11 bästa GBA-emulator för Android år 2020

Ser du på Game Boy Advanced och Game Boy Color med nostalgi? Båda hade en hel del fantastiska titlar, kanske titlar som introducerade dig i videospelvärlden. Titlar som var några av dina första fantastiska upplevelser med äventyr och berättelser. Det är svåra minnen att glömma, och du kanske kan se tillbaka på det med lite sorg, om du inte kan spela dessa spel någonstans.

Men det finns goda nyheter för dig: det finns fortfarande ett sätt att besöka dina favorit-titlar på Game Boy Advanced och Game Boy Color, och det är med en Android-emulator. Ja, du kan återuppleva de härliga dagarna här på Android.

Emulatorer och ROM

Det är en viktig åtskillnad att göra mellan en emulator och en ROM. En emulator är i huvudsak fordonet eller den virtuella miljön för en konsol som Gameboy Advanced, och då är ROM det faktiska spelet. En ROM skulle vara något som Animal Crossing eller Super Mario Bros.

Som sagt, du kommer att behöva en av nedanstående emulatorer för att till och med spela ett spel. Men efter det måste du hitta en ROM som du kan ladda i en av emulatorerna - du kan i allmänhet hitta den överallt på nätet. När du har emulatorn på telefonen, slå på Internet och leta efter Gameboy Advanced ROMs för Android.

Därifrån har nästan varje emulator nedan ett alternativ att "ladda" ROM: n i emulatorn, som sedan låter dig spela ditt GameBoy Advanced-spel som du väljer.

Emulator för GBA 2

När vi kommer in som nummer ett på nedräkningen tittar vi på den lämpligt namngivna Emulator För GBA 2. Den här kanske inte har nästan lika välbyggd och designad av ett UI som vissa andra på vår lista, men det är grundläggande funktioner som faktiskt fungerar verkligen väl. Den här emulatorn stödde bara Game Boy Advanced 2, så du måste hitta ROM-skivor specifikt för den maskinen. Det finns inga andra emulatorer blandade inuti den som du kan leka med.

Du har din grundläggande belastning och spara tillståndsfunktioner, liksom ett nätverksläge som låter dig spela med andra spelare i nätverket. Det har lätt att använda virtuella knappsatser, och tyvärr vet det inte om den här har kontroller support.

VGBAnext

VGBAnext kommer som nummer två på vår nedräkning, och erbjuder faktiskt flera typer av emulatorer inuti - för Gameboy Advance, Game Boy Color och till och med Nintendo Entertainment System. Den här fungerar riktigt bra och låter dig spela dina favorit-ROM-skivor från de tre konsolerna sömlöst.

En av höjdpunkterna i den här är att den faktiskt har controller-stöd. Är du trött på att använda digitala kontroller på skärmen? VGBAnext har MOGA-stöd, så att du kan spela dina favoritspel på GBA, GBC och NES med modernt, fysiskt styrsystemstöd. En annan sak som faktiskt är unik med den är att det finns en knapp som låter dig spola tillbaka spelet med 16 sekunder.

Det har även Network Play-funktion för att spela dina favoritspel med vänner via trådlösa nätverk.

GBA.emu

Nästa upp på vår lista är GBA.emu, utvecklat av Robert Broglia. GBA.emu är full av olika funktioner som du hoppas att en emulator skulle ha. Det finns spara / ladda speltillstånd, BIOS-emulering, stöd för fuskkoder, och det har även stöd för en kontroller om du vill ansluta extern hårdvara.

GBA.emu har massor av stöd för ROM också, så du kan spela de flesta Game Boy Advanced-spel på denna ROM. Det finns också plattformsstöd med datorn. Du kan prova det själv på länken nedan.

GemBoy

GemBoy är en annan stor emulator tillgänglig - den fungerar faktiskt som en dual-emulator, och erbjuder både Game Boy Advanced och Game Boy Color emulatorer. Den erbjuder inte nästan lika många funktioner som GBA.emu, men du får fortfarande spar / laddningstillstånd, hårdvarustöd och några få andra funktioner.

De flesta Game Boy Advanced och Game Boy Color ROM-skivor fungerar med den här emulatorn. För att erbjuda två emulatorer i en är GemBoy en förvånansvärt lätt applikation.

GBC.emu

GBC.emu är en Game Boy Color emulator, utvecklad också av Robert Broglia. Han gjorde GBA till en, så GBC.emu-emulatorn har många av samma funktioner - spara / ladda tillstånd, BIOS-emulering, hårdvarusupport (för styrenheter), stöd för fuskkoder och mer. Den här emulatorn har faktiskt stöd för den ursprungliga Game Boy också, så du kan också ladda ner rom-skivor för det.

På liknande sätt som GBA.emu, det erbjuder stöd för plattformsspel på datorn. Det finns ingen gratisversion, så du måste betala $ 2, 99 för att få den. ROM-filmer verkar fungera riktigt bra med GBC.emu, till och med de ursprungliga Game Boy-ROM-skivorna. Du kommer att stöta på enstaka fel, men totalt sett är GBC.emu fenomenalt när du spelar dina favorit-ROM-skivor.

John GBA

John GBA är en annan Game Boy Advanced-emulator tillgänglig. Det fungerar som GBA.emu och är superfunktionsrikt. Du får saker som stöd för fuskkoder, snabbspolning framåt och sakta lägen, spara / ladda tillstånd och mer. Det verkar inte vara något riktigt bra hårdvarustöd för det, vilket är en besvikelse för de som föredrar att spela med en controller.

Det kostar $ 2, 99, vilket inte är för dyrt och innebär att du inte kommer att uppleva några annonser när du spelar. Tyvärr finns det inget korsplattformsstöd tillgängligt. Sammantaget är det ett billigt sätt att spela en Game Boy Advance

Min pojke

My Boy är en annan GBA-emulator som finns i Google Play Store. Det är faktiskt ett av de mer populära alternativen som finns att ladda ner av hundratusentals spelare. Den har massor av funktioner packade i det - stöd för fuskkoder, extern hårdvara, spara / ladda tillstånd, snabbspola framåt, namnge det.

Du kanske hittar bättre grafik med My Boy, eftersom det använder OpenGL-rendering - det är också mycket lättare att konfigurera eftersom det har BIOS-emulering, så du behöver inte en BIOS-fil för att spela dina favorit-ROM-skivor. På tal om ROM: er spelar det riktigt bra i My Boy.

Det finns väldigt få buggar, och om du stöter på är det nästan aldrig något spel som bryter.

My Boy har också ett anständigt stöd för utvecklare. Det har inte uppdaterats på ungefär ett år, men utvecklarna verkar alltid uppdatera det så ofta så att de senaste versionerna av Android förblir kompatibla med den.

MyGBA

MyGBA kommer upp nästa och är ett av de mer pålitliga sätten att spela dina favorit Gameboy Advanced ROMs. Du bör få smidig prestanda, utmärkt ljud, enkelt spara och ladda tillstånd och mer.

I verkligheten liknar MyGBA nästan alla andra emulatorer där ute. Den ena saken som är annorlunda är att ROM: erna som du använder med det måste vara i formatet .gba eller .zip.

VinaBoy Advance

VinaBoy Advance är ett utmärkt val för Android. Du kan snabbt och enkelt ladda en ROM i emulatorn, så länge den är i ett format som .gba, .gbc., .Sgb., .Zip, .7z eller .rar. Detta är verkligen en fantastisk emulator, med snabb, smidig, flertrådad och anti-aliasing i spelet. Det räcker med att säga att dina spel kommer att hålla saker rör sig riktigt snabbt.

En av de coola sakerna med den här är att den stöder autospara och till och med stöder fuskkoder.

Pizza Boy GBA

Pizza Boy GBA är en av våra favoriter. Det är en av få GBA-emulatorer på marknaden som inte irriterar dig med annonser överallt.

En annan unik sak med Pizza Boy är att det har skrivits med programmeringsspråk C och Assembly, vilket gör detta till en av de bättre artisterna där ute. Det gör det också lätt, vilket också underlättar batteriets livslängd.

Utvecklarna säger att du borde kunna spela upp dina favoritspel på 60 bilder per sekund, även på några av de äldre Android-enheterna på marknaden.

SuperGBC

Vi har visat er alla de söta GameBoy Advance-emulatorer som du kan hämta hittills, men om du vill ta några mer nostalgiska spel för en snurr kan du inte gå fel med Super GameBoy Color emulator. Med den här kan du snabbt och enkelt ladda ROM-skivor på konsolen och ta en resa nedåt i minnesfältet.

Kontrollerna på skärmen är lite grova, men det är fortfarande ganska lätt att spela.

Dom

Som du kan se finns det många fenomenala Game Boy Advanced (och Game Boy Color) emulatorer tillgängliga i Google Play Store. Tyvärr finns det inte en hel del där ute som är gratis, du måste spendera ett par dollar för att spela något av dessa. Men om du ska betala för en GBA-emulator rekommenderar vi att du hämtar My Boy.