5 Bästa Android OCR-appar för att identifiera bilder och texter

Den digitala världen har många fördelar, och möjligheten att skanna utskrivna dokument för text och bilder (för att behålla en kopia på din Android-telefon) är en av de många saker som vi kan göra nu. Denna teknik kallas OCR eller optiskt teckenigenkänning, och den fungerar bara med tryckta dokument eller böcker.

Om du vill skanna handskriven text kanske du vill kolla in skanningsappar. OCR-appar kräver också ett ordentligt upplyst rum eftersom det använder kameran för att skanna dokumentet efter ord och bilder. Medan handskrivna anteckningar inte fungerar, kan de flesta OCR-appar på ett smart sätt upptäcka kursiv skrivning oftare än inte.

Så vilka är några av de bästa OCR-apparna som finns där ute? Det finns gott. Med detta i åtanke kommer vi att prata om fem av de bästa apparna som finns tillgängliga för att göra ditt jobb betydligt enklare.

Så låt oss ta en titt.

5 Bästa Android OCR-appar för att identifiera bilder och texter

CamScanner

Detta är en omfattande mobilskanningsapplikation som låter dig skanna igenom långa dokument och tryckt text för att lagra på din smartphone. Det kommer med funktioner som smart beskärning, som på ett smart sätt kan upptäcka kanterna på ett dokument och beskära i enlighet därmed. Appen kan också upptäcka text som du hittar på bilder, så det är inte bara begränsat till tryckta dokument. Om du vill skriva ut något du just har skannat hjälper appens AirPrint-stöd dig att skriva ut det på en trådlös skrivare i närheten, utan att behöva flytta en tum från din plats.

Appen låter dig också göra ändringar i dokumentet, med möjligheten att till och med vattenstämpa dokumenten för att undvika plagiering. Du kan också ställa in en lösenord för några av dina viktiga dokument och skydda dem från nyfikna ögon.

Slutligen kommer appen också med en webbapp (camscanner.com), så att du kan komma åt alla dina Android-dokument i en webbläsare. Innehåll synkroniseras nästan omedelbart, så att du kan växla fram och tillbaka mellan plattformar. Appen kommer också med en premiumtjänst som lägger till några andra funktioner i mixen. Prenumerationspriser anges till $ 4, 99 per månad eller $ 49, 99 per år.

Google Keep

Google Keep är en av de populära noterna som tar appar där ute. Den har också en checklistfunktion, vilket gör den till den mest älskade anteckningen med appar på Android. Men visste du att det också har en OCR-funktion som standard, så att du kan skanna dokument och bilder för meningar. Processen att ta tag i texten här är ganska enkel. Du måste öppna en ny anteckning, knacka på kameraknappen, ta en bild av dokumentet och knacka på Ta bildtext från appens överflödesmeny.

När du har texten från bilden kan du sedan lägga till etiketter och taggar för att skilja dem från resten av dokumenten du har på Keep. Eftersom Google Keep har en webbversion visas alla dina skannade dokument i alla versioner av appen förutsatt att du är inloggad med samma e-postadress. Det bästa av allt är att Google Keep är helt gratis att ladda ner och inte har några annonser eller köp i appen. Om du äger en Android-smartphone eller surfplatta med Google Play Services aktiverat är det troligt att du redan har Google Keep på din enhet.

Microsoft Office-objektiv

Microsoft har gjort enorma intrång i produktivitetssegmentet och Office Lens-appen är ett bra exempel på det. Förvånansvärt utsågs Office Lens till en av de bästa apparna 2015 i USA och Puerto Rico. Enkelt uttryckt ger Office Lens dig möjlighet att ta en bild och lagra skannade versioner av dem på din enhet. Till skillnad från traditionella OCR-skannrar kan Office Lens också skanna handskrivna anteckningar, vilket gör det otroligt användbart i ett klassrum.

Med appen kan du också skanna visitkort och spara information direkt på dina kontakter. Tack vare OneNote- och OneDrive-stödet är alla dina sparade anteckningar och dokument tillgängliga från alla större plattformar där ute, inklusive PC och Mac. De skannade bilderna kan konverteras till PDF-, PowerPoint- eller Word-filer beroende på dina önskemål. Förutom molnlagring kan enheten också lagras naturligt på din telefon för enkel åtkomst. När det gäller OCR-appar är Office Lens definitivt en av de bästa där ute. Appen är gratis att ladda ner i Google Play Store och har inga annonser eller köp i appen.

Text Fairy

Detta är en oberoende utvecklad app som levereras med OCR-funktioner ombord. Det kan hjälpa dig att skanna igenom långa ark eller dokument för tryckt text och spara den på din enhet för senare granskning. Dessutom kan texten du extraherar från appen redigeras och ändras enligt din önskan, vilket hjälper dig att göra några snabba ändringar. Du kan också fixa synvinkeln för bilder med den här appen, vilket är en praktisk funktion att ha.

Sammantaget är Text Fairy en ganska grundläggande OCR-app och får jobbet gjort när du behöver det. Eftersom det här är en OCR-skanner kan den inte läsa handskrift, så du är bra så länge du håller dig till tryckt text. Slutligen är appen gratis att ladda ner och saknar annonser och köp i appen.

Textskanner [OCR]

Denna app skiljer sig något från Text Fairy genom att den också stöder handskriven text. Det kommer med höghastighetsskanning och läsning för att ge dig de bästa resultaten på bara några sekunder. Ett användningsfall för en app som denna är att skanna långa URL: er som visas i tryckta dokument och filer, vilket kan ta lite tid att manuellt ange. Appen låter dig också skanna foton från ditt album, så det finns ingen brist på funktioner här. Appen kan laddas ner gratis från Play Store, även om du kommer att behöva nöja dig med annonser. Det finns köp i appen också. Text Scanner är kompatibel med smartphones och surfplattor som kör Android 4.0 och senare. Se till att kolla in det.