11 bästa externa mikrofonen för Android-telefon

Tekniken har utvecklats i hög grad under de senaste åren. Särskilt när det gäller tillbehör och komponenter som går på toppen av smartphones. Mikrofoner är en sådan komponent, så att du kan spela in ljud av hög kvalitet med ingenting annat än din smartphone eller surfplatta. Detta kan också vara till hjälp om du producerar podcast eller videor via din telefon. Men det finns många erbjudanden där ute som kan göra valet något förvirrande för blivande köpare.

ProduktvarumärkenamnPris

comicaComica CVM-VS09 TC-kardioidmikrofonKolla pris på Amazon

NelaholNelahol Professional Lavalier Lapel MicrophoneKolla pris på Amazon

PoP-röstPoP-röst Uppgraderad Lavalier Lapel MicrophoneKolla pris på Amazon

PowerDeWiseAndroid Type-C-mikrofon - Lavalier Mic Type C för AndroidKolla pris på Amazon

BOYATRRS Cardioid Shotgun Microphone för iOS Android SmartphoneKolla pris på Amazon

RovtopRovtop Professional Lavalier Lapel MicrophoneKolla pris på Amazon

AmazonBasicsAmazonBasics Kondensator Smartphone MicrophoneKolla pris på Amazon

PALADOUPaladou Lavalier mikrofon för iPhone Android SmartphonesKolla pris på Amazon

RodeRode smartLav + Omnidirectional Lavalier MicrophoneKolla pris på Amazon

MaoñoMAONO Lavalier-mikrofon, dubbla Lav-Lapel-mikrofonerKolla pris på Amazon

HotecHotec Wireless Lapel / Lavalier och headsetmikrofonsystemKolla pris på Amazon

* Länkar i den här tabellen innehåller affiliate-länkar, vilket innebär att du inte får någon extra kostnad, vi kommer att tjäna en provision om du klickar genom länken och gör ett köp. Tack för ditt stöd. För mer information, besök vår sida om sekretesspolicy.

Därför beslutade vi att prata om några av de bästa externa mikrofonerna som finns tillgängliga för Android-telefoner. De flesta externa mikrofoner använder 3, 5 mm hörlursuttag för att ansluta till en telefon, men vi kommer också att prata om några andra alternativ. Så låt oss ta en titt.

11 bästa externa mikrofonen för Android-telefon

Comica CVM-VS09 TC

Detta är en utmärkt extern mikrofon för din Android-enhet med tanke på vilken typ av funktioner som den kommer med. För det första är det viktigt att nämna att den här mikrofonen använder USB C-porten på din smartphone för att aktivera funktioner. Detta gör den kompatibel med nästan alla Android-smarttelefoner som säljs på marknaden idag, även om du använder en telefon med en traditionell mikro-USB-port, har du turen. När det gäller mikrofonens funktioner packar den ett hörlursuttag för att ansluta hörlurarna när du spelar in ljudet.

En av de bästa funktionerna här är det faktum att mikrofonen kan roteras upp till 180 grader, och tack vare den kraftfulla mikrofonenheten kan den samla ljud från hela rummet oavsett avstånd. Företaget erbjuder en vindmuff med denna lilla mikrofon för att hjälpa dig spela in distorsionsfritt ljud även utomhus. Förutom att kräva en USB C-port, måste du också vara åtminstone Android 5.0 för att använda den här mikrofonen. Trots sin lilla yttre har tillverkaren lyckats packa in en dedikerad mute-knapp på enheten. Det finns också en liten LED-indikator som berättar om mikrofonstatusen.

Kolla pris på Amazon

Nelahol Lavalier Lapel Microphone

Den här mikrofonen är byggd för att hålla kvar. Den levereras med en inbyggd metallskärmad kabel samt en elektromagnetisk störningsbeständig ledning. Detta är ovanpå vindreduceringstekniken designad av företaget. När det gäller funktionerna har denna externa mikrofon alla baser täckta. För att göra sakerna ännu bättre ger företaget ett vindtät skydd med mikrofonen. Genom att titta på innehållet i denna produkt verkar det som om det är designat för professionella innehållsproducenter som podcasters eller videoproducenter.

Den använder ett 3, 5 mm hörlursuttag för att ansluta till din smartphone eller surfplatta, vilket gör den kompatibel med ett brett utbud av enheter, inklusive äldre Android-telefoner. Om du har en telefon med en USB C-port kan du behöva en adapter för att aktivera kompatibilitet. Mikrofonen levereras också med flera adaptrar för att göra det lättare att ansluta den till icke-kompatibla enheter. Mikrofonen levereras också med en oklanderlig brusavbrottsteknologi som standard.

Kolla pris på Amazon

PoP-röst Omnidirectional Condenser Mic

Detta är en Lavalier-mikrofon som innebär att du kan klämma fast den på kläderna för att få fri ljud. Detta gör den idealisk för podcast och andra ljudinspelningar. Kabellängden är 6, 5 fot, vilket gör den lämplig för praktiskt taget alla miljöer. Den använder ett 3, 5 mm hörlursuttag för att ansluta till telefoner, så du behöver en adapter om din telefon inte har porten. Mikrofonen levereras också med vindljuddämpare i tre färger som håller bullret nere till ett minimum, särskilt under inspelning utomhus. Förutom att arbeta med telefoner kan denna mikrofon också fungera med datorer tack vare en dedikerad adapter som erbjuds med produkten.

Eftersom den litar på din telefon för ström behöver den inte batterier av något slag. Men långvarig användning kommer utan tvekan att ta en avgift på batteriets prestanda för din telefon. Den här mikrofonen är ganska enkel vad gäller funktionalitet. Det är förmodligen anledningen till att vi inte ser ett hörlursuttag eller ens en ljudknapp på detta erbjudande. Men om du har en låg budget och överväger en mikrofon som uppfyller alla krav, kommer detta erbjudande att gå bra. Se till att titta närmare på den här produkten på Amazon.

Kolla pris på Amazon

PowerDeWise Lavalier Mic

Detta är ännu en mikrofon som fästs på dina kläder och ger dig friheten att gå runt med den utan att behöva hålla i den. Den använder en 3, 5 mm-anslutning, och företaget erbjuder till och med en adapter för USB C-enheter, vilket möjliggör anslutning med nästan alla Android-enheter som för närvarande är i omlopp. När det gäller prestanda kan denna mikrofon göra ett bra jobb med att spela in distorsionsfritt ljud både inomhus och utomhus. Företaget erbjuder också en Y-Connector som låter dig ansluta två mikrofoner samtidigt.

Detta är ett utmärkt erbjudande som är värt din uppmärksamhet. Det kan inte bara prestera bättre än de flesta externa mikrofoner, utan det går också lätt på dina plånböcker. Tyvärr finns det inga färgalternativ här och mikrofonen säljs i en ensam svart variant. Mikrofonen kräver inga ytterligare inställningar och är ett enkelt plug and play-alternativ.

Kolla pris på Amazon

BOYA A7H

Detta är en utmärkt mikrofon för professionell ljudinspelning med din telefon. Inte bara kan den göra ett bättre jobb än din telefonmikrofon, utan den kan också överträffa de flesta externa mikrofoner inom detta område. Den ansluts till 3, 5-tals hörlursuttag på din smartphone, och med en adapter bör den vara kompatibel med i stort sett alla Android- eller iOS-enheter där ute. Den levereras också med en justerbar monteringsfäste som ger användarna frihet att röra sig runt mikrofonen som de tycker är lämpliga.

Den här mikrofonen körs helt på egen hand utan att det behövs några batterier. Men eftersom det är tekniskt anslutet till din telefon, kanske du vill hålla ett öga på enhetens batteritid. För att skydda ljudkvaliteten och för att säkerställa att det inte finns några störningar i ljudet tillhandahåller tillverkaren också en vindmuff med företagets varumärke på toppen. En mikrofon som denna kan vara mycket användbar för podcasters såväl som Facebook, Instagram eller YouTube live-sändningar. Den kan inte fästas på dina kläder, så du måste hålla telefonen nära dig för att få bästa ljudinspelning. Företaget erbjuder 12 månaders garanti med denna produkt.

Kolla pris på Amazon

Rovtop Omnidirectional Condenser Mic

Detta är en budgetvänlig lavalier mikrofon som fästs på dina kläder för enkel åtkomst. Den levereras med tre ljuddämpare som ger utmärkta prestanda även när du spelar in utomhus. Detta använder en konventionell 3, 5 mm-anslutning och är därför kompatibel med de flesta äldre enheter. Företaget erbjuder en PC-adapter med den här mikrofonen, även om det inte finns någon USB C-adapter här. Så om du äger en Android-smarttelefon med en USB C-port, måste du använda adaptern från telefonproducenten.

En av de bästa funktionerna med just denna mikrofon är att kabeln kan utökas till 157 tum, vilket gör den till en av de längsta kablarna som finns för moderna externa mikrofoner. Rovtop tillhandahåller flera tillbehör för kameraentusiaster såväl som videoproducenter inklusive ringljus och vidvinkellinser. Så om du letar efter en extern mikrofon som kan tåla tidens test och erbjuda det bästa när det gäller prestanda, borde detta erbjudande från Rovtop vara högt upp på din lista.

Kolla pris på Amazon

AmazonBasics Kondensator Smartphone Microphone

Amazon marknadsför flera mobil-, PC- och TV-tillbehör under sitt AmazonBasics-märke. Dessa är tillverkade av pålitliga tillverkare och har löfte om Amazons unika support. När det gäller funktioner är detta dock lika grundläggande som det kommer. Den har ett 3, 5 mm uttag vilket innebär att den kommer att vara kompatibel med de flesta Android-smartphones och surfplattor. Du behöver dock en adapter om din telefon inte har ett dedicerat hörlursuttag. En mikrofon som denna ger dig möjlighet att spela in ljud av hög kvalitet medan du tar video från telefonens kamera.

Som du kan förvänta dig är detta en plug and play-enhet vilket betyder att den inte kräver någon form av programvara för att fungera. Den har inte heller batterier, så du kan använda det när du vill. Det kan dock leda till att telefonens batteri tappas snabbare än vanligt, så se till att hålla ett öga på det. Mikrofonen åtföljs också av en vindmuff för att hjälpa till med inspelningar utomhus. Denna produkt levereras med 12 månaders garanti. Se till att kolla in den här externa mikrofonen på Amazon.

Kolla pris på Amazon

Paladou Lavalier mikrofon

Detta är ännu en mikrofon som fästs på dina kläder och kommer med en extra lång 76-tums kabel, så att du kan gå runt fritt medan du spelar in ljud. Det som också är intressant med den här mikrofonen är att den är kompatibel med ett brett utbud av enheter inklusive smartphones, surfplattor, DSLR-kameror såväl som datorer. Den använder en 3, 5 mm-anslutning för att para ihop med smarttelefonen. Så om du äger en smartphone utan hörlursuttag måste du överväga att investera i en adapter om du inte redan har gjort det.

Företaget erbjuder också en Y-kontakt och två vindmuffar med denna mikrofon som gör detta till ett mångsidigt erbjudande totalt sett. Mikrofonen är idealisk för både YouTube-skapare och podcasters. Företaget är tillräckligt vänligt för att inkludera en PC och kameradapter med den här mikrofonen. Företaget erbjuder 1 års garanti med denna produkt. Den levereras också med en praktisk väska / påse som hjälper dig att bära din mikrofon med dig. Trots det stora utbudet av funktioner och tillbehör som den erbjuder kommer den här mikrofonen att gå lätt på dina plånböcker.

Kolla pris på Amazon

Rode smartLav + Omnidirectional Lavalier Microphone

Rode är ett välkänt företag inom ljudsegmentet. Företaget tillverkar också högkvalitativa externa mikrofoner för smarttelefonanvändare. SmartLav + är en av de bästa du kan komma ut där tack vare en kombination av funktioner. Den har inte för många tillbehör eller bilagor och använder helt enkelt 3, 5 mm hörlursuttag på din smartphone eller surfplatta. Företaget anger inte om den här mikrofonen ska vara kompatibel med USB C-adaptrar som krävs på telefoner utan hörlursuttag.

Rode använder en Kevlar-förstärkt kabel här för att se till att den är hållbar under normala användningsförhållanden. Produkten använder en diskret 4, 5 mm mikrofon och åtföljs av vindmuffar också. Dessutom är den här mikrofonen kompatibel med alla appar på din smartphone som stöder ingång från hörlursuttaget. Rode erbjuder också en bärande soffa med den här produkten. Som är fallet med topp externa mikrofoner, kommer detta erbjudande från Rode också med 12 månaders garanti.

Kolla pris på Amazon

Maono Lavalier mikrofon

Denna mikrofon levereras med två uppsättningar lavalierande mikrofoner med en borttagbar, vilket ger dig maximal flexibilitet när det gäller inspelning. Detta gör det också enkelt att spela in ljud från flera källor samtidigt. Vad som är ännu bättre är att den här mikrofonen har ett extra ljuduttag som kan användas för hörlurar. Detta innebär i princip att du kan ansluta hörlurarna och lyssna på det inspelade ljudet utan att koppla bort mikrofonen. Den levereras med en 3, 5 mm stift, vilket gör den kompatibel med alla moderna enheter med hörlursuttag. Inga adaptrar levereras med den här produkten, så du måste få din egen. Företaget erbjuder 6 månaders garanti med denna produkt.

Kolla pris på Amazon

Hotec Wireless Lapel / Lavalier Microphone System

Denna mikrofon är bättre lämpad för stora evenemang eftersom den kan fungera helt trådlöst. Den har inte utökade kablar men använder en sändare för att vidarebefordra signalen till sin mottagare. Du kan lägga till detta till din smartphone genom att ansluta den direkt till 3, 5 mm ljuduttaget eller med 6, 5 mm adapter som medföljer mikrofonen. Å andra sidan kan detta också användas med både datorer och professionell musikutrustning som blandare eller ett PA-system.

Kunderna kan också välja mellan 64 valbara UHF-frekvenser som kan erbjuda stabil signalöverföring. Detta är också den enda trådlösa mikrofonen på vår lista, vilket gör det definitivt värt att kolla in. Batterierna på mottagarenheten och sändaren är laddningsbara.

Kolla pris på Amazon

ProduktvarumärkenamnPris

comicaComica CVM-VS09 TC-kardioidmikrofonKolla pris på Amazon

NelaholNelahol Professional Lavalier Lapel MicrophoneKolla pris på Amazon

PoP-röstPoP-röst Uppgraderad Lavalier Lapel MicrophoneKolla pris på Amazon

PowerDeWiseAndroid Type-C-mikrofon - Lavalier Mic Type C för AndroidKolla pris på Amazon

BOYATRRS Cardioid Shotgun Microphone för iOS Android SmartphoneKolla pris på Amazon

RovtopRovtop Professional Lavalier Lapel MicrophoneKolla pris på Amazon

AmazonBasicsAmazonBasics Kondensator Smartphone MicrophoneKolla pris på Amazon

PALADOUPaladou Lavalier mikrofon för iPhone Android SmartphonesKolla pris på Amazon

RodeRode smartLav + Omnidirectional Lavalier MicrophoneKolla pris på Amazon

MaoñoMAONO Lavalier-mikrofon, dubbla Lav-Lapel-mikrofonerKolla pris på Amazon

HotecHotec Wireless Lapel / Lavalier och headsetmikrofonsystemKolla pris på Amazon

* Länkar i den här tabellen innehåller affiliate-länkar, vilket innebär att du inte får någon extra kostnad, vi kommer att tjäna en provision om du klickar genom länken och gör ett köp. Tack för ditt stöd. För mer information, besök vår sida om sekretesspolicy.