3 bästa radioapparna att lyssna på lokal AM / FM-radio utan data för anmärkning 9

Letar du efter ett sätt du kan titta på verklig AM- eller FM-radio utan att använda dina data på Galaxy Note 9? Den goda nyheten är att de flesta smartphones har en FM-sändare i sig, vilket gör att du kan hämta AM- och FM-radiosignaler. De dåliga nyheterna? De flesta transportörer aktiverar inte den här sändaren. Tyvärr finns det inget sätt att du själv kan aktivera den här sändaren heller, vilket innebär att du sitter fast med streaming för att få åtkomst till dina lokala radiostationer.

Men inte allt hopp går förlorat! Om du följer med nedan visar vi dig två fantastiska appar för att strömma innehåll från dina favorit lokala radiostationer, såväl som åtminstone ett sätt att strömma AM / FM-radio genom att använda dina hörlurar som antenn! Här är hur.

TuneIn Radio

TuneIn Radio är ett av världens mest favoritvägar för att komma åt lokala AM / FM-radiostationer. Om du inte visste det, kan TuneIn faktiskt sända över 100 000 radiostationer över inte bara de stater utan också andra länder. Inte bara det, men det finns många on-demand-program och podcast som du också kan lyssna på. TuneIn Radio finns också på en mängd plattformar - du kan enkelt gå från din Galaxy Note 9 till din surfplatta eller din dator för att fortsätta lyssna på din favoritstation.

En av de snygga sakerna med TuneIn Radio är det stöd det har för handsfree-åtkomst. Om du är på väg eller ute på jogga kan du mycket enkelt bara säga "OK Google, lyssna på ESPN Radio" eller "OK ​​Google, lyssna på Nash FM."

Det räcker med att säga att du inte kan gå fel med TuneIn Radio för alla dina lyssningsbehov.

iHeartRadio

Vår nästa favorit för att lyssna på lokala radiostationer är iHeartRadio. iHeartRadio är ett utmärkt sätt att lyssna på alla typer av innehåll - lokala radiostationer, strömmande musik, podcast och även för att lyssna på radiopersonligheter. Och den bästa delen? iHeartRadio är helt gratis - du kan ladda ner den just nu på din Galaxy Note 9 och börja lyssna på dina favoritradiostationer eller musik direkt efter att du har gjort ett konto.

Det snygga med iHeartRadio är blandningen av innehåll. Om du vill lyssna på Nash FM eller WYCD (en av de största radiostationerna i Country Music), har iHeartRadio den inbyggda funktionen rätt - men om du vill fånga specifika låtar, till exempel No Tears Left To Cry av Ariana Grande, du kan göra det också. Och som vi nämnde kan du också mycket enkelt lyssna på radiopersonligheter med iHeartRadio, program som The Dave Ramsey Show, Ken Coleman, Joe Rogan och andra är bara en kran bort.

Men om du vill ha lite extra funktionalitet har iHeartRadio en prenumerationstjänst där du har obegränsad hopp, återuppspelningsfunktion och möjligheten att spara låtar från radion. Det finns även offline-lyssnande tillgänglig.

NextRadio

NextRadio är kanske sist på vår lista, men det är det närmaste du kommer att spela AM- och FM-radio utan strömning eller via en dataförbindelse. Återigen måste FM-mottagarchipet vara aktiverat för att du ska kunna spela musik från det här. Om det är så kan du mycket enkelt ladda ner appen och lyssna på dina favorit AM / FM-stationer på din Galaxy Note 9 på detta sätt. Det kommer även att använda dina hörlurar som en antenn för en bättre signal.

Men om du inte har det FM-mottagarchipet aktiverat kan NextRadio också strömma innehåll från dina lokala AM / FM-radiostationer. Du använder din dataplan på detta sätt, men åtminstone kan du höra dina favoritstationer.

En av de bästa aspekterna av NextRadio är att den strömmar effektivt när du använder en mobilanslutning - det betyder att det inte kommer att äta igenom din dataplan på bara några timmars lyssnande. Det räcker med att säga att du inte behöver oroa dig för att ta din gräns och ha ytterligare gigabyte data du måste köpa för att få igenom månaden!

Dom

Som du kan se, om du inte har FM-mottagarchipet i smarttelefonen påslagen, är det omöjligt att ställa in på AM / FM-radio med FM-frekvenser. Du kan dock fortfarande lyssna på dina favoritradiostationer via streaming, även om det inte är den mest optimala situationen. Har du ett sätt att lyssna på FM-radio på din smartphone? Låt oss veta i kommentarerna nedan.