11 bästa filhanteringsapp för Android år 2020

Filhanterare är en viktig vara för alla Android-telefoner. Trots att hon inte har en filhanterare på ett tag bjudde Apple så småningom sin egen version på iOS. Men Android-användare har alltid haft friheten att ladda ner vilken filhanteringsapp som helst för att flytta runt filer eller skapa nya mappar eller undermappar i din interna lagring eller microSD-lagring. Men vilken är den bästa filhanteraren-appen idag? Det finns gott och vi ska prata allt om det nedan. Vi har valt ut 13 filhanteringsappar för Android som definitivt kommer att vara praktiska för alla Android-användare. Så låt oss ta en titt.

11 bästa filhanteringsapp för Android år 2020

X-plore File Manager

Detta är en mycket praktisk filhanteringsapp som alla användare bör kolla in. Det levereras med ett strömlinjeformat användargränssnitt och lättillgängliga funktioner, med flerfönstervy som gör att du kan flytta filer mellan mappar i realtid. Traditionellt kräver appar att du kopierar eller klipper innehåll och sedan går till önskad mapp för att klistra in det där. Metoden som används av X-plore File Manager sparar mycket tid för användarna och gör det också bekvämt att använda på Android-surfplattor.

Du kan också få åtkomst till molnlagringstjänster som Google Drive, Box, Dropbox osv. Det stöder också skapandet av favoritmappar för snabb åtkomst. Dessutom låter USB OTG-kompatibilitet dig överföra filer från en större USB-enhet, till exempel en hårddisk, till exempel. Liksom någon annan app i Play Store erbjuder X-plore File Manager vissa ytterligare funktioner, även om användare måste betala eller göra en donation för att kunna använda dem. Bland dessa funktioner finns en dedikerad musikspelare, en videospelare med stöd för undertexter, Wi-Fi-fildelning och SSH-filöverföring. Det rekommenderas dock att du testar den gratis versionen av appen först. Appen är kompatibel med smartphones och surfplattor som kör Android 4.3 och högre.

Total befälhavare

För dem som är bekanta med stationära filhanterare är Total Commander en fantastisk app som också har en Android-version med samma namn. Liksom skrivbordsversionen är detta ett mycket mångsidigt erbjudande, vilket gör det möjligt för användare att göra en mängd saker inklusive en mediaspelare som kan strömma direkt från LAN, WebDAV och cloud plugins. Total Commander låter dig också skicka filer över Bluetooth (OBEX), samtidigt som du låter dig zip, packa upp och / eller arkivera RAR-filer på din smartphone.

Naturligtvis stöds molntjänster också här, även om de är i form av plugins. För närvarande erbjuder Total Commander plugins för Google Drive, Microsoft Live och Dropbox. Som du kan förvänta dig är detta en gratis app och har inga köp i appen. Det finns dock annonser, som i utvecklarens ord bara är en länk till "Lägg till plugins (ladda ner)". Se till att kolla in den här appen från Play Store.

MK Explorer

Detta är en sofistikerad filhanterare och följer Googles älskade Material Design UI, som har förändrats något med nyare versioner av Android. Det är också väl packat med avseende på funktioner och erbjuder dubbelt fönsterstöd för att snabbt kopiera / klistra in ditt innehåll mellan mappar. Det finns också en inbyggd textredigerare, galleri och musikspelare. Appen kommer också med en sökmotor som låter dig snabbt söka efter dina filer med bara nyckelord eller taggar.

Om du har en Android 5.0+-enhet får du dessutom omfattande SD-kortstöd. Användbara genvägar kan placeras på din hemskärm för att ge dig snabb åtkomst till dina favoritmappar. Detta är en gratis app i Google Play Store, men kommer med köp i appen. Det finns dock inga annonser. Appen fungerar med enheter som kör Android 4.0 och senare.

Solid Explorer File Manager

Detta är en säker och säker filhanterare som tar fram ett gäng viktiga säkerhetsfunktioner i framtiden. Kunderna kan antingen välja att använda en säkerhetskod eller till och med fingeravtrycksskannern ombord för att skydda mapp och filer på din enhet. Detta är ett utmärkt sätt att skydda ditt privata innehåll från nyfikna ögon eller från de som lånar din telefon ofta. Filhanteraren stöder också dra och släpp av filer och mappar, precis som de flesta filhanterare som finns tillgängliga idag.

Du kan lägga till fler funktioner i den här filhanteringsappen genom att ladda ner plugins från Play Store. Du får också en anständig medieläsare på den här filhanteraren. Alla dina filer är krypterade av Solid Explorer, vilket ger dig det extra säkerhetsskiktet som inte många appar kan erbjuda. Appen stöds av annonsen. Det är en gratis app i Play Store och kommer med köp i appen. Appen är kompatibel med enheter så gamla som Android 4.1 och täcker således en stor del av Android-befolkningen.

Cx File Explorer

Detta är en vackert utformad filhanterare som gör att bläddra igenom filer till en trevlig upplevelse. Tack vare i stort sett färgschemat och de stora ikonerna är det lättare att se allt nödvändigt innehåll på en skärm. Det finns en musikspelare ombord här tillsammans med en videospelare, vilket täcker alla dina databehov. Detta är en utmärkt ersättning för standardvideospelare som erbjuds med de flesta telefoner.

Jag gillar personligen det faktum att appen erbjuder en visualiserad lagringsanalys, som låter dig se det lagringsutrymme du har kvar på din smartphone, vilket hjälper dig att rensa upp din enhet med skräpfiler under processen. Naturligtvis kan du göra allt du förväntar dig av en filhanterare, inklusive kopiering, arkivering, komprimering och packning av filer. Användare kan också komma åt alla populära molnlagringstjänster, inklusive Google Drive, Dropbox etc. Denna app är gratis att ladda ner i Google Play Store och har inga annonser eller köp i appen. Den är kompatibel med enheter som kör Android 5.0 och senare.

Utforskaren

Detta är ett intressant val, eftersom det är något som Google erbjuder på Android som standard. För de som inte är medvetna introducerade Google ett eget filhanteringssystem med Android 6.0 Marshmallow. Den här appen är bara en genväg för att aktivera den på din enhet. Det är oklart om installation av den här appen kommer att aktivera den ursprungliga File Manager, även om användare fortfarande kan komma åt detta genom att gå över till Android- inställningar - Storage - Explore .

När det gäller funktioner kan man dock säga att det är vackra barben och inte har känslan av några andra appar som vi ser flocka i Play Store. Men om allt du letar efter är enkel överföring av filer mellan mappar eller helt enkelt titta på innehållet på din enhet, är detta en trevlig app att ha. Som du kan förvänta dig är detta en gratis nedladdning i Play Store och saknar annonser och köp i appen. Appen fungerar med enheter som kör Android 6.0 och högre.

MiXplorer Silver

Detta är en app med funktioner från File Manager, Archiver, SMB2, Image, Tagger, Metadata och PDF-tillägg som finns tillgängliga i Play Store. Det stöder cirka 19 molntjänsteleverantörer från hela världen, vilket gör det tillgängligt för nästan alla på denna planet. Som du kan förvänta dig kan den också packa upp och packa filer i ett brett utbud av format. Appen kommer också med en RAW- och TIFF-avkodare, som kan vara till stor hjälp för slutarbuggar.

När det gäller användbarhet erbjuder appen surfning med flera flikar, så att du kan se mer innehåll från en skärm. Appen tillåter också skapande av uppgifter som hjälper dig att flytta filer eller göra ändringar i en viss mapp. Du får också ett avancerat sökalternativ som låter dig skanna igenom flera mappar för att hitta önskad fil. Detta är en av de få betalade apparna vi ska prata om på den här listan. För de omfattande funktionerna som det är paket ombord, kommer vi verkligen inte att klaga.

FX File Explorer

Detta är ännu en sekretessinriktad applikation som inte har annonser och inte spårar din användning eller analys. Appen låter dig också skapa sekretessorienterade hemmappar, vilket ger dig tillgång till alla dina filer på ett ögonkast. Vidare visar funktioner som "Användningsvy" hur mycket utrymme varje mapp tar på din lagring. Du kan också komma åt nätverksdatorer som FTP, SSH FTP, WebDAV och Windows Networking med denna mångsidiga app.

När det gäller säkerhet erbjuder utvecklaren krypterad lösenordsnyckel, så att du kan använda ett lösenord för att komma åt nätverk och molntjänster. Det finns en praktisk foto- och videovisning inom FX File Explorer, vilket är i linje med ett gäng andra filhanteringsappar som vi har pratat om hittills. Du hittar också en Shell Script Executor i den här appen. Trots att det är en gratis app har FX File Explorer inga annonser ombord, även om det finns inköp i appen som hjälper dig att låsa upp ytterligare funktioner i appen. Appen fungerar med smartphones som kör Android 4.1 och senare.

Filhanterare av Astro

Detta är en allmänt populär app som de flesta Android-användare kommer att känna till. Appen har dock genomgått några ändringar för att hålla sig uppdaterad med uppgraderingarna som kommer med nyare Android-versioner. Det första du kommer att märka om Astro är den strömlinjeformade designen inklusive de snyggt designade ikonerna. Appen är också extremt praktisk om du vill säkerhetskopiera data till ditt microSD-kort. Synkronisering med dina molntjänster ger dig ett alternativt sätt att frigöra utrymme på din enhet.

Astro är ganska praktiskt för att komprimera ZIP- och RAR-filer också. Med över 50 miljoner installationer säger det sig självt att detta är en av de populära filhanteringsapparna där ute. Det är glädjande att veta att utvecklarna alltid uppdaterar appen för att fixa eventuella buggar eller lägga till nya funktioner. Den senaste uppdateringen var den 17 juni 2020. Ett område där Astro saknar är när det gäller mediaspelalternativ. Men med tanke på mångsidigheten hos Android-plattformen kommer det definitivt inte att bli en dealbreaker för användarna. Denna app är gratis att ladda ner och har inga annonser eller köp i appen.

Amaze File Manager

Detta är en lätt och smidig filhanterare som hjälper dig att vinda igenom alla mappar på din interna lagring eller microSD-kort. Som ni kan gissa är designen baserad på Googles materialdesign, något som vi har sett en hel del appar göra. Amaze File Manager kommer med en egen apphanterare inuti, vilket gör att användare kan avinstallera appar utan att behöva gå över till inställningarna. Användare kan också dra nytta av AES-kryptering och dekryptering av filer, även om detta är begränsat till enheter som kör Android 4.3 och senare.

Appen är kompatibel med molntjänster, men användarna måste installera ett extra plugin för att aktivera detta. Utvecklaren varnar användare från att använda klipp / klistra in från micro SD-kort eftersom du riskerar att förlora dina filer. Det finns några premiumfunktioner här som kräver ett köp i appen. Men de flesta av funktionerna är helt gratis att använda och det finns inga annonser heller. Se till att titta närmare.

ALFile

Detta är en liten filhanteringsapp som inte äter för mycket utrymme på din enhet. Dessutom stöder appen alla versioner av Jellybean, Kitkat, Marshmallow, Nougat och Oreo, vilket täcker ett brett spektrum av kunder. Appen har en Smart Library-funktion som tillåter smart kategorisering av filer som laddats ner från internet, överförs via Bluetooth och så vidare. Det stöder också ett brett utbud av externa lagringsalternativ, inklusive USB OTG, microSD-kort, SD-kort eller en standard USB-flashenhet.

Tack och lov finns stöd för molnlagringstjänster som standard här, så att du snabbt kan titta på dina dokument, foton eller videor och till och med kopiera dem från din telefon eller från den molntjänst du väljer. Denna app kan också användas som filhanterare för Android TV, vilket gör den till ett ganska mångsidigt erbjudande totalt sett. Appen är gratis att ladda ner i Play Store och saknar annonser eller köp i appen. Det är en relativt okänd app där ute, så se till att titta närmare.