3 bästa miljövänliga gröna Android-smartphones

Enligt Ericssons mobilitetsrapport 2015 kommer det att finnas totalt 9, 2 miljarder mobilabonnemang fram till 2020. Med tanke på att den genomsnittliga förväntade livslängden för smarttelefoner är 4, 7 år - med de flesta kunder som ersätter sina smartphones mycket tidigare än så - har vi inför den växande frågan om Elektroniskt avfall. Även året kastas över 125 miljoner mobiltelefoner ut i USA bara, och antalet kommer bara att öka om vi inte gör något åt ​​det.

Den goda nyheten är att miljövänliga smartphones ger en ganska bra publicitet, så telefontillverkarna har ett incitament att investera pengar i hållbar teknik och miljömedvetna enheter. Som Cellular News rapporterar förväntas 400 miljoner gröna mobiltelefoner säljas år 2017. Dessutom tillkännagav Sprint i år att alla smartphones de säljer måste uppfylla standarder som fastställts av UL Environment, en organisation som strävar efter att främja erkännandet av hållbara produkter och driva köparen tydlighet genom att föra tillförlitlig öppenhet till den gröna marknaden.

Men hur väljer du en bra miljövänlig smartphone och hur skiljer den sig från en vanlig? De flesta miljövänliga smartphones delar flera viktiga funktioner: de använder mindre energi och laddar mer effektivt, är byggda med hållbara och återvunna material, deras tillverkning påverkar inte miljön negativt och strålningsutsläppsnivåerna hålls på det minsta.

Problemet är att den genomsnittliga smarttelefongenomgången mer handlar om bearbetningskraft, skärmupplösning och poängsiffror, vilket ofta försummar att uppmärksamma mindre geeky funktioner. Det här är inte din genomsnittliga smarttelefonrecension. Vi har valt de 3 bästa miljövänliga gröna Android-smarttelefonerna, främst med fokus på vad som gör dem säkrare för miljön.

Fairphone 2 är inte bara den nuvarande gröna ledaren, utan det är också den första smarttelefonen som tjänar ett 10/10 reparationsresultat på iFixit, en global gemenskap av människor som hjälper varandra att reparera saker. ”Vi strävar efter att skapa positiva sociala och miljömässiga effekter från början till slutet av en telefons livscykel, ” påstår företaget på deras officiella webbplats. För att uppnå detta mål kommer de bara från material från leverantörer som delar sin vision om en grön, hållbar framtid.

Men även den grönaste smarttelefonen på planeten är långt ifrån miljövänlig när du måste gräva den och få en ny bara på grund av en knäckt skärm. Det är därför som skaparna av Fairphone 2 designade smarttelefonen så att den är modulär och lätt att reparera. De säljer reservdelar i sin onlinebutik och erbjuder reparationshandledning för återförsäljare och enskilda användare.

För att reparera telefonen, lyft bara bakstycket för att komma åt det inre facket, som innehåller sex moduler: displaymodul, kameramodul, batteri, kärnmodul, toppmodul och bottenmodul. Av dessa är displaymodulen den dyraste och kostar för närvarande 85, 70 €. Mindre moduler, som öronstycket eller vibrationsmekanismen kostar bara några dollar vardera. Vi älskar att du helt reparerar Fairphone 2 med bara en liten skruvmejsel, istället för ett sortiment av oklara verktyg, som ofta är fallet med andra smartphones.

Själva smarttelefonen är tillverkad av återvunnen plast och aluminium. På grund av fokus på reparerbarhet är designen betydligt mindre premium än vad du kan förvänta dig för det ganska höga priset på 590 $, men det är ett litet offer att göra.

På insidan finns en äldre men fortfarande kapabel fyrkärnprocessor från Qualcomm, 32 GB internt lagringsutrymme, 2 GB minne och en 8 MP bakre CMOS-sensor i kombination med en 2 MP framsidan sensor. 5 ”IPS-skärmen har en Full HD-upplösning och är skyddad av Gorilla 3-glas.

Företaget bakom smarttelefonen har åtagit sig att hjälpa människor att förbättra sin integritet genom att tillhandahålla varningar om appbehörigheter. Varje app betygsätts baserat på hur mycket tillgång den har till din personliga information. Allt detta gör Fairphone 2 till den bästa gröna smarttelefonen på marknaden.

Vad användare gillar

 • Lätt att reparera
 • Bytbara delar
 • Miljövänlig
 • Unik design
 • Otydlig design

Kazuo Hirai, VD och koncernchef för Sony, säger: ”Hos Sony strävar vi alltid efter att minska miljöpåverkan i vårt breda produktsortiment. Dessa ansträngningar är tydliga i kompakta, lätta, energieffektiva konstruktioner som minskar bortkastade resurser och strömförbrukning och vårt engagemang för att använda återvunna material. "

Företaget har kommit med sin ”Road to Zero” miljöplan, som syftar till ett noll miljöavtryck. För att säga till ordet har Sony släppt ett nytt sortiment av miljövänliga smartphones som har några av de lägsta nivåerna av giftiga material från alla smartphones. En del av detta sortiment är Xperia ZR, en kompakt 4, 55 ”Android-smarttelefon med en lysande skärm och ännu mer fantastisk bakkamera.

Sony använder upp till 99% återvunnet material för att bidra till att bygga ett hållbart samhälle. Dessa material gör smarttelefonen miljövänlig och anmärkningsvärt lätt och väger bara 138 gram. Dess lilla skärm har en HD-upplösning och är skyddad av ett krossat glas. Resten av telefonen är vatten- och dammbeständig och kan motstå 1, 5 meter sötvatten i upp till 30 minuter.

Till cirka 150 dollar är Sony Xperia ZR helt klart en budgetenhet, vilket endast bekräftas av dess föråldrade Qualcomm APQ8064 Snapdragon S4 Pro-chipset och Adreno 320 GPU. Sony var klokt nog att inkludera 2 GB minne, vilket hjälpte smarttelefonen att fungera smidigt i de flesta situationer som inte innebär krävande 3D-spel eller dussintals webbläsarflikar.

Om du inte vill spendera hundratals dollar på en miljövänlig smartphone är Sony Xperia ZR ett bra alternativ till den mycket dyrare Fairphone 2. Visst kan du inte enkelt reparera smarttelefonen själv, men pengarna du sparar gör det till ett icke-problem.

Vad användare gillar

 • Ljus skärm
 • Vattentålig
 • Fantastisk kamera
 • Flera färgglada versioner att välja mellan

Dessa 140 miljoner mobiltelefonanvändare blir av med var 14 till 18 månad ofta på begagnade marknaden och webbplatser som eBay, Craigslist och Amazon. Många mobilföretag och återförsäljare renoverar också äldre enheter och erbjuder dem för en bråkdel av deras ursprungliga pris. Om du verkligen tänker på det är den grönaste smarttelefonen du kan köpa en begagnad smartphone. Och de bästa använda smartphones som pengarna kan köpa är en generation eller två gamla flaggskeppsmodeller från stora smarttelefontillverkare, till exempel Samsung eller LG. Ägare av flaggskeppsanordningar brukar ta hand om dem, och de säljer dem vanligtvis bara efter ett års användningstid.

För närvarande är vårt toppval för en begagnad Android-smarttelefon Samsung Galaxy S6, flaggskeppskungen 2015. Den lockar genast ögat med sin underbara metallkropp och 5, 1 ”Super AMOLED kapacitiv pekskärm skyddad av Corning Gorilla Glass 4. Displayen har en upplösning på 1440 x 2560 pixlar, vilket är fantastiskt för mediekonsumtion och bilder. Den bakre 16 MP-sensorn med f / 1.9 och 2160p videoinspelning med 30 bilder per sekund är på alla sätt lika bra som du kan förvänta dig att Samsungs kamera skulle vara. Det tar vassa, livliga bilder som aldrig misslyckas med att förbluffa det höga dynamiska området.

Exynos 7420 Octa-chipset är den överlägset mest kraftfulla processorn på den här listan och hanterar lätt tung användning och krävande multi-tasking-scenarier. Det icke-löstagbara Li-Ion 2550 mAh-batteriet kan vara det enda problemet när man köper smarttelefonen på begagnad marknad. Dess ursprungliga kapacitet är stor, men som alla smarttelefonbatterier gör, kommer det att hålla mindre och mindre när det blir äldre.

Vad användare gillar

 • Härlig metallkropp
 • fingeravtrycksläsare
 • Utmärkt kamera
 • Skarp skärm