13 webbplatser som YouTube som alternativ för att titta på videor online

Det säger sig självt att YouTube är en av de största videoplattformarna i världen. Det finns emellertid vissa begränsningar eller annars kanske du helt enkelt inte hittar filmen eller en viss video du letar efter. Det är här alternativa webbhotellplatser kommer in i ekvationen. Enligt vår uppskattning finns det flera dussin platser där ute som erbjuder (icke vuxna) videostreamningstjänster.

Så vad är några av alternativen om du letar efter ett hållbart alternativ till YouTube? Det finns flera faktiskt. Det är därför vi beslutade att sammanställa en lista över några av de bästa YouTube-alternativen vi kunde hitta. Förvånansvärt lyckades vi hitta 11. Det finns fler där ute, utan tvekan, men dessa ger det bästa när det gäller användarupplevelse och kvalitet på innehållet.

Så utan att vänta längre, låt oss titta på vår lista.

13 webbplatser som YouTube som alternativ för att titta på videor online

Vimeo

Detta har länge varit ett av de främsta konkurrenterna på YouTube. Vimeo tillhandahåller en högkvalitativ videostreamningstjänst som använder en helt annan spelare jämfört med YouTube. Även om det inte är särskilt svårt att bädda in Vimeo-länkar, är det bara det faktum att inte många använder det runt om i världen. Men om du letar efter anständigt innehåll kan detta vara ditt bästa YouTube-alternativ. Det finns ett sökalternativ som gör att du kan leta efter något, precis som på YouTube. Det är ingen hemlighet att detta inte kan konkurrera med YouTube när det gäller antal.

Vimeo har emellertid genomfört en handfull projekt under de senaste åren, som involverar en del översyn för plattformen. För videoproducenter erbjuder företaget något som kallas Vimeo Pro som erbjuder omfattande videoredigeringsverktyg, HDR-video och avancerade säkerhetsfunktioner. Detta är ett prenumerationserbjudande, vilket innebär att du måste betala varje månad för att fortsätta. Det finns tre nivåer för Vimeos prenumerationserbjudande - Pro, Business och Premium med olika prispoäng.

Open-Video.org

Detta är inte den bästa lösningen för att titta på YouTube som videor, men ändå värt att nämna om du arbetar inom utbildningssektorn. Naturligtvis är de flesta videor du hittar på den här plattformen pedagogiska till sin natur. Det beror på att open-video.org genomfördes på Interaction Design Laboratory vid University of North Carolina Chapel Hill's School of Information and Library Science. Du kan också hitta några anständiga klipp från NASA på denna plattform tillsammans med äldre TV-reklam, så det är inte så illa. Det säger sig självt att detta är ett gratis erbjudande och tillgängligt för alla.

Veoh

Detta är en riktig videoplattform som fungerar som ett alternativ till YouTube och Vimeo. Det kommer med ett omfattande utbud av videor, inklusive shower som Two and a Half Men, The Price Is Right och NCIS. Denna streamingplattform kommer från den israeliska starten Qlipso, som tidigare har beskrivit sig som ett företag med fokus på internet-TV. Du hittar också en anständig musiksamling på Veoh.

En oro med en plattform som Veoh är att det är för lätt att ladda upp en video och det är knappt någon moderation involverad. Du kan också hitta massor av clickbait-videor på hemsidan, vilket inte nödvändigtvis är bra, men klokare användare kommer att se förbi den. Avsaknaden av ett säkert sökfilter gör detta något obekvämt för familjer. Naturligtvis är Veoh helt gratis att använda och låter dig skapa konton så att du kan hitta alla dina uppladdade videor på ett ställe. I teorin fungerar Veoh precis som alla andra videoströmningsplattformar. Det faktum att det inte har ett ordentligt innehållsmoderationssystem är emellertid lite svårt.

Sony Crackle

Detta är en av de bästa platserna på internet att titta på fullfilm, original-TV-program och till och med barnprogram. Sony Crackle är enbart USA som erbjuder och har funnits länge nu. Det kommer med en omfattande samling av innehåll, varav de flesta är större än 10 minuter. Vissa serier om Crackle som Comedians in Cars Getting Coffee har också fått kritiskt beröm och talar om produktionskvaliteten på plattformen. Naturligtvis har du också tillgång till massor av Sony-filmer här, inklusive populära blockbuster som Paranormal Activity, Rudy, samt Will Smith-starrer Concussion.

Det bästa med Crackle är att allt detta premiuminnehåll erbjuds kunderna utan kostnad. Men Sony kommer att inkludera annonser i ditt innehåll för att tjäna pengar på plattformen på något sätt. Detta är en värdig avvägning och jag är säker på att kunderna inte har något emot detta. Om du är på humör för att upptäcka nytt TV-innehåll, se till att titta närmare på TV-avsnittet om Crackle.

Internetarkivet

Detta är förmodligen det mest osannolika stället du kan förvänta dig att hitta filmer, men archive.org har en stor samling av videor från såväl nyligen som tidigare. Det som ger denna plattform sin vikt är det faktum att den innehåller några av de äldre videor som kan ha varit dolda från det offentliga ögat. Naturligtvis kommer du också att behöva en förkärlek för historien för att skura igenom timmar av filmer och fastställa betydelsen av dem. Men detta är inte att säga att du bara hittar äldre videor.

Du hittar kategorier som Komedi, Noir, Sci-Fi / Skräck osv. Naturligtvis innebär detta att du kan hitta fullfilm här, något du kanske inte hittar någon annanstans. Det finns några nya videor också, vilket främst är tack vare det faktum att praktiskt taget vem som helst kan ladda upp videor på plattformen. Standardformatet som används i internetarkivet är H.264. Tack vare internetarkivets öppenhet och pedagogiska karaktär är det inte förvånande att det fortsätter att erbjuda innehåll trots att juggernauts som YouTube ensamt dominerar marknaden.

Dailymotion

Detta är utan tvekan en av de mest populära streamingtjänsterna där ute som spärrar YouTube och Vimeo. Det kommer ofta upp i sökresultaten, även om YouTube vanligtvis dominerar också detta område. DailyMotion har genomgått en översyn av sortering, vilket nu innebär att du hittar resultat anpassade till din plats. Detta är ganska bra när det gäller att upptäcka nytt innehåll, särskilt det som är relevant för dig. Det är också viktigt att nämna att DailyMotion kom till en månad efter YouTube redan 2005, så den här plattformen har varit en ganska tuff tid de senaste 14 åren.

Trots detta fortsätter plattformen att vara värd för utmärkt innehåll, mestadels av oberoende producenter, och erbjuder ett verkligt livskraftigt alternativ till YouTube. Precis som dess rival, hittar du kanaler (videouppladdare) här och att skapa ett konto kan skräddarsy ditt flöde med det innehåll du letar efter. Detta är en av aspekterna som gör YouTube till en så enorm bekvämlighet för alla. Detta är en internationell plattform, vilket innebär att du förmodligen hittar innehåll som hänför sig till någon del av världen. Det är förväntat att det är en plattform som är gratis att använda och några av dess videor kan vara annonsstödda.

Howcast

Tänk om det fanns ett YouTube-alternativ bara för att lära sig något? Tja, Howcast verkar vara en idealisk lösning på detta problem. Detta är en videoplattform som är avsedd för att hjälpa människor att lära sig något nytt. Du kan överväga att locka håret eller lära dig något nytt som kan öka dina besparingar betydligt. Howcast är fylld med lösningar för dina vardagsproblem. Webbplatsen är väl utformad och det finns en liten sökknapp längst upp till höger, så att du kan söka efter specifika nyckelord.

Dessutom finns det specifika kategorier att välja mellan, så att du kan välja det du letar efter. Detta kan också vara praktiskt om du bara vill lära dig och / eller lägga till en ny skicklighet till din repertoar. Kategorierna inkluderar hälsa och välbefinnande, hem och trädgård, konst & hantverk, dans och underhållning, och så vidare. Det jag personligen gillar med Howcast är det faktum att det också verkar ge steg för steg instruktioner till några av dess videor, vilket ytterligare hjälper till att utbilda tittarna. Detta är verkligen ett led som flera andra videoplattformar kan ta. Med tanke på Howcast-typen kan vi säkert säga att det är säkert för alla att använda. Webbplatsen visas på annonser och det finns inget annat sätt att tjäna pengar på plattformen, vilket i huvudsak betyder att den är helt gratis att använda för alla.

Metacafe

Detta är ännu en oberoende videoplattform som har funnits länge. Kvaliteten på videor här är dock definitivt inte i nivå med YouTube, Vimeo eller ens Daily Motion. Lyckligtvis finns det ett anständigt innehållsmoderationssystem här, men eftersom de flesta uppladdningar drivs mot vyer hittar du innehåll med udda och iögonfallande titlar. Detta är inte nödvändigtvis en dålig sak eftersom det kan låta dig upptäcka några riktigt roliga videor online. Bläddra igenom videor är ganska enkelt här tack vare en framstående sökfält ovanpå.

Det finns sektioner om senaste, populära och trender precis nedanför sökfältet, vilket ger dig en glimt av vad som för närvarande tittas på plattformen. Metacafe har också en andra kategorilista, som du kan nå via rullgardinsmenyn längst upp till vänster. Detta kommer att avslöja kategorier som videospel, How To, Comedy, Art Animation, Cool Commercials och flera andra. Metacafe anses vara det bästa stället att hitta korta men ändå effektiva videor, främst med humor men det finns flera andra kategorier att välja mellan som vi har nämnt.

Ustream

Detta kom ut som ett lysande koncept som startades för att låta militärmedlemmarna hålla kontakten med sina nära och kära under livevideopatten. Detta har nu förvandlats till ett streamingfenomen, även om marknaden utan tvekan har blivit mer trångt sedan Ustream lanserades. För dem som tittar på filmerna har Ustream n0w gott om annat innehåll som kan fångas live. Det ger också programföretag förmågan att skapa pay per view-händelser och därmed hjälpa till att tjäna pengar på plattformen för att hålla den igång.

Användare kan gå över till Ustream för att fånga några av de mest relevanta livsmiljöerna som händer runt om i världen. Medan de flesta föredrar Facebook Live eller YouTube för direktuppspelning, finns det ett stort samhälle av skapare där ute som kämpar ut liveevenemang till befolkningen. Det har också partners som Panasonic, Samsung, Logitech, CBS News, PBS NewsHour, Viacom och andra som berättar om den popularitet den har vunnit på marknaden sedan starten.

Vevo

Detta är ett namn som många kanske känner till, tack vare partnerskap med flera stora biljettartister från musikbranschen. Även om du kanske har tagit några av Vevos videor på YouTube, skulle du vara glad att veta att Vevo också har en fristående webbplats som erbjuder videoinnehåll till användare. Vevo ägs gemensamt av företag som Sony Music Entertainment, Universal Music Group, Google och Abu Dhabi Media. Webbplatsens räckvidd är dock något begränsad jämfört med andra plattformar. Från och med nu är Vevo endast tillgängligt i regioner som USA, Kanada, Storbritannien, Irland, Spanien, Italien, Brasilien och några andra delar av Europa.

Vevo är också nära involverad med Google, som du kan förvänta dig med tanke på förhållandet mellan de två företagen. Det finns över 50 000 videor att komma åt på Vevo, så det är helt klart bakom YouTube med stor marginal. Vevo är dock en plattform designad för musikvideor och annat artistrelaterat innehåll. Så 50.000 låter inte så illa, för att vara ärlig.

IGTV

Detta kan vara ett överraskande val för många, men Instagram TV är en av de hetaste platserna för oberoende videor just nu. Plattformen startades av Instagram förra året och trots ett ljummet svar inledningsvis har tjänsten tagit upp ånga därefter. Det bästa med den här plattformen är att videor alla är designade för mobil, så att du hittar de flesta av dem som följer den vertikala formfaktorn på din smartphone. Tyvärr finns det inget annat sätt att njuta av IGTV just nu, även om Instagram tekniskt tillåter att ladda upp videor från ett skrivbord.

Användare kan verkligen öka sina upptäcktsfunktioner med IGTV eftersom de automatiskt kommer att se innehåll från kontona de följer. Detta i sin tur ger mer incitament för skaparna att rikta in sig på en viss demografisk. Om du ofta använder Instagram-appen är det mycket troligt att du redan har testat den här appen. Företaget har på något sätt motstått lusten att starta en fristående app, så Instagram är det enda sättet du kan komma åt IGTV just nu. Som du kan föreställa dig är tjänsten helt gratis för tittarna.

DTube

DTube kommer från en blockchain-bakgrund och erbjuder användare också möjlighet att tjäna pengar. Användargränssnittet liknar konstigt YouTube, vilket inte bör överraska någon. Varje video som du laddar upp på D Tube tjänar dig Steem-kryptovaluta-belöningar i sju dagar. Det är därför du ser hur mycket pengar som skrivs på D Tube-videor. När det gäller innehåll är det värd för massor av oberoende videor som spänner från spelvideor till informationsinnehåll. De som kommenterar videorna har också en chans att tjäna några snabba pengar.

Du hittar också praktiska filter som titta på senare, titta igen, nya videor osv. Det är osannolikt att du kommer att upptäcka banbrytande videor på den här plattformen, men det faktum att detta körs helt på cryptocurrency ger det en sällsynt distinktion i branschen.

9GAG.TV

9GAG är en av de mest populära apparna där ute som hjälper dig att upptäcka de bästa memes där ute. 9GAG.TV är dess videosektion där du kan hitta tusentals roliga, vittiga och ibland utbildningsvideor. Hemsidan är spridd med videoinnehåll, och det kan vara överväldigande vid första anblicken. Men det är den här strömningsverksamhetens natur idag med fokus på att erbjuda det mest effektiva innehållet till konsumenterna. Du har tillgång till sektioner som Fun Off !, WTF, NSFW, Movie & TV och Wow. Detta bör ge dig en mycket god uppfattning om vilken typ av innehåll du kan hitta på plattformen.

Utan tvekan är plattformen fylld med smuts, vilket främst beror på det faktum att praktiskt taget vem som helst kan ladda upp videor på plattformen. 9GAG har emellertid en mycket strikt policy för innehållsmoderering och felaktiga listade videor tas bort snabbt. Se till att kolla in det.

Heders omnämnande

Rycka till

Detta är kanske en av de enda videoplattformarna som är bättre än YouTube (åtminstone när det gäller spelvideor). Tack vare plattformens mångsidighet och förmågan att strömma hela gameplay-sessioner har Twitch effektivt förblivit ledande i spelströmningens värld. Det är förmodligen därför du inte hittar annat än spelrelaterat innehåll på Twitch.

Det finns några definitiva negativer med Twitch jämfört med YouTube. Medan spelare definitivt föredrar detta framför YouTube, är utbetalningen betydligt mindre med Twitch. Detta är kanske en av anledningarna till att vi ser YouTube också fungera som ett anständigt nav för live-spelströmmar. Om du är en spelare och ännu inte ska kolla in Twitch, rekommenderar vi starkt att du tittar på detta.