11 bästa Fire Stick-appar 2020

Med de nyligen avslutade Amazon Prime Day-festligheterna har människor köpt Fire TV Stick och flera andra Amazon-produkter till kastpriser. Tja, om du är en av kunderna som nyligen köpte en Fire TV Stick, undrar du kanske vilken typ av appar du kan ladda ner på den här lilla enheten. Tja, svaret är ganska mycket vad som helst. Tack vare stöd från utvecklare kan Amazons Fire TV Stick hålla sitt eget mot konkurrenskraftiga erbjudanden som Google Chromecast, som saknar några av funktionerna som Fire TV Stick har.

Så vad är några av de bästa apparna för Fire TV Stick? Tja, det finns en ganska handfull av dem där ute, och det handlar bara om att veta vart man ska titta. Vi har sammanställt några av de bästa apparna för Fire TV Stick för att göra det enklare för dig. Så utan att vänta längre, låt oss ta en titt på några av dessa appar.

11 bästa Fire Stick-appar 2020

Netflix

Ett av de främsta motiven för Fire TV Stick är att låta användare strömma högupplöst innehåll med minimal ansträngning. Att veta att Netflix är ett av världens största strömningsnätverk, är det inte konstigt att det finns en dedikerad app för plattformen. Även om appen har byggts för Fire TV Stick innehåller den alla väsentliga funktioner som du ser i andra versioner av Netflix. Eftersom det är byggt för den större skärmen känner jag att Netflix-upplevelsen på Fire TV Stick är oöverträffad.

För dem som inte är medvetna om hur Netflix fungerar är det en prenumerationstjänst som kräver att användare betalar varje månad. I gengäld får du tillgång till tusentals filmer och TV-program, inklusive Netflix ursprungliga innehåll som du inte hittar någon annanstans på internet. Dessa faktorer har gjort Netflix till en av de främsta streamingleverantörerna på marknaden idag. Det säger sig självt att om du redan har ett Netflix-abonnemang, bör du inte vänta för länge med att få den här appen till din Fire TV Stick.

Netflix-appen är gratis att ladda ner på Fire TV Stick, men för att använda ditt konto krävs ett prenumeration. Du kan ställa in familjekonton om du har flera användare i samma hus, vilket gör detta till en av de bästa apparna du kan ha för Fire TV Stick.

Pluto TV

Denna app är kanske inte så populär som Netflix, men det finns väldigt lite att skilja mellan den här och vissa andra streamingappar. Pluto TV ger dig tillgång till 100+ kanaler som rör allmänna nyheter, sport och en mängd andra kategorier. Du kan också få tillgång till massor av gratis VOD-innehåll på Pluto TV. Det bästa med Pluto TV är att det är helt gratis. Du kan faktiskt börja använda dess tjänster utan att ens registrera dig eller skapa ett konto, vilket gör det till en av de bästa gratis TV-streamingapparna som finns tillgängliga för Fire TV Stick.

Dina val kan dock vara begränsade eftersom det mestadels är TV-kanaler. Pluto TV diversifierar dock sin portfölj genom att också erbjuda annat innehåll som är tillgängligt på begäran. En kombination av dessa faktorer gör Pluto TV till en av de bästa gratisapparna för Fire TV Stick. Det är också kompatibelt med Amazons andra enheter som Fire-tabletterna.

En irritation som kunderna nämner är reklamfilmen som körs på appen. Detta är ett litet offer för att göra en gratis app som inte tar ut dig för att du tittar på tusentals innehåll när du vill. Att navigera i UI på Fire TV Stick är en bris tack vare den uppdaterade versionen av Pluto TV.

Cartoon Network

Det säger sig självt att underhållning inte bara är begränsad till vuxna. Det har funnits tecknade serier och anime-serier sedan urminnes tider och har bidragit till inlärning och tillväxt av miljoner barn runt om i världen. Med detta i åtanke är det bara rättvist att du laddar ner den dedikerade Cartoon Network-appen för barn (eller vuxna) hemma.

Appen innehåller innehåll och avsnitt från Teen Titans Go !, The Amazing World of Gumball, Adventure Time, Ben 10, Powerpuff Girls, Mighty Magiswords, Cloudy with a Chance of Meatballs och flera andra. Medan de flesta av funktionerna i Cartoon Network-appen är gratis, kan det hända att du måste ha ett kabelabonnemang för att få åtkomst till något av det premiumtecknade innehållet. Bland andra funktioner i appen är möjligheten att titta på exklusiva premiärepisoder redan innan de träffar TV-luftvågorna, vilket ger dig skrymmande rättigheter bland dina vänner.

För att få tillgång till de flesta av appens funktioner krävs ingen inloggning, vilket gör det enkelt för nya prenumeranter. Om inte fullständiga avsnitt finns det tusentals små klipp att välja mellan från äldre tecknade filmer till några av de nyare programmen. Cartoon Network-appen är gratis att ladda ner på Amazon AppStore.

Euronews engelska

Även om det är fantastiskt att titta på filmer, TV-program och tecknade filmer, måste kunder också hålla sig före kurvan för att förstå vad som händer i världen runt dem. Euronews English är en utmärkt nyhetsinformationstjänst som ger nyheter och annan viktig information från hela världen. Det viktigaste är att Euronews är känd för sin täckning av nyheter ur ett europeiskt perspektiv, något som amerikanska kunder inte får mycket av.

Euronews är rankad som ett oberoende mediehub med fokus på nyheter, gynnar fakta och analys över känslor. Med en räckvidd på 415 miljoner hem i 156 länder är Euronews utan tvekan en av de mest populära nyhetsapparna där ute. Det fungerar sömlöst på din Fire TV Stick, och du hittar videorapporter från flera källor.

Även om du inte är någon som följer nyheterna varje dag, tror jag att en app som denna säkert kan göra mer gott än dåligt för dig och din familj. Som du kan förvänta dig är Euronews en gratis nedladdning på Amazon AppStore. Medan denna app är fokuserad på engelska nyheter, kan du också välja att höra eller titta på dina nyheter på andra språk. Euronews finns tillgängligt hela dagen dygnet runt på totalt 13 språk med en mängd olika journalister som täcker nyheter från hela världen. Se till att kolla in den här appen.

ESPN

Det här är den app du behöver ha för amerikansk sport och analys. ESPN-appen för Fire TV Stick ger dig tillgång till flera videor och analyser om fotboll, basket etc. Med appen kan du också se liveinnehåll som NFL - Monday Night Football. Som är fallet med de flesta live-sportströmmar är det inte riktigt gratis.

ESPN-appen erbjuder dig dock en anständig mängd live-sport, särskilt de spel som sänds på ESPN 3. Att ha en separat kabelabonnemang gör ESPN-appen till ett extremt mångsidigt erbjudande. Med tillgång till en stor skärm och Fire TV Stick kan du se ganska mycket på alla större sportevenemang från ditt vardagsrum i realtid.

Som det är fallet med direktuppspelning kräver en del innehåll att du loggar in på ett kabelnätverk innan du strömmar över spelet. Detta gäller främst viktiga spel som har tittande på miljoner. Men det är fortfarande ganska coolt att ESPN också erbjuder gratis live-streaming för vissa spel. Detta är en blandning av både gratis och betalt erbjudande, vilket gör det till ett mer än anständigt erbjudande för sportfans i USA ESPN för Fire TV Stick är en gratis nedladdning på Amazon AppStore.

Spotify Music

Spotify behöver inte en introduktion eftersom det är en av världens mest populära musikströmningstjänster. Det bästa med Spotify är att även om det har ett betalt prenumerationserbjudande erbjuder det gratis tjänster till sina användare. Förbehållet här är att användare kommer att behöva nöja sig med annonser och uppspelning av något lägre kvalitet. När du spelar spår på din Fire TV kommer appen att visa albumbilder från din musik på den stora skärmen. När installationen är klar kan du styra musikuppspelning från din Fire TV Stick-fjärrkontroll eller din smartphone och surfplatta.

Om du redan har ett premiumabonnemang blir Spotify ett ännu bättre erbjudande på Fire TV Stick. Det finns inga annonser för prenumeranter medan ljudkvaliteten också är ganska hög. Om du inte är ny med Spotify är det vettigt att testa tjänsten först och sedan kanske få den kostnadsfria prövningen för att ta den för en snurr. Spotify-appen för Fire TV Stick verkar emellertid inte ha musikvideor, vilket är lite av en låt. Spotify-appen för Fire TV Stick är en gratis nedladdning på Amazon AppStore.

Rycka till

Twitch är en av världens mest populära spelströmningswebbplatser med miljoner spelare som använder plattformen för att strömma sina spel sessioner. Twitch-appen för Fire TV Stick kommer med en mängd live och förinspelat innehåll, inklusive men inte begränsat till esportsevenemang, konst, matlagning, musik och flera andra genrer. Appen stöder också en fullt funktionell livechattfunktion, så att du kan interagera med andra spelare som följer samma ström. Det som gör att Twitch sticker ut från andra videostreamingsplattformar är dess partnerskap för interaktiva live-show med några av de största spelutvecklarna i branschen inklusive Xbox, Sony, Riot Games, Blizzard och andra.

Appen kommer också med ett mörkt läge som kan vara mycket fördelaktigt för att titta på strömmar på natten eller helt enkelt för chattar. Twitch är också en utmärkt tjänst för innehållsupptäckt, så att du kan hitta något unikt flerspelarinnehåll som du kanske inte har hört talas om förut. Det är ett ständigt växande samhälle av spelare och utvecklare, vilket gör Twitch till en av de bästa spelrelaterade streamingapparna där ute, till och med lämnar jättar som YouTube bakom sig. Medan de flesta av Twitchs tjänster är gratis åtkomna erbjuder företaget också prenumerationer med några extra fördelar. Twitch-appen är en gratis nedladdning på Amazon AppStore.

Mozilla Firefox

Medan Fire TV Stick har sin egen webbläsare, kan en tredjeparts webbläsare som Mozilla Firefox vara en betydande uppgradering. Webbläsaren kommer med alla moderna verktyg som du förväntar dig av en webbläsare och mer. Den här webbläsaren har byggts för Fire TV Stick med filmer i åtanke. Användare kommer att få ett videoflöde på sin hemsida med speciellt kuraterade videor från tjänster som Pocket. Du kan också spara videor och webbplatser på din startsida, så att du snabbt kommer åt dem i framtiden.

Naturligtvis kan du också surfa på hela internet med den här webbläsaren. Sajter som YouTube, Vimeo, DailyMotion etc är kompatibla och kräver inga ytterligare drivrutiner eller appar för att fungera. Denna app rekommenderas starkt till befintliga ägare av Firefox. Även om den här appen kanske inte har alla funktioner i skrivbordsversionen är den fortfarande en av de bästa webbläsarna från tredje part för Fire TV Stick. Mozilla Firefox är en gratis nedladdning på Amazon AppStore. Med tanke på att Mozilla är en oerhört aktiv grupp kan du förvänta dig ofta uppdateringar av webbläsaren med ytterligare funktioner och den vanliga sviten bugfixar.

Loader

Varje plattform har sin egen version av en online filnedladdare. Men för dem som inte kan nöja sig med det, är Downloader-appen för Fire TV Stick ett utmärkt erbjudande. Utöver att låta dig ladda ner filer genom att helt enkelt ange deras URL: er kan Downloader också hjälpa dig att packa upp APK-filer (Android-appfiler) på Fire TV Stick. Användare behöver inte ett separat tangentbord eller mus för att använda den här appen, eftersom bara Alexa-röstfjärrkontrollen kommer att räcka vid de flesta tillfällen. Downloader har också en egen inbyggd webbläsare, så att du kan navigera på hela sidor och manuellt välja vad du vill ladda ner. Denna aspekt gör det ganska likt en vanlig webbläsare, men med standardfunktionen är att ladda ner filer från internet.

Användare måste vara medvetna om att medan filmer med fri upphovsrätt kan laddas ner kan du träffa en tegelvägg medan du försöker ladda ner skyddat innehåll. Som regel rekommenderas användare att inte ladda ner filer som inte är lagligt tillgängliga för nedladdning. Appen är helt gratis att ladda ner från Amazon AppStore, men användare har möjlighet att tonhöjd i vilket belopp de anser vara lämpligt. Donationer är den enda inkomstkällan för utvecklarna av denna app, så det är en ganska ny idé att donera direkt med Amazon Coins.

Plex

Plex är en av de mest populära mediaströmningsapparna där ute, särskilt för lokalt lagrade filer. Med appen kan du ordna alla dina filer snyggt och skjuta dem så småningom på den enhet du väljer för streaming. En av de nyare funktionerna som stöds av Plex är möjligheten att strömma musik från TIDAL, en av branschens favoritströmningstjänster för musik som stöds av artister som Jay Z. Du kan antingen logga in med dina Tidal-referenser eller registrera dig för ett nytt konto. Tidal är dock inte helt gratis, så det kan hända att du måste ha ett prenumeration för att använda det.

Användare har också möjlighet att köpa Plex Pass-prenumerationen, vilket ger dig möjlighet att spela in live-TV-program och titta på det när som helst med Plex Live TV och DVR. Denna funktion fungerar enligt uppgift med alla digitala antenner och mottagare som stöds. Plex har också 190 globala förlagspartners inklusive CBS, Financial Times, Euronews osv. Som ger dig uppdaterad information om vad som händer runt om i världen.

Några av Plexs gratis funktioner inkluderar fjärråtkomst, delning, säkerhet och casting, så inte alla kunder måste betala för att använda den här appen. Plex hjälper dig också hitta tusentals podcast med ett enkelt sökverktyg. Plex är en gratis nedladdning på Amazon AppStore även om vissa av funktionerna inuti kan kräva ett app-abonnemang.

Youtube

Av någon anledning har YouTube (eller Google) inte en officiell app för Amazons Fire-enheter. Detta innebar att användare måste använda YouTube-länken eller helt enkelt gå över till en webbläsare för att logga in på webbplatsen. Men YouTube var snabbt att korrigera detta och erbjuder nu en officiell app för att titta på miljoner videor som laddas upp varje dag på plattformen. Användare kan logga in för att se sina rekommendationer eller sparade videor från biblioteket. Appen stöder också flera konton, vilket gör att en hel familj kan spara sina rekommendationer i en app. Denna app fungerar med spelkontroller såväl som den Alexa-driven Fire TV-röstfjärrkontrollen, vilket betyder att ett tangentbord eller mus inte är nödvändigt för att använda den här appen.

Denna app är också den bästa källan att njuta av 4K-innehåll på din Fire TV Stick. Med så många 4K-videor tillgängliga att välja mellan kommer du säkert att bli bortskämd för valet. Användare kan också spela YouTube-videor från sin telefon och spegla det på Fire TV Stick. Detta kräver att användaren är inloggad från samma konto på båda enheterna. När du är klar måste du helt enkelt välja de videor du vill spegla och helt enkelt dra över dem till den stora skärmen. YouTube är en gratis app på Amazon AppStore.