4 bästa sätten att kasta PC till TV

Det är inte alltid lätt att presentera på din stationära eller bärbara datorskärm, och vanligtvis för att du arbetar med ett mycket mindre utrymme - det är särskilt sant i en kontorsmiljö där du måste visa ditt team status för ett projekt eller något annat helt .

Redaktörens val

DLNA i 5KPlayer låter dig enkelt strömma eller kasta innehållet på din stationära eller bärbara dator till en TV

MER INFORMATION

Så du behöver ett slags sätt för att kunna spegla eller "kasta" vad du gör på din bärbara eller stationära dator på en större TV eller skärm. Och idag finns det faktiskt många sätt du kan gå till detta, lyckligtvis.

Följ med nedan, så visar vi dig ett par verktyg som gör det enkelt att kasta din skärm till en TV, oavsett om du använder Android eller använder en stationär dator.

5KPlayer

Det här programmet är värt att ha på din stationära dator, oavsett om du använder Windows eller Mac. Det finns så många unika och användbara funktioner du kommer att använda dagligen, men en av dessa är DLNA Player-funktionen.

DLNA i 5KPlayer låter dig enkelt strömma eller kasta innehållet på din stationära eller bärbara dator till en TV. Eller så kan du kasta innehåll på din Android-telefon till en dator. Detta gör det så mycket lättare att titta på filmer, TV-program och casta annat innehåll så att det antingen är bekvämare att se eller enkelt att dela med en publik.

Att ställa in DLNA-strömning eller "cast" -funktioner på ditt skrivbord med 5KPlayer är inte för svårt, men det kan vara en längre och möjligen förvirrande process, varför vi kommer att vägleda dig genom det:

Strömma Android till PC:

 1. Ladda ner 5KPlayer : Först och främst måste du ladda ner 5KPlayer för att komma igång. Ta den gratis nedladdningen för Windows 10 här.
 2. Se sedan till att både din stationära eller bärbara dator och din mobiltelefon är ansluten till samma mobilnätverk.
 3. Nu vill du hämta en DLNA-app för Android eller iOS. När installationen är klar bör du se DLNA-valet i appen, där det sedan låter dig välja DLNA-enheten att strömma dina media till.
 4. Slutligen kommer du självklart att vilja välja datorn med 5KPlayer som enhet.
 5. När du gör det bör DLNA-spelaren strömma mediefilen från din valda telefon till den enhet vi installerade 5KPlayer på tidigare.

Kasta PC till TV:

 1. Precis som vi gjorde i de sista stegen måste du se till att 5KPlayer är installerat på din PC eller Mac för att casta eller strömma till en Smart TV.
 2. När 5KPlayer är öppet klickar du på alternativet Bibliotek i huvudgränssnittet. Du vill sedan klicka på DLNA Streamer för att gå in i DLNA Streaming Center.
 3. Här vill du lägga till filer och mappar - dvs. musik, filmer, TV-program osv. - till detta område. När du väl har lagt till det kommer du att kunna strömma det på andra enheter. I samma område bör du också se en mängd olika DLNA-stödda enheter som 5KPlayer kan strömma ditt innehåll till.
 4. När du har laddat upp kan du klicka på bibliotekssektionen under DLNA igen. På vänster navigationssida ska du se en lista över medieinnehållet som du laddade upp.
 5. För att faktiskt spela innehållet på din Smart TV klickar du på filen du vill strömma, och sedan strömmar 5KPlayer automatiskt innehållet till DLNA-enheten som vi valde tidigare.

Chromecast

Om du läste "casting" var Chromecast troligtvis den första enheten som kom till minnet. Google lovar att i princip förvandla alla TV-apparater, gamla och nya, till en "smart" enhet som du kan "kasta" innehåll till från en stationär, Android eller iOS-enhet.

Med Chromecast kan du strömma från tusentals appar och fler uppgraderas med Chromecast-support regelbundet. Så länge det är anslutet till samma nätverk - och ditt Google-konto - bör du kunna strömma innehåll från appar som Netflix och HBO till din TV.

Du kan till och med strömma din Google Chrome desktop-session till din TV, om du också vill.

Skaffa din Chromecast här.

Miracast

Windows 10 har ett inbyggt sätt att strömma skrivbordet till en annan skärm också - inga extra applikationer eller inköp behövs. För att använda den, allt du behöver göra är att se till att din Windows 10 är åtminstone den första jubileumsuppdateringen - och nu borde det vara, nästan tre år senare.

Därifrån öppnar du appen Connect, som kan hittas med en enkel sökning i sökfältet.

När Connect är öppen bör du se ett meddelande i appen om att din PC nu är redo att ansluta via trådlöst. Det är bokstavligen allt det finns - inget krångel med inställningar som du inte förstår. Fantastiskt, eller hur? När du vill kasta till en annan enhet eller skärm, allt du behöver göra är att öppna denna Connect- app.

Det är värt att notera att du kanske ser ett meddelande som "Den här enheten kan ha problem med att visa ditt innehåll eftersom dess hårdvara inte är speciellt utformad för trådlös projektion". Du bör fortfarande kunna projicera eller kasta helt fint, det är mer den bärbara datorn eller stationär hårdvara är inte utformad för att projicera specifikt i åtanke.

AirDroid

Sist, men säkert inte minst, är AirDroid ett gratis sätt att du kan kontrollera din Android-telefon från vilken dator som helst. Det är inte exakt en DLNA-funktion, men gör dig ganska nära. Du måste ha AirDroid installerat på skrivbordet och din Android-telefon för att denna process ska fungera.

Det är faktiskt en ganska enkel process:

 1. Öppna bara AirDroid på din PC.
 2. Klicka på AirMirror i navigeringen.
 3. Sedan kan du trycka på Visa endast-läge för att bara visa och spela in telefonskärmen, eller du kan kontrollera din telefon på distans från datorn genom att klicka på AirMirror-alternativet.
 4. När du har valt endera måste du gå över på din Android-telefon och knacka på "Start Now" när prompten visas.

Och det är allt som finns för det! Tyvärr finns det ingen kontroll över din PC från din Android-telefonintegration här.

Dom

I de flesta fall idag är DLNA-strömning inte så användbar längre. Det beror på att appar som Spotify, Pandora, Apple Music, Netflix och många andra medialternativ har gjort det enkelt för dem att strömma på andra enheter, och utan denna något komplicerade installation.

Även om det är lätt att strömma innehåll från dessa appar, är det inte alltid lätt att kasta innehåll som du redan har laddat ner på skrivbordet. Med 5KPlayers DLNA-funktion kan du göra det ganska enkelt.