3 bästa radioappar att lyssna på lokal AM / FM-radio utan data för Pixel 3 XL

Vill du spara data när du strömmar musik eller prataradio med din Google Pixel 3 XL? Ett sätt att göra det är att dra nytta av telefonens radiochip inuti telefonen, det vill säga om chipet är aktiverat. Som standard är radiochipet - åtminstone i USA - inaktiverat som standard; Det finns emellertid en handfull enheter som kan ha det aktiverat, men det kräver vanligtvis att du ställer en begäran med din operatör.

Även om du inte kan aktivera radiochipet finns det fortfarande en handfull sätt att lyssna på dina favorit lokala radiostationer.

Så om du undrar hur du kan börja lyssna på dina favorit AM / FM-låtar, se till att följa med oss ​​nedan. Vi visar dig hur!

TuneIn Radio

Till att börja med kanske du vill ladda ner TuneIn Radio till din Google Pixel 3. Den här är gratis att ladda ner, men du måste göra ett konto för att använda det. TuneIn Radio ger dig en kostnadsfri testversion med den, men efteråt måste du prenumerera. Abonnemanget är dock bra, eftersom TuneIn Radio ger dig tillgång till över 100 000 radiostationer - både lokala och nationella! Många av din hemstads lokala radiostationer finns i TuneIn Radio. I själva verket kan jag till och med lyssna på Nash FM från några städer över och till och med WYCD, som är baserat från Detroit, Michigan.

TuneIn Radio använder streaming, eftersom publiken som de annonserar för i allmänhet inte har radiochipet aktiverat på sina smartphones. TuneIn Radio är verkligen ett bra sätt att lyssna på ditt favoritinnehåll, särskilt om du är villig att betala för det prenumerationen.

iHeartRadio

iHeartRadio kommer som nummer två på vår lista, men det är inte bara ett utmärkt sätt att lyssna på dina favoritradiostationer, utan också annat innehåll, som talkshows, radiopersonligheter, podcast och nyligen, till och med musikströmning. Oavsett var du är i världen, iHeartRadio låter dig lyssna på allt ditt favoritradioinnehåll. Du kan vara i Kanada, och du kan fortfarande lyssna på, säger, WYCD från Detroit, MI.

De har en bra blandning av tillgängligt innehåll också. Om du är ett countrymusikfans, ett popmusikfläkt, en rapfanatiker eller en talkshow typ av kille, har iHeartRadio något här åt dig. Du kan till och med lyssna på personligheter online som Dave Ramsey, Ken Coleman och till och med UFC: s egen Joe Rogan Podcast. Och den bästa delen? Du behöver inte betala en krona för att lyssna på något av det! Du måste dock ta itu med reklam.

Som vi nämnde kan du till och med strömma musik med iHeartRadio. En ny prenumerationsnivå som iHeartRadio började erbjuda gör att du kan strömma alla dina favoritlåtar i en typ av Spotify eller iTunes Music!

NextRadio

NextRadio är kanske sist upp på vår lista, men det är ett utmärkt sätt att lyssna på lokala AM- och FM-radiostationer. NextRadio är en av få appar i Google Play Store som har förmågan att dra nytta av radiochipet inuti din telefon. Men än en gång måste den aktiveras för att NextRadio ska kunna använda den. Inte bara det, utan anslut ett par hörlurar till ljuduttaget eller USB-C-porten, och NextRadio kommer faktiskt att använda det som en antenn för en starkare signal!

Men oroa dig inte om du inte har det radiochipet aktiverat - om du inte gör det, kan NextRadio fortfarande låta dig lyssna på lokala AM- och FM-stationer via streaming. Detta kommer att använda din dataförbindelse, men det sätt som NextRadio optimerar, kommer inte att äta genom din dataplan.

Du kan låsa NextRadio-appen gratis på din Google Pixel 3 XL på länken nedan.

Dom

Att lyssna på lokala AM- och FM-radiostationer över den traditionella AM / FM-signalen på smartphones är svårt. Detta beror på att de flesta transportörer i USA inte vill aktivera radiochipet för konsumentbruk. Det är lite vanligare att aktivera det på internationella marknader. Många av dessa appar vi har listat här idag gör att du kan lyssna på lokala radiostationer, men över din Pixel 3 XL-dataförbindelse istället för faktiska radiovågor.

Lyssnar du på lokala AM- eller FM-stationer via din Google Pixel 3 XL? Hur gör du det? Låt oss veta i kommentaravsnittet nedan.