10 effektiva sätt att spara batterilivslängd på din Apple iPhone XR

Mobila konsumenter har introducerats till olika sociala mediemiljöer, spel, filmer, musik och bland andra som är tillgängliga när och var vi än går. Men de flesta, om inte alla smarttelefonanvändares dilemma är att deras telefons batteri tappas omedelbart. Även om Apples senaste smarttelefonvarianter som iPhone XR är utrustade med lång livslängd batterilivslängd, gör kraftig användning som att hålla appar öppna och kör det oundvikligt för några av dessa iPhoner att uppleva snabbt batteriladdning.

I den här artikeln har jag lagt upp olika tekniker för att spara batteritiden för iPhone XR-handenheten. Denna information syftar till att hjälpa de som använder enorma appar, strömmande videor och spelar videospel på iPhone. Läs vidare för att lära dig hur du sparar lite energi och utnyttjar din iPhone XRs batteritid maximalt.

Batterisparande och optimeringstips

Nedan finns de energisparande knepen som hjälper till att hålla ditt iPhone XR-batteri längre även utan att minimera telefonanvändningen.

Första metoden: Installera den senaste iOS-versionen för din iPhone XR.

Vi visste lite att uppdatering av din iPhone: s operativsystem till den senaste versionen inte bara kommer att förbättra olika telefonfunktioner och göra felfixar, utan också hjälper till att förbättra telefonens batteritid. Om din telefon inte är inställd på automatiska uppdateringar kan du alltid kontrollera den aktuella programvaran för din telefon genom att navigera genom inställningsmenyn. Här är hur:

 1. Gå till hemskärmen och gå till Inställningar .
 2. Välj Allmänt .
 3. Klicka på Programuppdatering .
 4. Om en ny OS-version är tillgänglig trycker du på Ladda ner och installera .
 5. När du uppmanas att ange ditt lösenord för att fortsätta.
 6. Tryck på Godkänn för att bekräfta.

Starta om iPhone när uppdateringsinstallationen är klar. Om du gör det kommer dumpa skräpfiler som lagras i det interna minnet och på samma sätt uppdateras appar och systemtjänster.

Den andra metoden: Minska skärm och ljusstyrka.

Skärmens ljusstyrka och tidsavbrott på skärmen hör också till de faktorer som är kopplade till telefonens batteriförbrukning. Ju ljusare skärmen är, desto mer batteri eller ström förbrukas. Med det sagt rekommenderas det att minska skärmens ljusstyrka på din enhet. För att justera skärmens ljusstyrka på din iPhone XR, följ bara dessa steg:

 1. Gå till hemskärmen och gå till Inställningar .
 2. Välj Display & Ljusstyrka .
 3. Tryck och dra skjutreglaget för att justera ljusstyrkan. Ju lägre, desto bättre.
 4. Klicka sedan på Auto-Lock .
 5. Välj en minimal tid för det automatiska låset.

När det gäller tidsgränsen för skärmen rekommenderas att ställa in den kortaste tidslängden för din iPhone-skärm att dimma eller låsas.

Tredje metoden: Aktivera automatisk ljusstyrka.

Om du slår på automatisk ljusstyrka låter din telefon automatiskt justera skärmens ljusstyrka beroende på den aktuella ljusnivån i omgivningen. Om du ställer in din iPhone så att det fungerar så sparar du tid från att konfigurera skärminställningarna när du använder din telefon i olika miljöer. Följ stegen nedan för att aktivera automatisk ljusstyrka på din iPhone XR.

 1. Gå till hemskärmen och gå till Inställningar .
 2. Välj Allmänt .
 3. Klicka på Tillgänglighet .
 4. Klicka sedan på Visa boende .
 5. Tryck på indikatorn för att aktivera automatisk ljusstyrka .

Fjärde metoden: Stäng av Wi-Fi, Bluetooth och trådlösa tjänster när de inte används.

Att aktivera Wi-Fi endast när det behövs hjälper mycket när det gäller batteribesparing. Det tros förlänga batteritiden betydligt. Det finns många sätt att stänga av trådlösa tjänster på din enhet. Du kan inaktivera funktionerna individuellt eller samtidigt.

För att inaktivera Wi-Fi på din iPhone XR, se följande steg:

 1. Gå till hemskärmen och gå till Inställningar .
 2. Klicka på Wi-Fi.
 3. Växla Wi-Fi-omkopplaren för att slå på / stänga av den.

Så här avaktiverar du Bluetooth på din iPhone XR:

 1. Gå till hemskärmen och gå till Inställningar .
 2. Tryck på Bluetooth.
 3. Växla Bluetooth-omkopplaren för att slå på / stänga av den.

Om du vill inaktivera alla trådlösa radioapparater inklusive mobilnätverksanslutning på din iPhone XR kan du istället använda flygplansläget. Så här fungerar det:

 1. Tryck på Inställningar på hemskärmen.
 2. Tryck på flygplansläge.
 3. Växla Airplane Mode-omkopplaren för att slå på funktionen.

När den är aktiverad stängs telefonens trådlösa funktioner som Wi-Fi, Bluetooth och mobila nätverk av.

Efter några sekunder växlar du igenom Airplane Mode-omkopplaren för att aktivera trådlösa funktioner på din iPhone.

Gör det alltid till en vana att stänga av dessa funktioner när de inte används, eftersom det kan bromsa batteriets tappning, särskilt när din telefon fortsätter att söka efter tillgängliga nätverk.

Femte metoden: Stäng av Location Services när den inte används.

Att ha dessa funktioner aktiverade på din telefon kan också utlösa snabbt tömning av telefonens batteri. Därför rekommenderas det också att stänga av dem när de inte används. Bortsett från att spara batterilivslängd förhindrar det att avaktivering av lokationstjänster också processorn från att bli utmattad eftersom den kan vila från att synkronisera mellan servrar när du använder platsaktiverade appar och tjänster på din enhet. Dessa alternativ kan inaktiveras från telefonens inställningsmeny. Så här kommer du dit:

 1. Gå till hemskärmen och gå till Inställningar .
 2. Rulla ner och tryck på Sekretess .
 3. Klicka på Platstjänster .
 4. Växla switch-indikatorn för att stänga av Location Services .
 5. Tryck på Stäng av för att bekräfta.

Du kan också välja " Medan du använder " alternativ för alla appar istället för att stänga av dem. Om du gör det aktiveras bara GPS / Location-tjänster endast för de appar som för närvarande används.

Sjätte metoden: Aktivera låg effektläge på din iPhone XR.

När din iPhone XRs batteri blir för lågt, blir du tillfrågad om du vill slå på Low Power-läget eller inte. Om du befinner dig i ett fall som du dåligt behöver använda din telefon men batteriet är kritiskt lågt kan du ställa in telefonen så att den går in i låg effektläge. När det är aktiverat hjälper det dig att spara batteriet genom att minska ljusstyrkan, animationen och bakgrundsuppgifterna på din telefon.

Du kan starta kontrollcentret genom att svepa nedåt från det övre högra hörnet. Eller så kan du också göra det genom inställningarna på din iPhone XR.

 1. Gå till hemskärmen och gå till Inställningar .
 2. Välj Kontrollcenter .
 3. Klicka på Anpassa kontroller .
 4. Klicka sedan för att lägga till läget för låg effekt.

Den enda nackdelen med att aktivera låg effektläge är att vissa av dina iPhone-funktioner kanske inte är tillgängliga eller begränsade. På den positiva anmärkningen kan du fortfarande använda telefonens grundläggande nyckelfunktioner som att ringa och sms. Definitivt bättre än att vara helt offline eller inte nås.

Sjunde metoden: Kontrollera och hantera dina appar.

Många fall av problem med batteriladdning är kopplade till falska appar och tjänster. Om du tror att detta inträffar för din iPhone XR kan du försöka ta reda på vilka från dina appar som fungerar och förbrukar det mesta av kraften. Så här får du åtkomst till och hanterar dessa inställningar på din iPhone XR:

 1. Gå till hemskärmen och gå till Inställningar.
 2. Välj sedan Batteri .

Från den här menyn kan du navigera till vissa flikar och avsnitt som visar vilka appar som förbrukar hur mycket av din iPhone-batteri. Om du hittar en ovanlig batteriförbrukning av en app, är det när du behöver hantera den appen för att minimera eller optimera batteriförbrukningen.

Åttonde metoden: Inaktivera Uppdatera bakgrundsapp.

Olika appar uppdateras regelbundet och uppdateras även om de inte används. Detta är vanligtvis fallet för iPhones med automatisk uppdatering av bakgrund är aktiverad. Att ställa in telefonen på detta sätt kan leda till snabb batteriförbrukning. Som upplösning rekommenderas att inaktivera uppdatering av bakgrundsprogram. Så här görs:

 1. Gå till hemskärmen och gå till Inställningar .
 2. Klicka sedan på Allmänt .
 3. Välj Bakgrundsapp Uppdatera och slå omkopplarindikatorn för att stänga av den.

Nionde metoden: Stäng av "Push" -aviseringar för e-posttjänster.

En av apparna som ofta uppdateras är den förinstallerade Mail-appen på din iPhone XR. Detta händer när e-postappen försöker hålla synkroniserad med e-postservern. Även om detta anses vara en viktig rutin, kan det också bidra till att snabbt ladda batteriet. När du ställer e-postmeddelandet till " Push " kommer detta att kontrollera och ladda ner e-postmeddelanden i realtid, vilket uppenbarligen kommer att konsumera det mesta av din batteritid. Hämta däremot kommer att kolla och ladda ner nya e-postmeddelanden var 15: e minut, vilket innebär att endast minimal batterikraft kommer att användas. Som upplösning kan du konfigurera dina enhetsinställningar genom att anpassa dina e-postkonton för att kontrollera om nya e-postmeddelanden bara är aktiverade. Följ stegen för att anpassa dessa e-postinställningar på din iPhone XR:

 1. Gå till hemskärmen och gå till Inställningar .
 2. Välj Konton och lösenord .
 3. Klicka på Hämta nya data.
 4. Välj sedan Hämta för varje konto (om du har flera e-postmeddelanden i din Mail-app)

Tionde metod: Stäng av automatiska nedladdningar

Automatiska nedladdningar är också en av de faktorer som är knutna till problem med batteriladdning i mobila enheter. Även om denna inställning av din iPhone för automatisk nedladdning av uppdateringar kan du spara tid och ansträngning från att ladda ner och uppdatera appar, är det också bland orsakerna till varför din telefon lätt går tom.

 1. Gå till hemskärmen och gå till Inställningar .
 2. Välj Apple ID-huvudet överst på skärmen.
 3. Välj sedan iTunes & App Store.
 4. Välj alternativet för att stänga av automatiska nedladdningar för appar som du inte behöver uppdatera automatiskt.

Och det täcker allt i den här guiden. Hoppas att detta hjälper dig att spara batteri på din iPhone XR när du behöver sträcka återstående ström.

Skicka gärna ett e-postmeddelande om du behöver hjälp med att fixa batteri- eller strömrelaterade problem med din iPhone XR. Ge oss bara alla viktiga detaljer om problemet så att vi kan använda dem som referens när vi hittar potentiella lösningar.

Jag hoppas att detta sätt att lägga till har hjälpt dig på ett eller annat sätt. Snälla hjälp oss att sprida ordet genom att dela detta inlägg till dina vänner eller personer som också kan ha liknande problem. Tack för att du läser!