3 Bästa Smart Internet Security Firewall för ditt Wi-Fi-nätverk för ditt hem eller företag

Vikten av brandväggar för cybersäkerhet i hemmet och företaget behöver inte betonas. Med cirka 400 000 nya skadliga program som släpps varje dag, riskerar de som lämnar sina nätverksportar öppna och obevakade att förlora sina data och potentiellt till och med bli offer för utpressning eller utpressning.

ProduktvarumärkenamnPris

CujoCUJO AI Smart Internet Security Firewall | GRATIS ANSÖKNING (2: a generationen)Kolla pris på Amazon

BullguardDojo Smart internetsäkerhets- och sekretesslösning för ditt Wi-Fi-nätverkKolla pris på Amazon

IoT DefenseRATtrap - Smart Internet Security FirewallKolla pris på Amazon

* Länkar i den här tabellen innehåller affiliate-länkar, vilket innebär att du inte får någon extra kostnad, vi kommer att tjäna en provision om du klickar genom länken och gör ett köp. Tack för ditt stöd. För mer information, besök vår sida om sekretesspolicy.

Chansen är stor att du känner till programvaruväggen. En programvaruvägg är ett program som körs på en dator eller server som övervakar och kontrollerar inkommande och utgående nätverkstrafik baserat på förutbestämda säkerhetsregler. Med den här typen av brandvägg stoppas skadliga program endast när de kommer in i ditt lokala nätverk och knackar på datorns digitala dörrar. Dessutom är brandväggar för programvara effektiva bara när de är korrekt konfigurerade, vilket inte är något de flesta vanliga användare kan göra.

Det är därför många säkerhetsinriktade användare och nätverksadministratörer omfattar hårdvarubrandväggar. Som namnet antyder är hårdvarubrandväggar fysiska enheter, som ofta ser ut som vanliga hemm routrar eller modem. Vanligtvis sitter en hårdvarubrandvägg mellan ett modem och en router. Precis som en programvaruväggslösning övervakar den trafiken som kommer från modemet och granskar noga varje datapaket innan data tillåts fortsätta sin resa. Hårdvarubrandväggar för hemmabrukare och små företag tenderar att kräva liten eller ingen konfiguration, och de är utformade för att komplettera programvaruväggar snarare än att ersätta dem.

Cujo är en modern utseende hårdvarubrandvägg som antingen kan ansluta direkt till din router eller fungera som en bro mellan ditt modem och din router. När den är ansluten övervakar den all data som kommer till nätverket utanför såväl som data som lämnar nätverket. Cujo kan omedelbart upptäcka och stoppa inkommande cyberhot och förhindra känslig information från att lämna ditt hemnätverk tack vare det integrerade affärsnivå-detekteringssystemet.

Detekteringssystemet bygger på en enorm databas med kända cyberhot. Databasen uppdateras ofta, och varje Cujo som möter ett nytt cyberhot skickar information om hotet till en central databas från vilken den sprider sig till alla andra Cujos. Som sådan bildar Cujos i huvudsak ett globalt nätverk för cyberförsvar och arbetar tillsammans för att upptäcka okända hot och varna andra om dem.

Förutom sina cyberförsvarskapaciteter har Cujo en integrerad föräldrakontrollfunktion, som kan begränsa åtkomsten till olämpliga webbplatser och appar. Enheten har en 1 Gbit Ethernet-anslutning, vilket innebär att den inte kommer att bromsa även de snabbaste nätverksanslutningarna där ute. Eftersom Cojo ansluter direkt till din router eller modem skyddar den alla enheter i ditt hemnätverk på en gång.

Cojo kan styras med företagets iOS- och Android-app. Med appen kan du se vilka enheter som är anslutna till ditt hemnätverk, övervaka all aktivitet som sker i nätverket, ändra inställningar och till och med tillämpa systemuppdateringar.

Cojo erbjuder tre planer, var och en med en annan prenumerationsmodell. Den mest prisvärda planen kostar $ 99 på förhand och $ 8.99 varje månad. En nivå ovanför det är $ 158-planen, som dackar den månatliga prenumerationsavgiften till förmån för en årlig prenumerationsavgift på $ 59, vilket sparar 45 procent av de totala ägandekostnaderna. Slutligen finns det $ 249-planen, som kommer med gratis abonnemang. Om du vill använda Cojo i minst 2 år, erbjuder den dyraste planen det överlägset bästa värdet på lång sikt.

Denna stenliknande enhet är faktiskt en mycket kapabel hårdvarubrandvägg med integrerade integritetsfunktioner och intelligenta inlärningsmöjligheter. Dojo ansluter till din router via en Ethernet-kabel, fungerar som en väktare och skyddar dig mot cyberhot utanför.

I stället för att analysera faktiska data som flödar genom ditt nätverk, fokuserar Dojo på metadata istället. Metadata är datainformation som ger information om andra data eller data om data. När du tar en bild med din smartphone beskriver dess metadata när den togs, vilka inställningar som användes för att ta den, vad är dess upplösning och många andra saker. Genom att titta på metadata kan Dojo snabbt kategorisera och analysera enorma mängder data och upptäcka skadlig aktivitet i nätverket utan att orsaka nedsänkningar i nätverket.

All insamlad information skickas till Dojo Cloud, en intelligent molnbaserad cybersäkerhetsmotor som ständigt samlar in och analyserar metadata genererade av alla distribuerade Dojo-enheter. När en Dojo stoppar en attack i en del av världen, informerar den andra Dojos runt om i världen om attacken genom Dojo Cloud, vilket förhindrar att samma attack utförs i andra hem och kontor.

Dojo kan konfigureras via Dojo-smarttelefonappen, som har ett intuitivt användargränssnitt och är tillgängligt för iOS och Android. Förutom övervakning och konfiguration ger appen också användare med varningar om en säkerhetshändelse identifieras samt alternativ för vilka åtgärder de kan vidta vid behov.

Dojo säljer för $ 199, och priset inkluderar ett år av service. Ytterligare service kostar $ 99 per år eller $ 9, 99 per månad. Dojo har testats med flera routrar från Netgear, Linksys, TP-Link, D-Link, Belkin, Arris, Asus, Cisco, Ubiquity och många andra större tillverkare. Besök den officiella webbplatsen för mer information om dess kompatibilitet med hem routrar.

RATtrap är en iögonfallande hårdvarubrandvägg designad för att sitta mellan ditt modem och routern. Med bara två Ethernet-uttag, två lysdioder, en strömingång och en liten återställningsknapp är dess design lika minimalistisk som den blir. Trots sitt blygsamma utseende är insidan dock en kraftfull 32-bitars ARM Cortex A8-baserad processor som kör med 1 GHz, 512 MB RAM och 4 GB flash-lagring. De två Ethernet-portarna stöder hastigheter upp till 1 Gbps, så det finns inget behov att offra din Internethastighet för bättre säkerhet.

Det tar bara några sekunder att ställa in en RATtrap och ingår inte förutom att ansluta två Ethernet-kablar, en till ditt modem och den andra till din router. RATtrap lär sig sedan enhetstypen på varje sida och konfigurerar sig själv i enlighet därmed. En av RATraps största säljpunkter är faktiskt det faktum att det inte kräver någon konfiguration alls. Även uppdateringar hanteras helt automatiskt.

Efter att den är korrekt ansluten övervakar en RATtrap trafik som kommer in och lämnar ditt hem, och fattar realtidsbeslut genom undersökningar av trafikhuvuden och metadata. När någon RATtrap-enhet upptäcker ett tidigare okänt attackutbrott, meddelar den omedelbart RATtrap-molnet, som beskrivs på den officiella webbplatsen. Andra RATtraps meddelas snabbt om hotet.

Det bästa av allt är att du inte behöver betala en månatlig eller årlig prenumerationsavgift för att RATtrap ska fungera. Enhetens kostnad är den enda kostnaden för att använda den. På Amazon säljer RATtrap för $ 259, 00.

ProduktvarumärkenamnPris

CujoCUJO AI Smart Internet Security Firewall | GRATIS ANSÖKNING (2: a generationen)Kolla pris på Amazon

BullguardDojo Smart internetsäkerhets- och sekretesslösning för ditt Wi-Fi-nätverkKolla pris på Amazon

IoT DefenseRATtrap - Smart Internet Security FirewallKolla pris på Amazon

* Länkar i den här tabellen innehåller affiliate-länkar, vilket innebär att du inte får någon extra kostnad, vi kommer att tjäna en provision om du klickar genom länken och gör ett köp. Tack för ditt stöd. För mer information, besök vår sida om sekretesspolicy.