3 bästa Chromebooks som är kompatibla med Google Play Store för att installera Android-appar

När Chromebooks introducerades första gången 2011, fångades kunderna omedelbart av potentialen i detta billiga alternativ till traditionella Windows-baserade bärbara datorer. När allt kommer omkring, tillbringar de flesta användare redan mest av sin tid i en webbläsare, sällan vågar sig in i andra appar. Det är meningsfullt att basera hela upplevelsen kring en webbläsare och optimera den för prestanda och användarvänlighet.

ProduktvarumärkenamnPris

AcerAcer Chromebook R 13 Cabriolet, 13, 3-tums Full HD TouchKolla pris på Amazon

SOM OSSASUS C201PA-DS02 11, 6-tums bärbar dator (marinblå)Kolla pris på Amazon

* Länkar i den här tabellen innehåller affiliate-länkar, vilket innebär att du inte får någon extra kostnad, vi kommer att tjäna en provision om du klickar genom länken och gör ett köp. Tack för ditt stöd. För mer information, besök vår sida om sekretesspolicy.

Men fram till nyligen var det något svårt att motivera ett köp av en Chromebook när mycket mer mångsidiga Windows-bärbara datorer kostar nästan samma sak. Visst är deras byggkvalitet, prestanda och batteritid vanligtvis subpar jämfört med Chromebooks, men deras körning Word, Photoshop och andra populära program.

Detta har emellertid förändrats med Googles efterlängtade tillkännagivande. I det har företaget avslöjat sina planer på att föra Google Play-butiken till Chromebooks. "Detta innebär att du kan ladda ner och använda Android-appar, så att du kan ringa ett Skype-samtal, arbeta med Office-filer och vara produktiv offline - eller ta en paus med spel som Minecraft, Hearthstone eller Clash of Clans, " förklarade Elijah Taylor och Dylan Reid i deras blogginlägg.

Du kan hitta en komplett lista över Chromebooks, Chromeboxes och Chromebases som kan installera Android-appar här. För närvarande är Android-appar tillgängliga på Asus Chromebook Flip, Acer Chromebook R11 och Google Chromebook Pixel (2015), men listan växer med varje vecka som går.

Om du äger en kompatibel enhet är det första du bör göra att uppdatera din Chromebook-programvara. Din Chromebook måste köra Chrome OS version 53 och senare. Gå till Inställningar och markera rutan för "Aktivera Google Play Store på din Chromebook" i avsnittet "Google Play Butik".

Med detta enkla steg får du tillgång till mer än 2, 4 miljoner appar och spel som för närvarande är tillgängliga i Play Store, inklusive Microsoft Word, Excel, PowerPoint och OneNote. Om du inte äger en Chromebook eller Google inte planerar att stödja den har vi tre nyligen släppta Chromebooks som är värda varje cent. Jämfört med liknande prissatta Windows-bärbara datorer kan du förvänta dig överlägsen byggkvalitet, lång batterilivslängd och mjuk, polerad användarupplevelse som tar bort alla distraktioner, så att du kan fokusera helt på vad du än gör.

Acer Chromebook R 13 Convertible är en ny mellanklass Chromebook från Acer som redan stöder Google Play via Chrome beta-kanal. Du kan tänka på det som ett mer prisvärt alternativ till den älskade Pixel. Den har en ljus, full HD 13 ”-skärm på ett 360-graders gångjärn som gör det möjligt att välja mellan fyra olika visningslägen: anteckningsbok, display, tält och surfplatta.

Den bärbara datorn i sig är tillverkad av massivt aluminium, som inte bara höjer sitt utseende till en helt ny nivå utan också fungerar som en enorm passiv kylare. Följaktligen är R 13 fläktlös och blir aldrig för varm även under tung användning. På insidan finns en MediaTek MT8173C-chipset klockad på 2, 10 GHz och 4 GB RAM. Jämfört med äldre generationer av ARM-processorer har den nya MediaTek mycket mer processorkraft att spara. Till och med så mycket som 20 webbläsarflikar verkar inte fläcka det alls.

Utmärkt anslutning tillhandahålls av en 802.11ac WiFi med 2 × 2 MIMO-teknik, en USB 3.1-port (typ C), en USB 3.0-port och en HDMI-port med HDCP-stöd. Li-polymerbatteriet med 3 celler har en kapacitet på 4670 mAh, vilket innebär ungefär 12 timmars oavbruten användning.

För 399, 99 dollar är Acer Chromebook R 13 Convertible verkligen en heck of a deal. För att få samma hårdpoleringsnivå från en Windows-bärbar dator, måste du betala dubbelt så mycket. Acer banar väg för en helt ny kategori av bärbara datorer som passar rätt mellan surfplattor och produktivitetsorienterade maskiner, och vi älskar det.

Vad användare gillar

 • Full HD-skärm
 • 360-graders gångjärn
 • Utmärkt prestanda
 • Fantastisk design och byggkvalitet
 • fläktlös
 • prisvärd

Som en av få Chromebooks stöder Flip redan Android-appar i den stabila versionen av Chrome OS. Google har gett enheten en prioritet jämfört med andra Chromebooks på grund av dess enorma popularitet. ASUS Chromebook Flip är den bästsäljande 2 i 1 bärbara datorn på Amazon, och kunder älskar hur användbar den är, särskilt eftersom den nu kan öppna och redigera MS Office-filer med de officiella apparna från Microsoft.

Flips lilla pekskärm på 10, 1 ”gör den extremt bärbar, lätt och rent bedårande. Det stora tangentbordet sträcker sig från hörn till hörn, så att du kan njuta av samma skrivkomfort som du kan med mycket större och tyngre bärbara datorer.

Smidig prestanda levereras av en Rockchip 1, 8 GHz processor, 4 GB DDR3 RAM och den senaste versionen av Chrome OS. På en sida av den bärbara datorn finns en inbyggd mikro HDMI, USB-portar och en microSD-kortläsare. Den inbyggda microSD-kortläsaren stöder upp till 64 GB för extra lagring. Du kan förvänta dig cirka 9 timmars batteritid, beroende på hur tung din användning är.

Vad användare gillar

 • Bärbara
 • prisvärd
 • Smidig prestanda
 • Lång batterilivslängd
 • Native support för Android-appar

Google har bekräftat att ASUS C201 kommer att fungera med Android-appar senare 2016/2017, vilket gör denna redan populära, extremt prisvärda Chromebook så intressant. För mindre än $ 200 kan du få en Chromebook som gör praktiskt taget allt du rimligen skulle kunna göra. ASUS-logotypen på fodralet betyder hög byggkvalitet och pålitlig prestanda. Med Rockchip 3288-C Quad-Core 1, 8 GHz-processor med upp till 4 GB RAM, är C201 en fantastisk livsledare för både fritid och produktivitet.

Gymnasie- och högskolestudenter kommer att uppskatta upp till 13 timmars batteritid och 802.11ac Wi-Fi för snabb, oavbruten webbsurfing och samarbete. Företagsanvändare kan vara säkra på att veta att maskinvarusäkerheten för Trusted Platform Module (TPM) håller sin känsliga information skyddad. Och alla andra kan beundra HD-skärmen med en glansig finish, den inbyggda SD-kortläsaren som stöder upp till 128 GB för extra lagring eller 100 GB gratis Google Drive-lagringsutrymme i två år.

Vad användare gillar

 • Lågt pris
 • Solid prestanda
 • Bärbara
 • Hållbar konstruktion
 • Mycket lång batteritid
 • Stor pekplatta

Om du fortfarande inte är säker på om en Chromebook passar dig, uppmuntrar vi dig att besöka Google Play-butiken och bläddra igenom det stora utbudet av spel och appar. En modern Chromebook är mycket mer än bara ett fönster till webben - det är en kapabel produktivitetsmaskin med fullständig programvara för fotoredigering, anteckningar, 3D-modellering, kodning, lärande och mycket, mycket mer.

ProduktvarumärkenamnPris

AcerAcer Chromebook R 13 Cabriolet, 13, 3-tums Full HD TouchKolla pris på Amazon

SOM OSSASUS C201PA-DS02 11, 6-tums bärbar dator (marinblå)Kolla pris på Amazon

* Länkar i den här tabellen innehåller affiliate-länkar, vilket innebär att du inte får någon extra kostnad, vi kommer att tjäna en provision om du klickar genom länken och gör ett köp. Tack för ditt stöd. För mer information, besök vår sida om sekretesspolicy.