragon 820, Adreno 530 GPU och en livlig 20 MP-kamera med autofokus för fasdetektering och dual-LED-blixt. Smarttelefonen är en dröm som går i uppfyllelse för audiofiler, som kommer att uppskatta närvaron av dubbla Hi-Fi-chipset som ger högsta ljudkvalitet med upp till 32-bitars Hi-Fi-uppspelning och inspelning.

Den första smarttelefonen tillverkad helt av Google, Pixel. Det är redo för företagets nya Daydream View VR-headset och har den högst rankade smarttelefonkamera som någonsin tillverkats. Dessutom är det också den första telefonen med inbyggd Google Assistant. Vad är Google Assistant? Du kan tänka på det när Googles tag på Amazons Alexa, Apples Siri och Microsofts Cortana. Assistenten stöds av avancerad konstgjord intelligens.

Under huven har Pixel alla kännetecken för en flaggskeppsenhet: 4 GB LPDDR4 RAM, Qualcomm Snapdragon 821, USB Type-C med snabbladdningsstöd och mer. Du kan välja mellan en 5 ”modell, helt enkelt kallad Pixel, och en 5, 5” modell, kallad Pixel XL.

ASUS ZenFone 3 Deluxe släpptes i augusti och bländar med sin alla metallkropp, som har en osynlig antenndesign. Speciellt kommer smarttelefonen med den senaste 821-processorn i kombination med en Adreno 530 GPU och 6 GB RAM kombinerat med 256 GB UFS 2.0-minne. Det råkar också vara världens första smartphone som körs på 821-processorn, med Google Pixel (nämnd ovan) som den andra.

Det är en av de första smartphones som har Sonys senaste IMX318-sensor. "IMX318 är en typ 1 / 2, 6 staplad CMOS-bildsensor med 22, 5 effektiva megapixlar, och den har en mer kompakt storlek, högre bildkvalitet och högre prestanda, " förklarar ett pressmeddelande från Sony.

I slutet av dagen kommer den ungefärliga procenten av resultatskillnaden mellan 820 och 821 att ha en försumbar effekt på din dagliga upplevelse. Båda processorerna är tillräckligt kraftfulla för att hantera tunga multiverksamhetsscenarier och grafiskt krävande 3D-spel som ännu inte kommer att släppas.