10 bästa USB-C-flashenheter 2020

Låt oss inse det, USB har legat bakom länge. Först nyligen anlände USB C till scenen. Detta har något revolutionerat datorer och till stor del Android-smartphones. Med tanke på att fler Android-telefoner nu levereras med USB C-kortplatser, gör detta dem också kompatibla med USB C-flashenheter. Dessa är inte bara supersnabba vid dataöverföring, utan de ger dig också möjlighet att spara lite utrymme från din telefon. Det bästa av allt är att de är ganska kostnadseffektiva.

ProduktvarumärkenamnPris

SanDiskSanDisk Ultra 128 GB Dual Drive USB Type-C (SDDDC2-128G-G46)Kolla pris på Amazon

SamsungSamsung Duo Plus 256 GB - 300 MB / s USB 3.1 Flash Drive (MUF-256DB / AM)Kolla pris på Amazon

sunswansunswan USB-flashenheterKolla pris på Amazon

MECOTyp C Flash Drive, MECO 32GB 2 i 1 OTG USB CKolla pris på Amazon

KexinKEXIN 128 GB USB C Flash Drive USB 3.0Kolla pris på Amazon

KingstonKingston Digital 128 GB Data Traveler Micro Duo USB 3C Flash DriveKolla pris på Amazon

mosDARTMOSDART 64 GB Typ C Dual Flash DriveKolla pris på Amazon

OUYUI128 GB Memory StickKolla pris på Amazon

SYNTECHSyntech USB C till USB-adapterKolla pris på Amazon

* Länkar i den här tabellen innehåller affiliate-länkar, vilket innebär att du inte får någon extra kostnad, vi kommer att tjäna en provision om du klickar genom länken och gör ett köp. Tack för ditt stöd. För mer information, besök vår sida om sekretesspolicy.

Med detta i åtanke bestämde vi oss för att prata om några USB C-flashenheter som kunde underlätta dina smärta som rör begränsat lagringsutrymme. För de som redan har en standard USB 3.0-flashenhet finns det ett par adaptrar som vi också pratar om. Så utan att vänta längre, låt oss komma till vår lista.

10 bästa USB-C-flashenheter 2020

SanDisk Ultra (128 GB)

SanDisk behöver ingen introduktion på marknaden för USB-flashenheter. Företaget har funnits länge och har tillsammans med en handfull andra företag ganska mycket dominerat marknaden. Detta speciella erbjudande har 128 GB lagringsutrymme och en kompakt design som gör att du enkelt kan bära det runt. Detta är idealiskt lämpligt för smartphones och surfplattor med en USB C-plats eftersom det direkt kan frigöra mycket lagringsutrymme. Det bästa är att SanDisk erbjuder just detta erbjudande i flera lagringsvarianter, så att du kan välja den som passar dina behov bäst. Det finns även ett alternativ på 256 GB om du behöver mer lagringsutrymme än vanligt. Trots att arbeta med Android-smartphones är det främsta målet, kan det också vara perfekt med USB C-datorer, vilket erbjuder snabba dataöverföringshastigheter precis som på en smartphone.

Konstruktionen gör att kontakten kan dras tillbaka med en svepmekanism på flashenheten, vilket är bekvämt och kan också spara utrymme. Med tanke på att det är lite chunkier än konventionella flash-enheter kan det vara svårt att använda detta med robusta och hårda fodral på din smartphone. Det är också värt att notera att Ultra levereras med en USB 3.0-kontakt också, så att du enkelt kan växla mellan dagens Android-smartphones och konventionella datorer med USB 3.0-portar. Denna speciella aspekt gör den till en mycket kapabel flash-enhet och definitivt värt att kolla in, särskilt med tanke på alternativen som erbjuds.

Samsung Duo Plus (256 GB)

I likhet med SanDisk Ultra, kommer Duo Plus från Samsung med både en USB 3.0 och en USB C-kontakt, så att du direkt kan växla mellan två anslutningsportar. Denna flashenhet finns i flera lagringsvarianter, från 16 GB till 256 GB, så det finns många alternativ att erbjuda här. Som är fallet med de flesta flashenheter, kommer den här också med en nyckelring för att göra den immun mot stöld eller förlust. Samsung påstår också att denna flashenhet är vattentät, stötsäker, röntgenbeständig och temperatursäker, som täcker nästan allt som en flashenhet kan stöta på under sin livstid.

Med USB C-datahastigheter på upp till 300 MB / s rekommenderas Duo Plus definitivt att ladda ner lite av multimediainnehållet på din USB C-smartphone. Designen är ganska kompakt och designen i två toner hjälper dig att fastställa vilken del som kommer ut. Det är ganska lätt också. Om det är en sak att klaga på här är det skrivhastigheterna. Även om flashenheten kan läsa ombord innehåll ganska snabbt, kan lägga till nytt innehåll vara ganska långsamt. Detta är förvånande med tanke på att vissa äldre flash-enheter fungerar ganska bättre än Duo Plus. Med undantag för denna enda varning har Duo Plus alla sina baser täckta. Samsung erbjuder fem års begränsad garanti för Duo Plus-flashenheten.

Sunswan 3-i-1 USB C-flashenhet (128 GB)

Det här ser kanske inte så mycket ut, men den typ av funktioner som den erbjuder som standard är ganska häpnadsväckande. Till att börja med är den kompatibel med iPhones, Android-enheter såväl som datorer - den trifekta som de flesta tillverkare av flashenheter ser ut att täcka. Detta är möjligt tack vare en dedikerad Lightning-port, en USB 3.0-port och en USB C-port. Det här är en plug and play-enhet, vilket i princip innebär att den inte kräver att drivrutiner ska användas på din Android-enhet eller datorer. iPhone-användare måste dock installera en app som heter UTools innan de använder den här produkten. Företaget erbjuder denna flash-enhet i en 128 GB lagringsvariant och det finns inga andra varianter att välja mellan. Företaget lovar läshastigheter på 80 MB / s och skrivhastigheter på 40 MB / s med USB 3.0-kontakten, vilket är ganska anständigt.

Där en enhet som denna kan komma till nytta är när du vill titta på något från din telefon på en större skärm. Den enkla snap-designen låter dig välja exakt vilket kontakt du vill ha. Kunder kan dock stöta på problem när de försöker ladda ner DRM-skyddad musik, så se till att hålla sig borta från det. Det här problemet gäller iTunes-musikfiler på din dator. Vissa Android-kunder kan behöva kontrollera om deras telefon är OTG-aktiverad innan de använder den här enheten. Medan du bara kan välja mellan en lagringsvariant, erbjuder företaget flashenheten i tre attraktiva färger - svart, rosa och silver. Med tanke på flash-enhetens art kan det behöva skyddas mot exponering för vatten.

MECO 2-i-1 Flash C-enhet (32 GB)

Detta är ännu en tilltalande 2-i-1-flashenhet som gör sakerna enkla. Designen är direkt slående och det är ganska förvånande att en liten enhet kan innehålla två fulla USB-kontakter. När det gäller lagringsvarianter erbjuder företaget bara 32 GB och 64 GB modeller, vilket något begränsar räckvidden. Medan USB C-porten på flashenheten gör den direkt kompatibel med dagens Android-smartphones, gör den gamla USB 3.0-porten möjlighet att interagera med äldre enheter (mestadels datorer) med USB 3.0-portar. Eftersom detta är ett plug and play-erbjudande finns det inga behov av drivrutiner. Du ansluter helt enkelt till din smartphone eller dator och kommer igång.

Medan USB C-överföringshastigheter förväntas bli snabba här, kan bärbara datorer möta långsamma överföringshastigheter, särskilt om du använder USB 3.0-porten. Men eftersom flash-enhetens främsta syfte är att fungera som en bärbar lagringsenhet, kommer den att tjäna mobila användare bättre på lång sikt. Mekanismen för att växla mellan USB C och USB 3.0 är ganska enkel och tar inte för mycket ansträngning, vilket gör den till en av de bästa 2-i-1-flashdrivarna där ute. Liksom några andra flash-enheter på denna lista är detta erbjudande tåligt mot vatten, röntgenstrålar och temperatur. Flash-enheten säljs i en tilltalande silverfärg utan andra modeller att erbjuda.

KEXIN USB C Flash Drive (128 GB)

Detta är ännu en smart designad USB C-flashenhet som också är bakåtkompatibel med USB 3.0- och USB 2.0-enheter. Detta är en plug-and-play-flashenhet, så du behöver inte installera några drivrutiner, även om du använder detta på en dator. Flash-enheten är formaterad i EXFAT, vilket främst beror på att de flesta datorer och Android-smartphones använder detta format. Det rekommenderas att hålla detta oförändrat eftersom det kan påverka dess funktionalitet till stor del. Denna flashenhet är också motståndskraftig mot temperatur, vatten och röntgenstrålar, så du bör inte ha några problem som passerar detta genom vanliga flygplatskanningsmaskiner.

Detta erbjudande från Kexin börjar från 16 GB och kan sträcka sig helt upp till 128 GB, så det finns mycket att välja mellan för kunderna. Företaget hävdar att detta erbjudande ger läshastigheter på 120 MB / s och skrivhastigheter på cirka 30 MB / s, vilket är vad vi förväntar oss av de flesta USB C-kontakter. Hastigheterna kommer dock att vara drastiskt långsammare med USB 3.0-kontakten, särskilt om du ansluter den till en äldre USB 2.0-port. Vinnaren för oss här är designen, som perfekt döljer USB 3.0-kontakten. Det finns också en framträdande nyckelring på den här flashenheten, så att du inte tappar den av misstag. Se till att titta närmare.

Kingston Data Traveler Micro Duo 3C (128 GB)

Kingston är ännu en populär tillverkare av lagringsenheter, och dess Micro Duo har möjlighet att ansluta både USB 3.0 och USB C-enheter, vilket är ganska i nivå med flera andra erbjudanden på denna lista. Det som omedelbart slår är det faktum att det kommer med en relativt liten faktor, vilket gör det mer benäget att förlora. Detta kan dock åtgärdas genom att ansluta flashenheten till din nyckelring. Samtidigt som USB C lovas att erbjuda snabba datahastigheter, kan USB 3.0-anslutningen på denna flashenhet erbjuda läshastigheter på 100 MB / s och skrivhastigheter på 15 MB / s.

Företaget erbjuder denna flashenhet i lagringsvarianter 32, 64 och 128 GB. Designen är ganska minimalistisk och genomskinlig, så att du kan se båda kontakterna samtidigt. Medan USB C-porten här är utformad för att fungera med Android-smartphones kan den också fungera sömlöst med USB C-bärbara datorer. Eftersom lagringsutrymmet förblir detsamma oavsett vilket kontakt du använder, kan du överföra filer från en enhet till en annan på nolltid. Tyvärr verkar den här tumenheten inte vara vattenbeständig, så det rekommenderas att du håller detta säkert i din väska om det regnar ute. Windows- eller Mac-användare behöver inte installera ytterligare drivrutiner för att använda den här flashenheten. Med stöd av sitt löfte om kvalitetsprodukter erbjuder Kingston en 5-års begränsad garanti med Micro Duo.

MOSDART (64 GB)

Detta är en vackert designad USB C-flashenhet som också är en 2-i-1, vilket innebär att den också har en standard USB 3.0-port för användning med datorer och bärbara datorer. Företaget erbjuder flera lagringsvarianter, även om endast 64 GB-varianten finns i lager just nu. Varje kontakt har sin egen täckning tillsammans med en nyhetskedja som kan hjälpa dig att fästa detta till dina nycklar. Det är viktigt att notera att även om USB C-porten fungerar med nästan alla enheter, är den inte kompatibel med 2020 iPad Pro.

En praktisk bärbar flash-enhet som denna kan vara mycket användbar om du vill överföra filer från en enhet till en annan. Men kunderna kommer att upptäcka att läshastigheterna är ganska höga, men skrivhastigheterna kan påverkas något när de är på OTG-anslutningen till en smartphone. Detta erbjudande kommer också med LED-indikatorer som tänds när flashenheten är ansluten till en enhet. Företaget erbjuder denna praktiska flash-enhet i röda och svarta varianter. Kunder har också rätt till ett års begränsad garanti när de köper denna enhet.

OUYUI 128 GB Flash Drive (128 GB)

Detta är ett 3-i-1-erbjudande som är ganska likt en flash-enhet vi talade om tidigare på den här listan. Emellertid verkar designen här vara mer robust och sannolikt stå tidens test. Kunderna har en standard USB 3.0-port, en blixtport för Apple-enheter och en USB C-port för Android-enheter eller till och med kompatibla datorer. Företaget hävdar att denna flashenhet kan nå skrivhastigheter på 40 MB / s och läshastigheter på 80 MB / s, vilket verkar ganska anständigt för en bärbar enhet.

För dem som är berörda av säkerhet påstår säljaren också att flashenheten har både kryptering och Touch ID-stöd på iPhones, vilket underlättar smärtan något även om din flash-enhet är stulen eller förlorad. Även om du inte behöver installera några drivrutiner för Android eller PC, måste iPhone-användare ladda ner en app som heter CooDisk, vilket gör att du fritt kan använda flash-enhetens funktioner.

Android-användare kanske vill kontrollera om OTG-alternativet är aktiverat i enhetsinställningarna. Precis som med den andra flexibla flashenheten som vi stött på är mekanismen för att växla mellan Lightning-porten och USB 3.0-porten inte riktigt framåt. Användare måste byta USB 3.0-kontakten för att avslöja Lightning-kontakten och stänga den för att använda den på en standard USB 3.0- eller USB 2.0-port. Flash-enheten är endast tillgänglig med ett lagringsalternativ, även om det finns färger som silver, rosa och grå här. Kolla in det.

Syntech USB C till USB-adapter

Nu när vi har pratat om USB C-flashenheter, hur är det med de adaptrar som vi lovade att prata om? Det här är en av dem och det kommer med ett standard USB C-kontakt i ena änden och en USB 3.0 kvinnlig port på den andra, så att du kan ansluta din USB 3.0-enhet till en USB C-enhet. Det är ganska rakt fram egentligen och fungerar ganska sömlöst. Det finns inget krav på att installera drivrutiner, även om du använder Windows. Men som på alla externa flash-enheter, kan du behöva aktivera OTG-förmågor på din smartphone eller surfplatta.

Användare måste komma ihåg att denna adapter inte fungerar på iPad Pro, vilket inte tillåter OTG-funktioner av säkerhetsskäl. Användare kommer att få standard USB 3.0-datahastigheter här, så förvänta dig inte snabb snabb dataöverföring eftersom detta bara är en adapter. Det som gör listan ännu bättre är det faktum att företaget erbjuder två adaptrar till ett pris. Med detta i åtanke är det ganska svårt att missa det här. Vad beträffar support erbjuder tillverkaren en livslång garanti utan frågor, så du kan lita på kvaliteten på denna produkt. Företaget erbjuder adapter i klassiska Apple-färger, inklusive Space Grey, Gold och Silver. En produkt som denna kan ge mycket mening för dem som har både USB C- och USB 3.0-enheter.

nonda USB-typ C till USB 3.0-adapter

Den andra och sista USB-C till USB 3.0-adaptern på vår lista och pojke den är bra. Vid första anblicken ser detta erbjudande inget ut som en adapter utan mer som en kontakt för ett trådlöst tangentbord eller mus. Men det är en extremt kapabel adapter som låter dig ställa in en bro mellan en USB C-port och ett USB 3.0-kontakt. Företaget hävdar att denna modell är fri från problem med Wi-Fi-störningar. Som ni kan föreställa er denna adapter kompatibel med ett brett utbud av smartphones och surfplattor där ute, för att inte tala om datorer, bärbara datorer och till och med Nintendo Switch.

Dess design är också ganska intressant, och det är tydligt att företaget har tagit inspiration från Apple här. Det är också värt att notera att denna adapter fungerar perfekt för MacBook och inte lämnar något mellanrum, vilket är något vi har sett på flera USB C-adaptrar. Du kan också hitta flera färger för denna adapter, alla utformade efter Apples senaste MacBook-serie. Färgerna inkluderar guld, rymdgrå och silver. Även om detta levereras med en USB C-port i ena änden, erbjuder den inte samma hastigheter. Istället får du USB 3.0-kompatibla hastigheter, som inte är för långsamma, men de som används till USB C-hastigheter kanske tycker det är irriterande.

ProduktvarumärkenamnPris

SanDiskSanDisk Ultra 128 GB Dual Drive USB Type-C (SDDDC2-128G-G46)Kolla pris på Amazon

SamsungSamsung Duo Plus 256 GB - 300 MB / s USB 3.1 Flash Drive (MUF-256DB / AM)Kolla pris på Amazon

sunswansunswan USB-flashenheterKolla pris på Amazon

MECOTyp C Flash Drive, MECO 32GB 2 i 1 OTG USB CKolla pris på Amazon

KexinKEXIN 128 GB USB C Flash Drive USB 3.0Kolla pris på Amazon

KingstonKingston Digital 128 GB Data Traveler Micro Duo USB 3C Flash DriveKolla pris på Amazon

mosDARTMOSDART 64 GB Typ C Dual Flash DriveKolla pris på Amazon

OUYUI128 GB Memory StickKolla pris på Amazon

SYNTECHSyntech USB C till USB-adapterKolla pris på Amazon

* Länkar i den här tabellen innehåller affiliate-länkar, vilket innebär att du inte får någon extra kostnad, vi kommer att tjäna en provision om du klickar genom länken och gör ett köp. Tack för ditt stöd. För mer information, besök vår sida om sekretesspolicy.